SICAMM Albina neagra europeana

Creat de apiardelean, Iulie 01, 2011, 09:43:40 AM

« precedentul - următorul »

apiardelean


SICAMM
Societas Internationalis Pro Conservationes Apis Melliferae Meliferae
        sau
International Association for the Protection European dark bee,
SICAM-Societatea Internationala pentru Convervarea AMM.
SICAMM a fost infiintata in 1995 la Flekkefjord, Norvegia de apicultori şi de oameni de stiinta din Austria, Danemarca, Germania, Norvegia, Polonia, Suedia, Elveţia şi Regatul Unit, ca o asociaţie internaţională dedicată protecţiei europene întuneric albine, Apis mellifera mellifera .
STUPARITUL – POEZIA AGRICULTURII! Baron von Ehrenfels

http://stiridinstuparit.blogspot.com/

apiardelean

#1
SICAMM urmăreşte să promoveze cooperarea naţională şi internaţională între apicultori, oamenii de ştiinţă, asociaţii şi instituţiilor în cauză, cu conservarea de întuneric din nordul Europei albinei melifere Apis mellifera mellifera , L.
Obiectivul central al SICAMM este de a sprijini ancheta lea, conservarea, gestionarea şi de reproducere a tuturor ecotipurilor existente şi variante geografice de A. m. mellifera .
Apis mellifera mellifera, Linnaeus 1758 este o subspecie

Acesta poate fi împărţit în mai multe ecotipuri locale. Sale diferite nume autohton se numără:
"Dark european albinelor" (în engleză),
"L'abeille noire" (în franceză),
"Die Biene Dunkle" (în germană) şi
"Det mörka Nordiska Biet" (suedeză).
Se poate citi site-ul  http://www.sicamm.org/index.html
STUPARITUL – POEZIA AGRICULTURII! Baron von Ehrenfels

http://stiridinstuparit.blogspot.com/

Kov iulian

In Asociatia asta SICAMM , poate intra oricine ? Si in ce fel protejeaza albina melifera ? Ce actiuni intrepinde pt asta ? ( ma refer la protejarea speciilor de albine polenizatoare atit cele salbatice cit si domestice ) E o asociatie cum sunt cele de protectie a ciinilor , care vin si fac gura cind mor ciini ? Sau e doar asa o asociatie care fac conferinte si nu se implica direct in nimic ?

apiardelean

Intrebare de socializare sau de misto?
STUPARITUL – POEZIA AGRICULTURII! Baron von Ehrenfels

http://stiridinstuparit.blogspot.com/

Kov iulian

#4
Nu e intrebare la misto , eu chiar doresc sa fac parte dintr-o organizatie de asta apicola ( nu o organizatie profesionala ci un ONG ceva fara benefici materiale , cum sunt asociatiile alea de apar pe la tv  care se dau de ceasul morti sa protejeze tot felul de animale , deoarece fac deja parte dintr-o cooperativa apicola ( CASA MIERI ), si nu vreau sa plec de acolo pt ca e bine si lucrurile merg spre mai bine    ) ca sa am si eu cumva " spate " in fata fermierilor inconstiienti care stropesc fara a respecta legea .

antiopa din ardeal

Citat din: apiardelean din Iulie 01, 2011, 09:46:03 AM

Apis mellifera mellifera, Linnaeus 1758 este o subspecie
  Inafara de culoare ce alte caracteristici distincte are aceasta subspecie?

stefan1

  Poate ii vine si randul ei sa o discutam odata. A ocupat altadata mare parte din Europa, pana in Rusia incolo. E o albina mai nordica, cu pilozitate (par) mai mare pe corp, si putin mai mare decat albina noastra si cea mai departata genetic de rasele de acum de la noi. Formeaza familii putin mai mici decat carnica, dar e rezistenta in ierni mai lungi. E foarte buna culegatoare de polen si de mana si creste frumos faguri. De obicei este mai agresiva si cred ca asta a fost principalul motiv pentru care a fost inlocuita de catre stupari. Are si un comportament interesant, parasesc puietul, retragandu-se mai mult sau mai putin in subsolul ramei in timpul controlului. Poate si deea matcile lor se pierd mai repede. Sunt si mai predispuse la furtisag, dar isi apara bine stupii inclusiv de viespii. Nemtii multi o regreta, mai cu seama ca ei au in unii ani mortalitati mari cu rasele de acum, dar cauzele nu cred ca ar trebui sa le cautam neaparat in rasa.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

kamy

Am regasit cateva astfel de exemplare,e soiul pe care l-am exploatat candva pierdut din prostie adica fugind de cosangvinizare am nemerit celalalt sant din cealalta margine a drumului!se mai gaseste in ucraina si la mihaistupar,mostenita de la un mos izolat!

kamy

Daca cumva vorbim despre acelasi soi,matca neagra albina gri,hoate care fura linistite activitate slaba la urdinis,productie excelenta in schimb,niciodata nu trebuie micsorate urdinisurile,ierneaza populatii mici dezvoltare exploziva primavara,de la sfarsitul lui septembrie adio puiet si rezerve sanatoase!

gelu

....sunt nou in breasla asa ca nu stiu multe despre mellifera carpatica sa pot face o comparative cu cea neagra de aici, totusi am intalnit si negre blande si neagresive in prisaca lui Keith Pierce din Blanchardstown care face selectie de 25 de ani si rele cu draci ca cele din prisaca amicului meu Cristi pe care l.am vizitat sambata...vezi foto pe Albina irlandeza. Cat despre viespi fac ravagii si aici, amicul a pierdut 4 roi anul asta, greseala lui, recunoscuta dealtfel, ca i.a facut prea slabi....in rest cred, cum le cresti asa le ai... :D  ^:)^ :bzz: :hi: