inventii ,inovatii ,idei

Creat de albine, Martie 11, 2010, 08:55:22 PM

« precedentul - următorul »

stefan1

Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

vulpea

asta am invatat si eu la CFDP Buc.(prima facultate infiintata in Romania).am , insa , o mica MARE dilema :dece,daca Bechtel este socotita cea mai mare companie de drumuri din SUA ,cu ce a-ti vazut voi "tren" de executie(utilaje incepand cu indepartarea pamantului vegetal +utilaje de compactare/cilindrare + utilaje de asternere/cilindrare mixtura asfaltica)si care executa PE ZI zeci de km,si-a permis sa lucreze in bataie de joc in Ro,sa-i fie PLATITA NEEXECUTIA contractului , acest Bechtel nu este tras la raspundere chiar cu solicitare daune contractuale ? sau noi suntem ai loc TARA DE MANA A N.a ?

dredd


vulpea

sau poate e vorba de MARELE LICURICI ?(totdeauna n-am stiut decat sa facem concesii ANTINATIONALE, ca sa obtinem bunavointa cuiva).

stefan1

  Modul in care se fac contrectele este esential in ceea ce se va intampla. Noi suntem invatati sa facem chiar legi pe care apoi sa le ignoram sau sa le incalcam cu seninatate (vezi procentul din PIB ce trebuie alocat invatamantului, sai referendumul pentru 300 de parlamentari). Americanii au pus in contract ca trebuie sa le asiguram front de lucru, deci sa le livram terenul de pe traseu liber de orice sarcini. Este o cerinta normala, ca daca ar veni cu astfel de utilaje si ar trebui sa astepte ani de zile pentru ca un proprietar de teren vrea un pret astronomic si nu ai voie sa-i incalci proprietatea, sau daca se fac descoperiri arheologice dar nu sunt fonduri sa se aloce pentru o cercetare rapida si se asteapta sponsorizari sau voluntari care sa cerceteze, lucrarile trenand iarasi ani de zile, intr-un proces noi ar trebui sa platim daune firmei si nu ea noua. Pe de alta parte daca negociatorii nostri nu au pus conditii ferme de termene de executie, de calitate, de garantie, nu suntem tot noi de vina? La noi afacerile externe au fost un domeniu aproape exclusiv al Securitatii, chiar si in domeniul economic si comercial. Calitatea negociatorilor este esentiala in astfel de contracte. E clar ca negociatorii partilor adverse cauta sa obtina conditii cat mai favorabile pentru ei, dar depinde de noi daca le acceptam sau stim sa le contracaram. Si cu vanzarea celor mai importante sectoare economice noi puteam sa punem conditii asiguratorii ca intreprinderile sa nu fie vandute pe bucati de 'investitorii strategici' ca muncitorii sa nu fie concediati, chiar ca terenul sa ramana in proprietatea statului dupa incetarea functionarii intreprinderilor. De ce nu s-au pus astfel de conditii? Fie am fost prea prosti, fie am fost mituiti ca sa inchidem ochii, iar pe urma ne lamentam dar nu avem nici o posibilitate sa cerem daune, pentru ca nu le-am prevazut in contracte.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

vulpea

nu inteleg dece vrei cu tot dinadinsul sa ne convingi ca le sti chiar pe toate.afla,spre surprinderea ta,ca avem cele mai ale dracului conditii de calitate DIN LUME,pe care nici chiar Bechtel nu este in stare sa le respecte !cel mai nenorocit contract prevede termene precise de executie/calitate/garantie.poate mai binevoiesti sa te documentezi privitor la EXPROPRIEREA PENTRU UTILITATE PUBLICA(statul are DREPTUL sa exproprieze orice proprietate privata pentru utilitate publica DOAR cu conditia ca evaluarea compensatiilor pentru rascumparare sa se faca la valoarea zilei/zonei si nu dupa cum vrea orice dement de proprietar).

vulpea

PS. marea noastra problema ramane vesnica "inchinaciune la inalta poarta"! expres,vezi si omorarea intr-un stupit accident de circulatie a bateristului dela o cunoscuta formatie de muzica,cand n-am fost in stare sa ne respectam chiar si fata de MARELE LICURICI.

stefan1

  http://www.descopera.ro/dnews/17250116-strazile-din-tokyo-vor-fi-pavate-cu-panouri-solare-iar-pretul-unui-kilometru-poate-fi-de-aproape-trei-ori-mai-ieftin-decat-pretul-unui-kilometru-de-autostrada-din-romania

  "Problema cu introducerea acestora este costul mare. Componentele sunt extrem de scumpe, iar spre exemplu, în Franţa, un kilometru de stradă solară costă aproximativ 5 milioane de euro. Este mai puţin totuşi decât un kilometru de pe viitoarea Autostrada Piteşti-Sibiu unde, în medie, un kilometru de autostradă va costa 13 milioane de euro, conform unei analize Mediafax realizate anul trecut, deci de două ori şi jumătate mai mult faţă de preţul construirii străzii solare din Franţa."
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

tinumaftei

O autostrada nu este formată doar din pavaj. In cost sunt cuprinse de la plata exproprierii, lucrările de relocare a utilităților existente, drumuri de acces temporare, lucrări propriu-zise de terasament, rezistența și finisare, utilități, semnalizare rutieră... Pavajul nu costa mai mult de 10-15% din total

stefan1


https://www.promotor.ro/masini-noi/news/combustibilul-care-lasa-hidrogenul-pe-drumuri-video-16393953?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery_descopera

  Stirea cred ca trebuie privita cu mare precautie. Daca ar fi asa simplu s-ar folosi macar ca sisteme de incalzire publica sau in industrii energofage.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stefan1

Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stefan1

Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stefan1

  O idee ijteresanta.
  Daca se pot prinde trandafirii asa din butasi, nu mai trebuie altoire.

  https://www.youtube.com/watch?v=sqA9jG6QUvk

  Si ceva asemanator la un butas de lamai:

  https://www.youtube.com/watch?v=JmfRrNP31lU
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

bucovineanu

Nu e nevoie ca butasii sa fie pusi in cartofi. Se prind si daca sunt pusi direct in gradina si se acopera cu peturi. Operatiunea se face prin august, daca am retinut eu bine.

stefan1

 Probabil sunt soiuri de trandafiri care inradacineaza mai greu din butasi si hormonii de inradacinare care apar in cartof sau aloe in al doilea caz ajuta la formarea radacinilor si maresc rata de reusita.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)