ce credeti ca ar trebui sa facem pt. a nu fi bataia de joc a bijnitarilor si anul acesta ?
cred ca fiecare ar trebui sa scrie aici si cea mai vaga idee, chiar daca crede ca este o prostie. de multe ori dintr-o idee de care au ras toti a iesit ceva bun. deci dati-va fiecare cu parerea.
este momentul sa lasam la o parte invidiile, dusmaniile si orgoliile. este momentul sa facem ceva sa o ducem mai bine.
cat credeti ca am avea de pierdut daca dupa stoarcerea mierii am depozita-o macar 2 luni. in acest timp fiecare am pune pe forum ce cantitate are de vanzare, am face totalul si am cauta fiecare dintre noi cumparatori ? credeti ca un anunt de genul : "vand 5000 kg miere de albina (salcam sau ce o fi ) 100% naturala", lansat pe vreo 30-50 de site-uri, chiar si in strainatate ar fi trecut cu vederea? eu nu cred. pb este ca trebuie sa ne miscam repede.
Eu am ramas anul asta 3 luni fara miere.Clientii permanenti vor avea prioritate.
Voi vinde doar mierea pentru subventie la procesator.Dar asta dupa o analiza temeinica.
Cererea si oferta stabileste pretul corect pe o piata libera.
Iti faci eticheta proprie sau va strangeti 3 - 4 apicultori si puneti mierea la borcane si o vindeti prin magazinele de pe o raza de 100km prin contract.
Altfel munceste altul sa faca asta si e meritul lui.
Citat din: AndreiRNCererea si oferta stabileste pretul corect pe o piata libera.
Iti faci eticheta proprie sau va strangeti 3 - 4 apicultori si puneti mierea la borcane si o vindeti prin magazinele de pe o raza de 100km prin contract.
Altfel munceste altul sa faca asta si e meritul lui.
Foarte bine zis,fara eticheta proprie nu este nici o sansa de a scoate un pret bun. :hi:
eu nu ma refeream la pretul fiecaruia. 200 de kg, sau cat vinde fiecare de acasa cu eticheta sau fara se numeste supravetuire. cred ca stiti cu toti la ce ma refeream eu. pretul pe marfa aia multa.
Citat din: catel
cred ca stiti cu toti la ce ma refeream eu. pretul pe marfa aia multa.
Ar fi imoral sau chiar poate ilegal sa incerci sa influentezi pretul unui produs la liber.
Daca fermele de oua sau carne s-ar vb intre ei sa dubleze pretul?
Sau brutariile?
mai analizeaza intrebarea ta si fa o comparatie intre cei care vand oua, paine si noi apicultorii.
*noi suntem taranii care au vandut graul brutarilor sau celor de la moara.
analizeaza te rog mai bine. daca ar exista poate C.A.P. -ul poate painea ar fi mai ieftina.
cam prin multe maini (bisnitari) trece graul.
ioi nici nu am vazut bine acest cuvant "imoral". cred ca exista numai in dictionar. cine crezi ca il mai foloseste in tara asta ?
totusi ma bucur ca abordezi subiectele.
sanatate multa si ai grija mare (chiar daca sunt singure, te-au chemat pt. roiul din pod)
sunt cam obosit si cred ca am chef de glume. sper sa tii la gluma.
:hi:
sigur ca nu e curat..dar sa ai profit net de peste 600 000 de euro pe luna(ex:un hipermarket)...si sa dublezi preturile la fiecare produs pe care il distribui pe piata..mi se pare exagerat ca in majorarea aceasta de 100% sa iti intre jumate cheltuieli...e prea dee tot...ori ei vreau sa se imbogateasca peste noapte...ori eu nu mai stiu cam cat is chiriile si c mai intra pe la cheltuieli.
hai sa fim rezonabili...vor aparea dezechilibre in Romania(ma refer pe plan economic)...si nu va fi bine...nici acum nu e bine dar mergem inainte.... :roll:
Citat din: andrei_salaj
dar sa ai profit net de peste 600 000 de euro pe luna(ex:un hipermarket)...si sa dublezi preturile la fiecare produs pe care il distribui pe piata..mi se pare exagerat ca in majorarea aceasta de 100% sa iti intre jumate cheltuieli...e prea dee tot...ori ei vreau sa se imbogateasca peste noapte...ori eu nu mai stiu cam cat is chiriile si c mai intra pe la cheltuieli.
Poate datorita lipsei de concurenta pe piata locala pot aparea exagerari dar aici multumim Wall Martului, cel mai mare hipermarket din lume preturile sunt ff acceptabile.
Dar nu suma este importanta ci cat reprezinta ca procentaj acea suma din totalul investitiei. Daca este 10% - 15% din investitie peste % de inflatie este ceva normal.
Da, am observat si eu ca acolo preturile sunt cu mult mai mari ca aici si nu mi se pare normal tinand cont de salari si costuri imobiliare.
Andrei - ti-am mai spus ca tu vorbesti fara sa ai habar de ce si cum sunt lucrurile prin Romania
1. legile sunt interpretabile, iar zahar se baga cu sau fara aprobare, ideea este ca la noi consumatorul este slab informat .... cumpara in primul rand dupa criteriul pret. Am vazut in supermarket un recipeient pe care scria mic "energizant contine si MIERE), si era expus in raionul cu miere bineinteles la 1/2 din pret
2. serios .... te pomenesti ca mierea o fi vre-un produs perisabil si nu stim noi? ... vorbim de miere nu de smantana
3. din pacate tentinta la noi este de imaturitate, azi mai multi oameni se iau dupa reclame decat acum 1 ani, si tot asa ...
Citat din: AndreiRNCitat din: dragos2006Citat din: AndreiRN
Ar fi imoral sau chiar poate ilegal sa incerci sa influentezi pretul unui produs la liber.
Daca fermele de oua sau carne s-ar vb intre ei sa dubleze pretul?
Sau brutariile?
1. Nu mai exista produs la liber ! exista doar mafia comerciantilor care cumpara pe nimic si vand de cel putin trei ori mai scump !
2. Cel mai mult castiga comerciantul final care pur si simplu dubleaza pretul, este cazul lanturilor de hipermarketuri .
3. De produs poate produce oricine dar sa impui un produs pe piata este foarte greu.
1. Teoria conspiratiei este crezuta de multi. Am vazut eu cartofi cu tona acolo de vanzare la liber si la fel si miere aici pe forum. Este ceva normal ca materia bruta sa fie de 3 ori mai ieftina decat produsul finit.
2. Da, dar comerciantul final are de platit chirie sau cladiri de miliarde si angajati si impozite si paza si etc.
3. Calitatea si consistenta in calitate impune un produs pe piata. Pe langa un pret competitiv. Acolo apicultori nu platesc impozit pe venit si mai primesc si bani pe gratis si cu toate astea tot nu se descurca financiar. Ceva nu e curat aici.
andrei tu pe ce lume traiesti ? sau nu esti cu picioarele pe pamant ? sau nu esti apicultor !
ia fa un calcul asa rapid
*rame
*sarma
*cuie
*aracet
*faguri
*tratamente
*benzina
**********
munca ta = ce ?
ioi tu de aia zici ca tre sa puna adaosul de 300% ca iei mai adauga ceva la mierea care o cumpara de la noi ? zahar + cine stie ce prostii. sa spui lu mutu ca aia de pe rafturi ii miere de albina 100 % .
si totusi sa nu deviem prea tare de la subiect. care ar fi pretul la miere ? de cine depinde ? de noi. ce trebuie sa facem ? oare vrem cu adevarat sa ne mearga mai bine sau ne tavalim in mocirla asta ?
Parerea mea este ca ati deviat de la subiect. Catel are dreptate, daca nu facem ceva o sa vindem mierea la pret de nimic ca anul trecut sau mai rau ca acum doi ani. Daca ati face o comparatie fata de anii trecuti cand pretul mierii era ridicat iar acum doi ani s-a vandut la 4 lei si ceva poliflora, unde se situeaza castigul unui apicultor mai ales care e la inceput si vrea sa-si mareasca exploatatia?
Anul acesta mierea se vinde la 6,5 lei poliflora si 10 lei salcamul, vorbesc despre pretul la procesatori, unul din Bucuresti si unul din Salaj. Stiti si alte preturi mai bune?
Daca tot suntem in UE atunci pretul ar fi :
- meliflora 5-6 E
-miere mana de brad 6-7 E
-poliflora 4 E
In cazul in care vindem mierea la procesatori pretul la meliflora nu ar trebui sa coboare de 3,50-3 E KG iar poliflora 2,50 E .
Da, uite preturile de aici.
http://www.ams.usda.gov/mnreports/fvmhoney.pdf (http://www.honey.com/honeyindustry/stats/PriceWholesale.htm)
Exact cum am spus. Mierea varsata este o treime din pretul celei din borcane.
Asa ca puneti-o in borcane cu eticheta proprie.
andrei tre sa privesti mai in amanunt lucrurile.
chiar crezi ca romanul de rand nu ar mai face un efort pt. a pune in borcane mierea? un nepot pe calculator i-ar face eticheta. si chiar crezi ca ar trece mai bine ? cine cumpara tone de miere isi pune eticheta lui. deci l-ai incurca si nu ai primi un pret mai mare.
da intradevar ti-ai largi aria de vanzare din zona stupinei. ai avea mai multi clienti. dar nu am reusi sa vindem 2-5000 de kg cu borcanul. intelegi ?
avem nevoie de unire intre apicultori si sa-l cautam toti pe cel din varful piramidei care da cel mai mult pe miere.
Am intrat pentru ca am vazut titlul "propuneri pt. stabilirea pretului la miere in 2009" dar se pare ca discutia a luat-o in alta directie.
Apropo, azi dimineata ma uitam cu ficamea la desene animate printre care un desen educativ pentru copii "Din ce se compune preţul uni produs", vi-l recomand, rulează pe Animax.
Legat de tema discuţiei, preţul îl formează economia de piaţă, cererea si oferta. Pe scut ca să obţinem un preţ mai bun la miere eu văd două soluţii:
1. eliminarea unor verigi intemediare între producător şi consumator;
2. o mai bună negocire la vânazarea produsului bazată pe calitate, cantivate, o bună informare.
Din ce am auzit eu (vorbe), salcamul de anul acesta e la 10 - 11 lei/kg. Dacă cineca ştie mai multe aştept informaţii, cu detaliile necesare. Ştiu ca rapiţa s-a dat la 6,5 lei/kg, cred că la Blaj.
Să auzim de bine şi să nu vă ajungă butoaiele
Citat din: catel
1. chiar crezi ca romanul de rand nu ar mai face un efort pt. a pune in borcane mierea? un nepot pe calculator i-ar face eticheta. si chiar crezi ca ar trece mai bine? cine cumpara tone de miere isi pune eticheta lui. deci l-ai incurca si nu ai primi un pret mai mare.
da intradevar ti-ai largi aria de vanzare din zona stupinei. ai avea mai multi clienti. dar nu am reusi sa vindem 2-5000 de kg cu borcanul. intelegi ?
2. avem nevoie de unire intre apicultori si sa-l cautam toti pe cel din varful piramidei care da cel mai mult pe miere.
1. Anul trecut cand am fost pe acolo am vazut doar miere in bidoane reciclate fara nicio eticheta si la un pret comprabil cu cel din magazin si o calitate discutabila.
Cel mai profitabil sunt cantitatile mici cum ar fi honey sticks sau borcane mici la preturi mici dar nu am vazut asa ceva chiar daca ar ajuta mult in educarea consumatorului. Care din voi vindeti in magazin? Magazine sunt la toate colturile. Care din voi vindeti la centrele en-gros? Acolo poti pune 2 tone odata daca e in borcane.
2. Se chiama cooperativizare si romanul nu se intelege cu vecinul si tu vrei sa se inteleaga cu concurenta.
Pana una alta pe rapitza se da 7 lei la en-gros , mie mi se pare un pret bunisor.
Filomera ofera 9,5lei/kg de miere de salcam iar o firma din Bucuresti ofera 10 lei/kg miere de salcam luata de la domiciliu producatorului si achitata pe loc.
deci la ora actuala se pot face comparatii la preturi ? poliflora, salcam s.a.
2007
2008
2009 propuneri, sau deja cu cat ati valorificat.