buletinul apicol al lui marinlm64

Creat de marinlm64, Octombrie 30, 2011, 09:28:09 PM

« precedentul - următorul »

marinlm64

mă bucur că aţi vizionat aceste emisiuni .da acest pronume este din satele româneşti de pe lângă Vârşeţ,unde sunt tot români dar veniţ din alte părţi ale României...aceast tip de terapie l-am văzut mai demult tot la ruşi,şi cred căi foarte bun...eu cu mări dorm la pădure în pavilion si mă simt bine dar primăvara când aduc polen atunci şi mai fain miroase ,am şi montat patu si de amiaz când m-am odihnit am durmit 1h în pavilion ...dar asta cum e montat aici e şi mai bun ....sănătace numai bine 

gelu

.....poate c.o sa radeti  :P..dar eu pana anul acesta n.am intrat intr.o stupina si nici n.am deschis vre.un stup.. :bzz: dar dupa scurtele vizite in ,,stupina,, noastra de aici...compusa din doi stupi si.un nucleu  =)) pot sa va spun ca ma cuprinde o stare euforica...ceva similar cu o sticla de vin bun...oricum ceva este...adrenalina,arome, polen...las specialistii sa se pronunte.... ^:)^ :hi: :hi: :hi:

morozan simion

as dorii un sfat.am fost ieri la stupina si am constatat ca 2 familii au doar in jur de 4 kg miere, nu stiu ce sa fac pentru ca acum 3 saptmani aveau in jur de 10-11 kg,si aceste familii sunt pe 7 rame, mai mult n-am putut sa le restrang?????????

marius_vfp

parerea mea e ca au avut furtisag , posibil si din partea viespilor ca albinele pe frigul asta nu prea au iesit insa viespile da, iar daca au fost furate de catre viespi sigur au omorat si albina din interior , astfel ramele marginase au ramas nepopulate , si au fost golite de miere (cum arata fundul stupului este rosatura multa pe din ramele care erau pline anterior), cel mai bine cred ca ar fi sa restrangi cuibul si urdinisulmai mic si sa introduci rame cu miere capacita .
, cred ca cel mai bine le unifici , dar daca au populatie suficienta ar fi bine sa ajuti cu rame de la magazie ,putin incalzite la temperatura camerei .

spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

morozan simion

multumesc de sfat dar albine moarte nu am avut doar rumegus de fagure

marius_vfp

#1070
albine moarte nu ai sa vezi in cutie viespile le cara afara vii sau moarte si la cativa metri pe o planta sau prin iarba le ciopartesc in bucati luand doar toracele ,abdomenul si capul nu le consuma , daca ai sa gasesti bucati de albina atunci sa stii ca au atacat viespile. de multe ori am vazut acest lucru cum viespii curata oglinda stupului de albinele moarte si le ciopartesc in apropiere, e foarte benefica treaba curatza albinele moarte si impiedica aparitia bolilor, dar acum in perioada de toamna viespile  sunt foarte infometate si omoara albina de iernare ceea ce nui asa de palcut , reginele viespe sunt in perioada de imperechere din cate am cicit si au nevoie de mancare calitativa.

solutia e,  capcane cat mai multe , de ceva vreme ma lupt si eu cu ele , mustul de struguri e la baza si mare cautare acum.

CITEZ :  Toamna: Protejarea albinelor de viespiIncepând cu jumătatea lunii august încep să apară viespile, duşmanii cei mai temuţi ai albinelor. In stupină cel mai des apar viespile uriaşe, viespile mici si viespile galbene. Viespile mai mici de genul viespilor galbene se mulţumesc să prindă albinele una câte una şi să le răpească făcute ghem, însă viespile uriaşe literalmente sfâşie albinele până la ultima şi fură toate larvele. E nevoie de măsuri pentru protejarea albinelor de aceşti crânceni duşmani.Instalarea de dispozitive anti-viespeSe instalează eliminatoare de viespi în faţa porţii albinelor. Aceste dispozitive se bazează pe obiceiul viespilor intrate în stup pentru a spiona ca atunci când ies din acesta să se îndrepte oblic în sus; au formă de coş şi sunt construite si dispuse aşa încât viespile care ies din stup să intre în ele şi să nu mai poată ieşi. Odată prinsă o viespe, datorită feromonilor emişi de ea restul viespilor intră şi ele în coş una câte una. Cu un asemenea dispozitiv instalat, ajunge şi o singură inspecţie pe săptămână pentru a ţine viespile la respect.
am gasit asta pe net dar nu am gasit si fotografii cu acel dispozitiv amplasat la urdinis ca tare bine miar prinde poate cineva cunoaste vreun model sa ne lamureasca.
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Obombo

Mariane, treaba cu viespile e cam trasa de par. Din stupii omului au diparut 12 kg de miere dar viespile, dupa cum ai scris in ultima postare, cauta proteine, nu carbohidrati, ca sa nu vorbim despre numarul de viespi necesar pentru a transporta cantitatea asta de mire si despre eventualul loc de depozitare.
Pe  de alta parte, e greu de imaginat furtisagul la o familie care nu putea fi  stransa pe mai putin de 7 rame, deci cu multa albina.

stefan1

 Odata ca situatia cu viespile care intra in stupi si mananca puietul nu se intalneste din fericire (inca) in Europa. Alea sunt viespii asiatice, probabil viespea mandarin. Mai nou totusi a aparut in Europa Vespa velutina care este activa pana in decembrie si care intra toamna si in stupi, profitand de faptul ca albinele se strang in ghem. Acestea omoara albinele care sunt la marginea ghemului sau care se desprind din ghem la deranjul viespilor. Viespile mature au nevoie de glucide care sa le furnizeze energia necesara miscarii si mentinerea functiilor vitale. Pentru ele nu au nevoie de carne de albina, ba se pare ca nici nu sunt capabile sa o proceseze. Am citit de un proces interesant prin care viespile adulte preiau ceva proteine, dar de la larvele pe care le hranesc. Larvele secreta un lichid care contine si proteine si pe care viespile adulte il consuma de la larve. Deci numai atata vreme cat mai au puiet in cuiburi viespile cauta proteine. Cunoasterea acestui mod de viata se foloseste in momentul cand vrem sa preparam capcane impotriva lor. Primavara pana nu au pui, degeaba punem capcane cu carne, ca viespile nu sunt atrase de ele. De prin mai, cand incep sa creasca puiet, in capcane se pot pune si carne de vita sau peshte.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

morozan simion

v-am intrebat de aceasta situatie pentru ca nu-mi explic fenomenul, in 2 saptamani 2 stupi sa ramana fara miere in ideea in care a 3-a rama a 5-a si a 7 erau goale de tot. Am mers la ele sa le mai restrang, sa scot ramele de dupa diafragma si sa gauresc ramele din cuib , iar la acesti 2 stupi n-am avut ce gaurii,le-am mai dat cate 2 rame de la rezerva ca asta a fost tot ce am mai avut.

mape 48-petru manea

a3-a,a5-a si a7-a hmmm---pe mine ma duce gandul ca aici a fost mana de om

marinlm64


feerary

Citat din: mape 48-petru manea din Octombrie 07, 2013, 08:19:13 PM
a3-a,a5-a si a7-a hmmm---pe mine ma duce gandul ca aici a fost mana de om

           deci pan la urma, furtisag a fost :) 

marinlm64

Male tajne iz Nešine radionice
măsâna de bătut cuie în rame ,,,cred căi foarte bună si merită văzută  cuiele sunt de 3 cm si să bat odată 4 două de o lăture  si două de cealaltă

orbanstefan64

fain !!!eu m am gindit sa l pun in practica pe sistem pneumatic ....incet ca aramata ii lunga ... mama ei de investitie   :hi: :hi: :hi:

feerary

capsatoru pneumatic ramane pe locul 1....parerea mea