Defecte

Creat de ioanardelean55, Octombrie 18, 2013, 10:34:55 PM

« precedentul - următorul »

ioanardelean55

Un stup facut cu scule profesionale nu are cum iesi din stasul lui decat daca ori  autorul il masoara gresit si lucreaza dupa ureche adica fara o schita ori e incepator si nu incepe cu prima faza si termina cu ultima.

Nu crezi ca si schita poate fi gresita ? Care ar fi fazele principale ?

cristian bh

Citat din: ioanardelean55 din Noiembrie 25, 2013, 07:41:54 PM
Un stup facut cu scule profesionale nu are cum iesi din stasul lui decat daca ori  autorul il masoara gresit si lucreaza dupa ureche adica fara o schita ori e incepator si nu incepe cu prima faza si termina cu ultima.

Nu crezi ca si schita poate fi gresita ? Care ar fi fazele principale ?
Daca mai lucreaza si cu schita gresita atunci se numeste DILETANT nu fabricant =))
Eu unul nu intru in dedesupturile executarii unui stup ca tine dupa parerea mea de felul fiecaruia de a lucra dar pt ca un stup sa fie considerat stas eu cred ca cotele interioare obligatoriu sa fie exacte,si imbinat la cot adica toleranta cu plus sa nu depaseasca 1mm.
Prima faza dupa mine ar fi expresia clientului la darea comenzii si aflarea pretului :uimit: :uimit: :
Ultima faza tot expresia clientului dupa receptia comenzii si efectuarea platii  :) :) :)


cristian bh

Citat din: ioanardelean55 din Noiembrie 21, 2013, 08:35:23 PM

  Pe locul doi CRAPATURILE .

Materialul lemnos lucreaza , maiales bradul  (folosesc termen popular ptr. specia rasinoase )
prin uscare volumul scade iar la umezeala creste ,acesta este si motivul aparitiei crapaturilor la stupi .de aceea este foarte important ca matrialu din care sint facuti stupii sa fie bine uscat .
In completare,
eu sustin in continuare ca latimea materialului folosit la lipirea panourilor  sa aiba intre 5 si maxim 10 cm ,in functie de latimea cherestelei ,de fisurile pornite,de maduva care obligatoriu trebuie scoasa afara,obligatoriu adeziv d3 sau d4 pt cine isi permite si gaseste .
Exista si cherestea care crapa mai usor si alta care nu crapa cu toti dracii si aici il rog pe autorul sondajului si alti cunoscatori sa sa dea lamuriri suplimentare ca acest aspect important de multe ori e trecut cu vederea :thanks:





















ioanardelean55



Foarte bine punctat ,  si daca se tine cont de aceasta observatie sigur ca panourile vor rezista mult si bine ,dar in discutie e vorba despre crpaturile aparute la stupii achizitionati deja ,iar eu am vrut sa discutam mai intii din ce cauza apar acele crepaturi ,si celelalte defecte iar apoi sa vedem cum putem sa le si reparam . Vom  mai discuta pe acest subiect ,si o sa va spun de unde D3 .

sorinma

Cu ce repar eu crapaturile...praf de slaif amestecat cu urelit sau cu aracet,astupate bine crapaturile.
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

cristi ciuc

D3-ul mai este bun după ce-l uiți, din crasă neglijență, o noapte la - 9gr.? :yahoo_cry: :yahoo_cry: :yahoo_cry:

bucovineanu

Este bun.......de aruncat.   :smile:

cristi ciuc


crisian-nicolae

daca nu sa separat partea lichida de cea solida este inca bun ca adeziv normal pentru lemn(probat de mine 24 0re la-10gr)

bucovineanu

E posibil sa lipeasca, dar nu va avea aceeasi rezistenta.

ioanardelean55

 In crapaturile mai mari sint bune sipculite puse cu aracet (e bine sa intre mai fortat ) dupa care se chituiesc . Chitul e bun facut cu praf de slaif si aracet s-au vopsea cu ghips . in niciun caz aracet cu guips . Chitul din praf si aracet e bun unde sint capaturi mai mari si nu se poate pune sipca ,si e bine sa fie mai moale ,iar cel din ghips cu vopsea se da peste capaturile mai mici si e bine sa fie facut cit mai tare pentru-ca curge din cauza vopselei .

ioanardelean55


Daca ingheata nu mai e bun .

cristi ciuc

Acum nu e chiar un capăt de țară...., nu lucrez industrial să am nevoie de recipiente mari... însă aracetul a fost uitat acoperit fiind de alte lucruri, iar scăderea de temperatură a intervenit spontan de la o zi la alta.
Nu ne descurajăm... continuăm! :nod:

cristian bh

Daca tot se vorbeste se defecte atunci sa lamurim pe cat posibil si de unde provine aceasta marfa de calitate proasta ,cam ce categorii de producatori fabrica stupi mai multi sau mai putini dar nu-s capabili de a se incadra in niste cote stas.
Pt ca daca  anumiti amatori cu aceste scule hobby se incumeta sa faca stupi pt altii si ies asa cum ies,    se pare ca clientul isi asuma cu buna stiinta produsul si n-ar trebui sa se mai vaite de mama focului  intrucat chilipir cauti , rahat obtii, mai ieftin sau chiar si condimentat.
Dar de la aceasta categorie in sus incepand cu tamplarul clasic si pana la firme de profil , defectele  de constructie nici n-ar trebui sa intre in discutie .
Dar cum se pare ca acestea sunt de fapt niste utopii,ca traim in tara tuturor posibilitatilor ,sa fim sanatosi, ca avem tot mai multe subiecte de discutie si ne mai consolam unii pe altii de la distanta :yahoo_cry: :smile: :yahoo_cry: :smile:

PARINTELE

 In crapaturile mai mari sint bune sipculite puse cu aracet dupa care se chituiesc . Chitul este facut cu praf de slaif aracet cu  Chitul e bine sa fie mai moale ,intrand cu ajutorul unui spaclu si in crapaturile mai mici,apoi dupa ce se usuca cu ajutorul unei bucati  de slaif se finiseaza si se trece la vopsit