sunt incepator si as dori sa aflu de la cei care au folosit reteta regretatului nea Gica R. daca a cristalizat siropul pe timpul iernii.Va multumesc!
Nu!
Garantat ca nu. Si eu mi-am pus aceasi intrebare anul trecut cand din lipsa totala de cules si vreme urata am fost nevoit sa trec iarna pe zahar. Tot siropul l-am dat albinelor dupa reteta lui Gica romanescu (~10kg / fam) si nu am avut nici un fel de problema.
Explicatia pentru care nu cristalizeaza este aceea ca tu cand fierbi compozitia, cantitatea de apa e mult mai mica (ex. 2 litri de apa si 10 litri de sirop), iar zaharul foarte mult, iar la final tu diluezi totul adaugand apa in functie de siropul pe care il vrei 1/1 sau 2/1. Eu am sirop de anul trecut ramas si il pastram ca si 2/1 ca sa ocupe cat mai putine sticle.
P.S. reteta asta de fapt nu este a lui Gica Romanescu. Si el a preluat-o, insa pe net asa i-a ramas numele pentru ca el a facut-o mai publica.
multumesc mult pt. raspuns!