am inteles ca e indicat ca mierea sa fie pastrata in bidoane de aluminiu sau inox pt a putea fi incalzite. dati-mi si mie cateva informatii despre cum e mai bine, unde gasesc bidoane la un pret accesibil. m-am interesat de bidoane de aluminiu dar sunt greu de gasit si sunt cam scumpe din cate vad eu, in jur de 100 lei bucata.
Mierea de salcam nu cristalizeaza ,decat dupa 2 ani.
Eu o pastrez in bidoane de plastic alimentar.
La fel procedez si cu cea poliflora.
Cand vreau sa o decristalizez o pun cu bidonul langa un calorifer electric sau intr-un recipient cu apa calda.
Apoi iau cu o lingura de lemn bucati de miere si pun in oala de inox.
In ultima vreme nu mai decristalizez mierea total ci doar atat cat sa o pun in borcane.
Explicand clientului avantajele si modalitatea prin care o poate decristaliza.
deci nu are sens sa ma complic cu bidoane de aluminiu. alea de plastic sunt mai ieftine, normal. e buna ideea, multumesc.
aluminiu nu e bun pt miere...il ataca acizii din ea.
atunci plasticul alimentar sau inoxul?
mai sunt si alte variante?