Cred ca ar fi interesant sa aflam ce fel de ceaiuri folosesc cei mai experimentati sau mai putin experimentati dintre noi. Voi incepe eu. Va rog sa va dati cu pararea si poate ne spuneti cum faceti dumneavoastra.
Iata ceaiul folosit in prepararea turtei de candi de ieri (0,5l ceai + 5 kg zahar + 5g sare de lamaie):
- apa 0,5l
Plante cu actiune trofica si stimulenta generala:
- sunatoare - 1g
- catina - 1g
- papadie - 1g
Plante cu actiune antibacteriana:
- sunatoare - 1g
- musetel - 1g
- galbenele - 1g
- tei - 1g
Plante cu actiune astringenta (antidiareica), dezinfectanta si stimulenta asupra tractului digestiv:
- coada calului - 1g decoct
- menta - 1g
- galbenele - 1g
Mod de preparare: am pus plantele la macerat in apa putina pentru 10 minute, exceptie coada calului, pe care am fiert-o timp de 10 minute in 0,5l de apa. Am oprit focul. Am adaugat plantele macerate si am acoperit vasul pentru infuzie.Am lasat 20 minute, apoi am strecurat prin tifon.
Era bun adaugat pelin si macese si tinute mai mult la infuzat si ceva sare
Pelinul si cojile de ceapa uscate sunt recomandate la nosemoza in mai multe reviste vechi, eu le folosesc.