Romapis =Federatia Asociatiilor Apicole din Romania

Creat de viorel55, Octombrie 29, 2017, 04:15:48 PM

« precedentul - următorul »

Kov iulian

Citat din: viorel55 din Martie 02, 2018, 09:44:53 AM
http://agrointel.ro/93709/efsa-neonicotinoidele-sunt-daunatoare-pentru-albine-reactia-fermierilor-romani-dupa-publicarea-noului-studiu/


Asta ne ajuta enorm in procesul cu MADR privind  interzicerea neonicotinoidelor

Asta e stirea de la mama lor: https://www.efsa.europa.eu/en/press/news/180228

Din ce am vazut si eu cand strang astia pe afara bani (pe site-urile astea de finantare participativa) ca sa faca nu stiu ce gadget mai scriu din cand in cand cate ceva, mai pun un clip video si ii tin aproape pe fani.

Nu trebuie "abandonate"  persoanele care sustin o cauza, "focul" trebuie mentinut, trebuie aparitii la tv acum cat e calda stirea, vorbit si despre campania de strangere de fonduri.

https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Sa-stopam-folosirea-abuziva-a-insecticidelor-neonicotinoide-in-Romania

https://oameni.sprijina.ro/cauze/stopam-folosirea-abuziva-a-insecticidelor-neonice

romikele

Sunt curios cum se va stopa folosirea otravurilor din agricultura cu banii stransi.
Se vor cumpara pusti, sau pustoaice?  :P

kiloz

Poate ursoaice siberiene pentru Baciu!
Lînga ratusca sa mai aiba si altceva.
Sa fii drept si scrie adevarul.

viorel55


viorel55

Actiune ce se va desfasura luni 09-07-2018 si,la care dupa cum se vede,vor participa si reprezentanti ai formelor asociative reprezentative (ACA si ROMAPIS) precum si reprezentanti ai Parlamentului si Guvernului Romaniei.


/drive.google.com/file/d/1sbOtt_a2hgyh32FIi7XE1ti1YoSh1IW5/view?usp=sharing


Kov iulian

Citat din: viorel55 din Iulie 08, 2018, 09:04:55 AM
Actiune ce se va desfasura luni 09-07-2018 si,la care dupa cum se vede,vor participa si reprezentanti ai formelor asociative reprezentative (ACA si ROMAPIS) precum si reprezentanti ai Parlamentului si Guvernului Romaniei.


https://drive.google.com/file/d/1sbOtt_a2hgyh32FIi7XE1ti1YoSh1IW5/view?usp=sharing

Se pierduse pe undeva https://
D006

O intalnire inutila pentru apicultura romaneasca dar buna pentru apicultorii care au facut si ei o excursie pe mocangeala pana in Belgia,

viorel55


viorel55

Citat dintr-un comentariu recent al d-lui  Dobrescu :
"  Pe de altă parte, deși în mod paradoxal unii, care se mai și declară ,,apicultori" jubilează, mie mi se pare trist că încercarea ROMAPIS de a opri aceste derogări în justiția română a eșuat încă o dată. Nu ar trebui să fie prilej de bucurie nici pentru apicultori, nici pentru cei care înțeleg și iubesc natura, nici pentru cei care țin la sănătatea lor și a copiilor lor, nici chiar pentru acei agricultori, care, într-o inconștiență condamnabilă sunt mulțumiți că pot să otrăvească tot și pe toată lumea, în continuare, pentru câteva procente în plus la profit. Revenind la subiectul principal, instanța a respins miercuri  3 oct.acțiunea ROMAPIS împotriva MADR, pentru anularea derogărilor din primăvară prin care s-a autorizat folosirea neonicotinoidelor la tratarea semințelor de floarea-soarelui și porumb. Din expunerea judecătoarei în timpul ședinței, pentru 2 motive: 1. ROMAPIS nu a înțeles să cheme în judecată și cele 3 organizații ale fermierilor care au solicitat aceste derogări, considerând că ministerul este singur răspunzător pentru autorizare, indiferent cine și ce li s-ar fi solicitat și 2. pentru că acțiunea se referă la o situație în care anularea autorizărilor temporare nu își mai face efectul, acestea având o perioadă limitată de aplicare care s-a terminat la 15 aprilie 2018. Din păcate, după cum merg lucrurile în România, conform acestei poziții, nu va avea nimeni, niciodată, cum să anuleze prin justiție un act al ministerului care are efecte pe o perioadă scurtă (derogările se dau pentru cel mult 120 zile) din moment ce numai până la primul termen de judecată stabilit de instanță trec de regulă luni de zile. Cred că este ceva de învățat de aic: am încercat, nu am reușit, deci această cale nu a fost bună. Pe de altă parte, nu poți face omletă fără să spargi ouăle. Mergem mai departe, căutam alte mijloace în speranța că pentru 2019 să nu se mai devină legală tratarea semințelor de floarea-soarelui și porumb prin intervenția MADR, abuzivă după părerea noastră. Este o hotărâre luată în consiliul director al ROMAPIS (http://romapis.org/index.php?id=consiliu_director), federația ROMAPIS va continua lupta pentru ceea ce este o cauză comună a tuturor apicultorilor din asociațiile membre ale federației și a tuturor stuparilor din România". 

viorel55