Paulownia

Creat de gheco, Decembrie 20, 2009, 11:17:29 AM

« precedentul - următorul »

Ionel_Cluj

#585
Eu am obtinut din seminte, anul trecut, vreo 30 de puieti pe care i-am repicat in ghivece. Toamna aveau cam 20 cm. I-am tinut asta iarna intr-o camara inveliti in ziar si in mai i-am plantat in livada. Cativa intr-adevar sunt mai mici, dar 12 sunt aproape de 2 m.

clucian

Sunt plantati în pepiniera sau la locul definitiv ?
Urmeaza în primavara sa le faci o taiere de jos pentru revigorarea tulpini !

Ionel_Cluj

Sunt la locul definitiv ,nu am loc in alta parte,ar trebui sa-i tai la primavara,dar daca ii folosesc numai pentru flori pentru albine si poate mai tarziu pentru foc,nu cred ca mai fac taierile.Din cate am citit taierile conteaza mai mult pentru suprafata tulpinii.

oroles

Acum doua saptamani, trecand spre Iasi, la iesirea din Roman, in apropiere de satul Traian am vazut o fasie de vreo 2-3 ha de paulownia. Aveau circa 2m inaltime (unii chiar mai mult). Interesant este ca alaturi de plantatie era porumb uscat si paulownia era verde de ziceai ca vine peimavara.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

dany 1

Tot nu am inteles la cat timp dupa plantare infloresc acesti pomi. :sad:
Doar adevaratii  campioni  au  puterea  de  a  se  ridica  si a  merge mai  departe. Daca  ai  cazut  ,  ridica-te si  vei  castiga!!!

Ionel_Cluj

Am citit(nu am vazut paulownia inflorit inca) ca infloreste cam la trei ani iar inflorescenta apare in toamna precedenta.Infloreste in aprilie mai.Puietii mei aratau jalnic azi :i-a prins frigul si frunzele erau negre.I -am legat ca deja ii ataca iepurii

dany 1

Ms pt răspuns. Nici ai mei nu arata prea bine. Vedem la primăvara. :smile:
Doar adevaratii  campioni  au  puterea  de  a  se  ridica  si a  merge mai  departe. Daca  ai  cazut  ,  ridica-te si  vei  castiga!!!

stefan1

  " Mierea de Paulownia este de culoare închisă cu calități medicinale, fiind folosită în rezolvarea problemelor legate de ficat, vezica biliara, bronșite cât și alte boli respiratorii, dar și la buna funcționare a aparatului digestiv."

  http://agrointel.ro/45501/masa-de-craciun-cu-miere-de-paulownia-cum-a-ajuns-ineditul-produs-si-in-romania/

  Eu cred ca e multa reclama comerciala, cum este de altfel pentru foarte multe 'afaceri' din care castiga doar cel care vinde iluziile.
  Afacerea a ajuns si in Moldova, dar acolo parca se pronunta mai mult specialistii.

  http://agrointel.ro/35470/scandal-cu-paulownia-in-republica-moldova-vor-sa-minciuneasca-oamenii/
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

oroles

Urmaresc de vreo cativa ani o plantatie de Paulownia aflata pe E85, intre Roman si Iasi. De fiecare data cand trec la targul apicol de la Iasi ma uit sa vad daca au mai crescut. In primii ani au crescut destul de mult dar nu m-au impresionat. Acum sunt undeva la 3-5 m, dar nu ii vad bine in caz de furtuna. Tulpina nu e lemnificata. As zice ca e ca o tulpina de floarea soareluo.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Ionut Mioveni

Aștept de vreo 2 primăveri să văd și la mine în grădină flori de Paulownia tomentosa de la puieții obținuți din semințe puse la germinat, însă Doamne Doamne nu mi face pe plac și oferă câte 2-3 zile pe an cu temperaturi foarte scăzute. Dacă acum 2 ani majoritatea celor plantați în 2012 aveau inflorescențe formate, în 2017 doar câteva exemplare au format inflorescențe, altele nici măcar o floare. Aștept ca primăvara aceasta să fie cu noroc sau cele 2 zile de acum ceva vreme să le fi afectat(precum) s a întâmplat cu piersicul  și caisul?!
Va urma...

Bistriteanul

2 paulownia inflorite in mun.Bistrita.
Albinele nu o viziteaza, doar cativa bondari.
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

stefan1

  Probabil pentru ca anul asta infloritul Paulowniei se suprapune celui al salcamului, care este mult mai ofertant. Nu de mult am observat asta si pe alte specii. Era inflorit paducelul chiar abundent si ma asteptam sa vad albine cu polen de paducel. Totusi nu vedeam deloc. Polenul adus era aproape exclusiv de un galben-pal si nu stiam de unde provine. Ma gandeam ca de la artar, dar nu stiu sa fie in zona de cules. Pana la urma am aflat ca sunt cam la 2,5km de vatra doua sole inca nearate, galbene de la rapita salbatica. Albinele prefera acel polen desi distanta este asa de mare.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)