buletinul apicol al lui marinlm64

Creat de marinlm64, Octombrie 30, 2011, 09:28:09 PM

« precedentul - următorul »

marinlm64


stefan1

  Multumesc inca o data, Marine, pentru videoclipurile pe care totdeauna le vizionez cu mare placere! Se vede ca lucrezi cu placere la albine si povestesti asa natural si intr-un grai asa frumos!

  Ca o parere personala, la stupii 'varsati' (orizontali), daca nu ai fund de plasa, o sa le lipseasca aerisirea. Tot ca o parere personala, fagurul cu miere 'rasturnat' peste rame nu ar trebui sa-l dai decat cand e absolut nevoie. Eu cred ca albinele nu accepta acea pozitie a fagurelui si, daca va mai fi vreme buna, va muta mierea de acolo in fagurii de cuib, incat va fi mult mai multa miere necapacita in cuib, care dauneaza la o aerisire deficitara.
 
  Sa ai o iernare 'uscata' si sa ne arati in primavara cum au evoluat familiile!
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

marinlm64

anu ăsta prima dată am încercat so fac cu rama pusă aşa ,stupari care îi cunosc eu ,practică de mai mulţi ani şi sunt mulţumiţ .acuma o să văd eu dacă mis mulţumit ..rama aşa e bun pentru stupi cu ramă mică ca amea.. fincă teperatura în toamna asta o fost mare şi mătcile au puiet pân acuma, că am şi arătat în film ,si nau cunună de miere dasupra în noiembrie. nustiu dacă măi pot pune ram mai târziu şi atunci mi bine să pun rama asta ....dece nam făcut pân acum ?fincă am terminat cu  agricultura că-mi este pe primu loc ... lucrarea asta  se poate face mai nainte şi peurmă se scoate ramu afară sau se pune altu şi se lasă peste iarnă.Cu aierisirea ...în primu rânr eu nu sunt de părere să fie destupat stupu la fund să aibă mrejă el trebuie să fie bine închis .urdinişu trebuie să aibă 1cm sau mai puţin pe o uliţă de albine .urginişurile la care iarna fac sloieţ sunt stupi buni asta zic din practică cam văzut cu ochii de la stupariu ce am învăţat .pot doar atât să zic că aşa stupi ce avea el nime no avut în pădure  , păcat că nam avut atunci foto aparat sau cameră ...asta cu aierisirea e bine să aibă sus puţin deschis da numa la pavilion o săi arăt la primăvară cum or iernat anu asta prima dată îi iernez pe pat cald  la stupi ai de jos... în literatura veche zice că stupi se iernează fără aierisire numai cu urginişu ...sănătace ...

Calin Catalin

Domnule Marin, am văzut că vă produceţi singur mătchile de mulţi ani.
Cum faceţi să evitaţi problemele legate de consangvinizare?

Cu respect,
Cătălin
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/

marinlm64

nu fac nimic .ele se înperechează singure cu trântori ,când fac mătci fac din mai multi stupi nu numa din unu ,asta ce mai întrebat nu se poate face unde sunt eu..nu nţeleg cei cuvântu consanvinizare ,dar bănuiesc căi ceva părăchit în sânge cred că la insecte nui ca la animale si om ...numai bine... sănătace...

exarhu

D-l Marin exista cosangvinitate si la albine din ce am citit eu, doar ca la albine daca ai si alte stupine in preajma sau mergi in pastoral, matcile se imperecheaza si cu trantori de la alte stupine, am citit aceste lucruri la Ruttner despre cresterea matcilor.
Sanatate si numai bine!!!!! :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :hi:
da

bucovineanu

Chiar daca se face pastoral si nu se introduc regine din alte stupine, dupa 10-15 ani tot intervine consangvinizarea. Pentru cei care fac transvazare, cea mai buna metoda pentru prevenirea acestui fenomen, este aducerea de oua de la familii recordiste din stupina unui prieten aflat la peste 10km, oua din care sa se creasca regine. Prin imperecherea cu trantori din stupina proprie rezulta urmasi valorosi.

marinlm64

de 22 de ani mătcile le părăchesc acasă si este bine. io în teorili astea de ce miati scris mai sus nu bas cred asta nui asa de adevărat dacă ar fi fost albina după părerile lor (oameni de stinţă) sar fi prăpădit de mult, am mai discutat si cu alti stupari de asta să aducem de la altă stupină larve dar nu am mai făcut . sănătate ...

marinlm64


bucovineanu

Eu fac numai stationar, am stupina intr-o zona unde nu prea mai sunt alte familii de albine si vorbesc din practica. De obicei transvazarea se face de la recordisti si se elimina reginele familiilor roitoare. Pana la urma reginele ajung sa fie inrudite intre ele. Ca urmare apar rame cu puiet imprastiat, de parca ar fi vorba de boala. Daca se face pastoral si nu se cresc regine artificial, consangvinizarea apare mult mai greu.

tassevasi

  Marine ,dupa atita munca ,e binevenita si  meritata, o perioada de odihna  si relaxare , bravo .
  Imagini frumoase deasemeni peisajele .
   Numai bine .


Calin Catalin

                           Va salut,
     DomnuleMarin, cu mierea trasa in ramele de puiet e bine ca au tras-o, ca au miere pe rame,dar fiind necapacita nu le deranjeaza la iernat?
     Va intreb ca mai am si eu in ei cate 1-2 rame cu miere necapacita si le-as scoate zilele care vin, sa inlocuiesc cu altele. Pana acum nu le-am scos tot pentru ca au puiet pe ele si au carat mierea descapacita pe acele rame.
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/

cristian87

Amitrazul este substanta activa si in mai multe solutii contra paduchilor de gaina.
Mie veterinarul mi-a spus de exemplu ca Scabatoxul cristalizeaza foarte repede si daca vreau sa il folosesc trebuie sa il tin putin in apa calda si cristalele se vor topi.
Cred ca la fel e si cu varachetul cristalizeaza datorita concentratiei mare de amitraz in solutia devenita instabila.merita incercat si incalzit putin .
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

marius_vfp

salut, domnule cristian scabatoxul banuiesc ca nu se foloseste si  in tratarea albinelor , cand imi aduc aminte de acest cuvant scabatox , :yahoo_cry: =)) =)) asa i-am pus numele la caine dupa ce l-am spalat si adoptat . =)) =)) =))

iernare usoara la toti.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva