Daca stie cineva ce proportii se foloseste pt. amestecul de catina uscata + miere de albine va rog sa-mi spuneti? Va multumesc anticipat.
Proportiile pot varia, in functie de gusturile fiecaruia!
Se merge de la 1/4 catina si 3/4 miere, pana la 3/4 catina si 1/4 miere.
Catina este de preferat sa fie proaspata, pentru a beneficia de toate substantele din componenta sa!
Se pastreaza la frigider si nu se altereaza.
Retete cu catina
Sirop de catina
1 litru suc de catina obtinut din 2 kilograme de catina data prin storcatorul de rosii; 1,5kilograme de zahar sau 1 litru de miere de albine.
Sucul obtinut se pune cu zaharul sau mierea intr-un vas si se amesteca de 4-5 ori pe zi (timp de 3-4 zile) pana se topeste zaharul. (gustos.ro)
sirop catina
Sirop de catina
Cat costa? 10 lei kilogramul
Dulceata de catina:
Ingrediente 3 cani fructe de catina, 2 cani zahar, 1 pachet cu gelfix clasic, 50 ml apa, 1 lingura zeama de lamaie, 1 plic zahar vanilinat.
Mod de preparare:
Fructele de catina se spala si se amesteca cu apa, 2 linguri cu zahar si praful de gelfix. Se pun pe foc si cand totul incepe sa fiarba se adauga restul cantitatii de zahar, zeama de lamaie, zaharul vanilinat si se amesteca bine. Din momentul in care incepe sa fiarba din nou, se mai lasa 5 minute si se opreste focul. Dulceata se pune fierbinte in borcanele spalate, sterilizate si uscate.
Ulei de catina
Ingrediente 150 g fructe proaspete de cătină mărunţite
150 ml ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare
Adaugă 150 ml ulei de floarea-soarelui peste 150 g fructe proaspete de cătină mărunţite. Ţine vasul la temperatura camerei timp de trei săptămâni şi agită-l de câteva ori pe zi. După acest interval, zdrobeşte boabele şi pune-le din nou în ulei.
Lasă-le încă două zile la lumină şi la căldură. Apoi transferă cu grijă într-un vas de sticla partea limpede care se află deasupra uleiului. Este indicat să le depozitezi în locuri răcoroase si ferite de lumină.
Merci pentru raspunsuri Pharaonu. :beer: