Candi este un amestec de apa si zahar in proportii de 5 parti de zahar pe 1 de apa .In multe ocazii se adauga un pic de miere la finalizarea procesului pt a deveni m-ai atractiv albinelor.
Se incalzeste apa pina la clocotire si se adauga putin cite putin zaharul mestecindul incontinu.Dupa dizolvarea zaharului,fara sa lasati de mestecat,se asteapta pina se ajunge la118 grade(punctu de candi).Se ia de pe foc,mestecind in continuare pina la ingrosare solutiei,dupa care se varsa in molda.Molda fiind o rama de1/2,in acest caz se inparte in trei parti,pastilele optinute se invelesc in plastic,unde se conserva pina la punerea in stup.
ACEST articol este luat din Vida Apicola.
Eu personal ,toate administrarile de siropuri si medicamente lichide le fac pe baza de ceaiuri(coada soricelului,galbenele,pojarnita etc).Ceaiurile cred ca dau o bunastare familiilor de albine(invatatura din batrini).
Cu specificarea ca in perioada asta nu e bine sa se administreze asa ceva albinelor.
Acum doar miere cristalizata,in primavara dupa zborul de curatenie merge.Acum ar fi prea mare uzura albinelor sa transforme zaharul.