Langa padurea de tei a fost si un lan foarte mare de fs. Culesul la tei a fost modesc. Chiar slab. Catre sfarsit a inceput sa infloreasca si fs. Am amanat plecarea pentru ca incepusera niste ploi si cand am verificat stupii duduiau de miere. Atata miere nu am vazut niciodata. Au bagat in ultimile 4 zile ca nu mai gaseai o celula goala. Puiet nu mai era aproape deloc si am hotarat sa extrag desi nu era capacita aproape deloc.
Am extras o miere foarte subtire si dupa 3 saptamani, desi nu am pus capacele la butoaie nici acum, a ramas la fel de subtire. Imi este frica sa nu se acreasca.
Ce ma sfatuit sa fac. Nu as vrea sa o vand acum. Am pe cineva care ma tot preseaza sa ii vand cu 110 mii kg.
Credeti ca ar fi o solutie sa o amestec cu mierea de rapita?
Daca o vei amesteca cu rapita se va strica toata. Daca primesti 11 lei pe kg en grooss eu zic sa vinzi repede. Dar tu hotarasti.
Citat din: trantorasulLanga padurea de tei a fost si un lan foarte mare de fs. Culesul la tei a fost modesc. Chiar slab. Catre sfarsit a inceput sa infloreasca si fs. Am amanat plecarea pentru ca incepusera niste ploi si cand am verificat stupii duduiau de miere. Atata miere nu am vazut niciodata. Au bagat in ultimile 4 zile ca nu mai gaseai o celula goala. Puiet nu mai era aproape deloc si am hotarat sa extrag desi nu era capacita aproape deloc.
Am extras o miere foarte subtire si dupa 3 saptamani, desi nu am pus capacele la butoaie nici acum, a ramas la fel de subtire. Imi este frica sa nu se acreasca.
Ce ma sfatuit sa fac. Nu as vrea sa o vand acum. Am pe cineva care ma tot preseaza sa ii vand cu 110 mii kg.
Credeti ca ar fi o solutie sa o amestec cu mierea de rapita?
La banii aia vind si eu cappacita total.
Citat din: filipCitat din: trantorasulLanga padurea de tei a fost si un lan foarte mare de fs. Culesul la tei a fost modesc. Chiar slab. Catre sfarsit a inceput sa infloreasca si fs. Am amanat plecarea pentru ca incepusera niste ploi si cand am verificat stupii duduiau de miere. Atata miere nu am vazut niciodata. Au bagat in ultimile 4 zile ca nu mai gaseai o celula goala. Puiet nu mai era aproape deloc si am hotarat sa extrag desi nu era capacita aproape deloc.
Am extras o miere foarte subtire si dupa 3 saptamani, desi nu am pus capacele la butoaie nici acum, a ramas la fel de subtire. Imi este frica sa nu se acreasca.
Ce ma sfatuit sa fac. Nu as vrea sa o vand acum. Am pe cineva care ma tot preseaza sa ii vand cu 110 mii kg.
Credeti ca ar fi o solutie sa o amestec cu mierea de rapita?
La banii aia vind si eu cappacita total.
Este un pret bun? Nu elibereaza factura. Este un intermediar. Deci nu puteti beneficia si de subventie.
In schimb eu pot sa vand pe timp de iarna intreaga mea cantitate, ambalata la 720 ml cu pretul de 17 lei.
In alta ordine de idei poate sa imi spuna si mie cineva o metoda de maturare pentru aceasta miere. Sau chiar trebuie sa scap de ea urgent. O am in bidoane de 60 l.
Pana nu ii masori umiditatea cu refractomeru nu stii daca este maturata suficient sau nu .
Eu cand am vandut mierea de FS celui care a cumparat-o i s-a parut cam subtire si a pus-o la refractometru si a gasit o umiditate de 17,9 ceea ce inseamna o miere foarte buna din punct de vedere al umiditatii . Asa ca eu cred ca aprecierea ochiometrica este subiectiva.
cum se masoare cu refractometrul umiditatea??? eu am in mina un Carl Zeiss cu 0-32 % pe stinga si 0-140 Oe pe dreapta.(cel cu care vin la tine peste o luna cu cartofii)
Am citit parca undeva ca mierea buna contine 15 - 18% apa si daca este mai mult trebuie pusa la evaporat.
Nu este bine so tii fara sa fie inchisa atata timp caci ea preia umiditatea din aer si atunci se mai subtieaza poti sa pui un tifon peste pe timpul zilei la soare iar noaptea inchisa si inauntru cu ea neavand cu ce so masori introduci un borcan in frigider si incerci sati dai seama dupa cum arata atunci daca ii tot subtire ii bai.
Pentru trantoras,
Dupa ploile intense din timpul infloririi teiului, nectarul cules atunci cand ploile au incetat continea o mare cantitate de apa. Era de fapt un ceai supra indulcit. De aceea albinele aveau nevoie de o perioada mai lunga pentru a procesa acel nectar. Mare atentie, pentru ca daca acea miere incepe sa fermenteze, nu e buna decat pentru rachiu.
Parca densitatea este raportul dintre masa si volum. Daca vei masura bine un volum din acea miere, si apoi o vei cantari, probabil ca mai departe e usor sa afli ce densitate are.
Citat din: Batrinulcum se masoare cu refractometrul umiditatea??? eu am in mina un Carl Zeiss cu 0-32 % pe stinga si 0-140 Oe pe dreapta.(cel cu care vin la tine peste o luna cu cartofii)
Nu stiu cum se masoara :surprised:
Mi-e pofta de cartofi ... ma duc sa prajesc niste cartofi :dinti: :dinti:
Citat din: dragos2006Citat din: Batrinulcum se masoare cu refractometrul umiditatea??? eu am in mina un Carl Zeiss cu 0-32 % pe stinga si 0-140 Oe pe dreapta.(cel cu care vin la tine peste o luna cu cartofii)
Nu stiu cum se masoara :surprised:
Mi-e pofta de cartofi ... ma duc sa prajesc niste cartofi :dinti: :dinti:
Acela este un refractometru pentru masurarea calitatilor mustului sau a sucurilor dulci.
Pentru masurarea apei si a zaharului din miere trebuie folosit un refractometru tip
RHB-90ATC. Am avut asa ceva dar din motive finanaciare l-am vandut.