Ciudatenie

Creat de Florin_Dan, August 27, 2010, 11:53:07 AM

« precedentul - următorul »

Florin_Dan

 Buna ziua.Sunt de langa Baia Mare, Maramures.
Am un nr de 34 stupi si la unul din ei am intalnit ceva anormal.Albinele uneau celulele de lucratoare cu larve in ele si le capaceau, rezultand mai multe larve intro celula capacita
Ce fenomen poate fi. Mentionez ca matca este de 2010 si este foarte frumoasa.
Incerc sa atasez si poze.

Florin_Dan

inca una cu tripleti

filip

Urate celule  cladeste,
Incearca sa pui un alt ram cladit normal sa vezi tot asa se intampla.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bucovineanu

Este intradevar ceva anormal. Nu am mai intalnit.

stefan1

  Nici eu nu am mai vazut asa ceva! Eu cred ca este o anomalie genetica. Dar parca nici larva aia din a doua poza nu este normala. Ar trebui sa urmaresti ce eclozeaza dintr-o astfel de celula. La un moment dat am suspectat ca este puiet atacat de o larva de molie, insa aspectul este diferit. Ai intalnit astfel de puiet pe mai multi faguri!

  P.S. Ce inseamna o poza! Mai mult decat 100 de cuvinte. Si ce bine se pot vedea pozele pe acest forum!!!
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

emil.oltean

Uitati-va cu atentie la constructia celulelor.Parca sunt doua s-au trei in una.Matca harnicuta a pus oua peste tot pe unde a tecut iar subalternele semanindu-i au avut grija de fiecare ou.Cauza o constituie cladirea defectuoasa a celulelor din fagure.Motivele-variate.Umila mea pareare daca imi este permisa.Curat anomalie pentru noi,pentru ele o fi ceva firesc.De ce sa nu faca si ele tripleti?

D006

  De curand am vazut la TV un reportaj cu poluarea din zona Baia Mare cica e jale . Nu este exclus ca de la difetitele noxe din mediul ambiental sa apara si diferite anomalii genetice.

Florin_Dan

Doar la fagurii de anul acesta a aparut anomalia, la cei mai vechi nu. Cei noi sunt mai usor de deformat decat cei vechi.
In ceea ce priveste poluarea de la noi am scapat de Combinatul Chimic si ne-am trezit cu cianura in nas.

Adrian Roman

Sa va inchipuiti ca e muuuult mai bine decat cu niste ani in urma, cand mergeai pe strada cu batista la gura, si hainele erau gaurite de suspensia acida din aer !

pharaonu75

Citat din: Florin_Dan din August 30, 2010, 09:06:20 AM
Doar la fagurii de anul acesta a aparut anomalia, la cei mai vechi nu. Cei noi sunt mai usor de deformat decat cei vechi.
...

Poate a fost o anomalie de cladire a fagurilor... sau poate ceara din care au fost confectionati... nu stiu, presupun...
Sau poate e o problema cu matca!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

stefan1

 Eu cred ca e o anomalie de puiet, iar celulele au fost apoi transformate pentru nevoile puiului. Uita-te la capacele bombate, care nu aveau ce cauta la un pui normal. Fagurul nou, in care se crestea primul rand de puiet, a permis modificarea celulelor dupa 'necesitati'.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

bucovineanu

Ar fi interesant de stiut daca din acele celule ies albine sau trantori.

D006

Am trimes Vineri pozele lui Randy Oliver si nici el nu a mai vazut asa ceva si le-a trimes la niste cercetatori in domeniu.
Mi-a cerut, daca se poate orice informatie despre acea familie de albine si mai multe poze daca mai ai.

"Have you seen anything like this?"

"No, haven't.  Looks like they are growing two heads.  Tell me more, and I forward to some researchers.
Randy"

Florin_Dan

Ma gandesc ca matca fiind tanara a depus mai multe oua intr-o celula, sa fi eclozionat din toate ouale si albinele sa lase toate larvele?
Acum situatia se pare ca s-a normalizat. Acum vremea s-a stricat si nu mai pot intra in stupi, dar in momentul in care vremea imi permite voi reveni si cu poze.

stefan1

  Albinele nu cresc doua larve intr-o celula. Sunt cazuri cand sunt puse doua oua, dar albinele elimina larvele in plus imediat ce eclozeaza din ou.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)