Apicultura in armonie cu natura

Creat de D006, Ianuarie 09, 2014, 09:07:30 PM

« precedentul - următorul »

mihai.vr

Cred ca impedimentul e ca la o rama Dadant lucreaza fetele mai mult timp pe rama pana sa o termine, si poate tot nu o inchid pana jos. Pe o rama mai mica, mai compacta, nu lucreaza atat.
Dar daca tot suntem la subiectul "in armonie cu natura", de ce pui 2 familii in aceeasi lada? Din lipsa de lazi?

petru.atudorei

nu..ci de dragul de a continua ce am inceput anul trecut..stupul cu 2 matci. Uni zic ca dezvoltarea nu este mai rapida.. dar eu am observat altceva. Si ca sa ii pot contrazice..trebuie sa am confirmarea.


D006

  Albina se dezvolta in orice adapost care o fereste de intemperii. Numai ca noi urmarim sa avem o colonie de albine care sa se fereasca singura de boli si paraziti . Eventual sa ne dea si cateva kg. de miere pe an.

thomas

Este foarte important sa initiem in stupinele proprii acest tip de apicultura!
Este posibil ca prin revenirea la origini, albina sa castige singura lupta cu diversi factori care au tot slabit.o.
Ideale pt acest tip de apicultura sunt zonele foarte izolate, care permit prin flora locala culesuri continue in timul sezonului. Aceste zone exista, dar din pacate nu pot sustine numere mari de familii, astfel incat sa se obtina profit, cum se obtine la pastoral.
Singurul lucru care nu il inteleg prea bine, e modalitatea de inmultire a coloniei. Dvs amintiti de roiuri.pachet.
Am vazut ca in vest, cei care practica acest mod de crestere a albinelor, recomanda roirea! Stupul care roieste face ceea ce stie el din timpuri antice. Roirea nu este un soc pt albine, ci pt stupar!
De aceea ma gandesc ca un roi capturat si pus intr.un adapost cat mai apropiat de cele  naturale, este mult mai avantajat decat orice roi creeat prin n metode artificiale.

Practicati acest tip de stuparit?

petru.atudorei


dan sebastian

0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.