Apicultura - Forum discuții Apiardeal

STUPINE => HRĂNIREA ARTIFICIALĂ => Subiect creat de: mirea-daniell din Februarie 03, 2011, 06:15:58 PM

Titlu: Despre drojdia de bere
Scris de: mirea-daniell din Februarie 03, 2011, 06:15:58 PM
    Stim cu totii  ca drojdia de bere este un substitut  al polenului care se foloseste  in combinatie cu lapte praf degresat si faina de soia la producerea turtelor energoplastice. Ok stiu ca stiti marea majoritate ce v-am spus mai sus.

    Problema pe care vreau sa v-o supun dezbaterii este alta. De unde procurati aceasta drojdie de bere? Atentie mare ...ma refer la drojdia de  bere si nu la drojdia de panificatii. Am fost la market si am gasit numai drojdie de panificatie ungureasca la 0.5kg, cred ca o stiti cu totii. Pe aceea o folositi? Cartile de specialitate spun ca drojdia de bere uscata contine 44.6% proteina bruta. M-am uitat pe acel pachet la constituenti si nu dadea absolut nimic. Va intreb in continuare, pentru cei care stiu ceea ce vorbesc din literatura de specialitate, care este continutul de proteina bruta la drojdia de panificatii proaspata. Am cumparat azi 3kg de bere  de panificatie si am amestecat-o cu 3kg de zahar, am frecat-o pana ce s-a facut o pasta moale si am pus-o la foc unde am clocotit-o la foc moale circa 30  minute. Cand am cantarit produsul finit am constatat ca scazuse 0.5 Kg. Si acum dupa ce am inactivat drojdia de panificatie vin si va intreb iarasi...cata proteina bruta contine drojdia de panificatie? :welcome:

   
Titlu: Re: Despre drojdia de bere
Scris de: pharaonu75 din Februarie 04, 2011, 11:52:44 AM
Drojdia de bere = drojdia de panificatie = Saccharomyces cerevisiae

Este o ciuperca microscopica ce sta la baza fabricarii berii (levuri joase cu activitate optima intre 5-6oC) si/ sau prepararea produselor de patiserie, a painii (levuri inalte cu activitate optima la 15-20oC)
Titlu: Re: Despre drojdia de bere
Scris de: mirea-daniell din Februarie 04, 2011, 07:08:41 PM
Asa este , am gasit ceva informatii pe aceasta tema. Dar totusi ceva despre umiditatea drojdiei proaspete ne puteti spune?
Titlu: Re: Despre drojdia de bere
Scris de: mirea-daniell din Februarie 04, 2011, 07:38:28 PM
Gata ...am gasit si sunt fffff multumit. 28 grame drojdie proaspata reprezinta echivalentul a 9 grame de drojdie uscata. Acest luctu l-am aflat de pe un forum de cofetari unde isi puneau si ei aceeasi intrebare. E bine ca acum stiu Deci un pachet de drojdie proaspata de 500 g = 160g drojdie uscata
Titlu: Re: Despre drojdia de bere
Scris de: Florin-braileanul (FlorinI) din Februarie 04, 2011, 10:17:40 PM
vedeti ca peste tot pe unde se vorbeste de drojdie, se vorbeste se  drojdie stinsa
Titlu: Re: Despre drojdia de bere
Scris de: marianpopa71 din Februarie 08, 2011, 12:33:37 AM
Daca doriti drojdie de bere va rog contactati-ma pe email.Nu cantitati mari.Lucrez la o fabrica de bere.