buna domnilor as vrea sa stiu cum se extrage mierea din magazie tre sa o las pana o capacesc sau cand vad ca sunt pline ramele le storc multumesc
Capacita trei sferturi,daca nu fermenteaza.
mersi :hi:
cand vz ca in partea superioara s-a capacit 1/3 din rama poti sa extragi fara probleme...
D-le abeja..la noi nui Spania.... :) ..vine o sapt de ploi si daca nu extragi...ramai fara miere...sau daca nu ai caturi si ai cules abundent...tre sa faci loc...sau cules asa si asa...ce faci?astepti al doilea pana le capaceste pana jos? :smile: ..niic vorba...vrei miere...scoti dupa conditii
Da nu intru in detalii,mare grija cu umiditatea din miere.Am cunoscut persoane care sau grabit la extractie si le-a fermentat mierea.
multumesc
Partea cea mai frumoasa a unui apicultor e extractia.Am patit la inceput cand am umplut tot ce aveam si umblam disperat dupa bidoane.
Atunci nu aveam clienti,acum am terminat mierea.Deci tot probleme.
Mi-e rusine cand vad copilasi la usa cu borcanul in mana sa le spun ca nu mai am miere.Abia astept sa fac extractie,sa porneasca TONOMATUL cu Euroi! =D =D =D
da d-le filip asa este eu nu am extres niciodata sa vad ce fac anul acesta am butoaie dar sa vad daca ma descurc la extras am citit prin carti dar sa vad la practica poate ma ajutati dv.niste sfaturi multumesc
Un lucru imbucurator pina anul asta nici eu nu am ramas fara miere astazi am dat ultimele 2 Kg de salcim creste consumul e de bine .
Stiu pe cineva care lasa mierea in stup si adauga magazii 3 - 4.
Cica mierea trebuie sa se maturizeze.
Asa este mierea este capacita cind continutul de apa este de maxim 18-20 o/o cind ramele de magzin sint capacite 1/3 se poate extrge dupa capacire oricum mierea nu se mai maturizeaza ,intrbarea mea este alta .cite culesuri i-ti trebuie sa faci 3-4 corpuri ,??si cum incarci si descarci asemenea stupi ? in nici un caz manual .de ce amestecatura de miere iasa nu mai vorbim , total gresit ....parerea mea ..