VREMEA, FACTOR FOARTE IMPORTANT IN APICULTURA

Creat de bucovineanu, Octombrie 24, 2014, 12:15:12 PM

« precedentul - următorul »

NYK74

Citat din: bucovineanu din Ianuarie 18, 2020, 10:38:33 AMDaca e chiciura vor fi si fructe la vara.
Care este elementul de legăturâ dintre chiciurâ și fructe?
Știu tot din bătrîni cã înflorirea pomilor a doua oarã în același an( a nu se confunda cu înflorirea din primăvarã,aici este vorba de cîteva flori răzlețe),aratã cã va fi o toamnã lungã.

bucovineanu

Tot din batrani se spune ca daca e chiciura vor fi multe fructe.E un lucru simplu, confirmat si din observatiile proprii. Daca ramurile pomilor sunt acoperite de chiciura mai multe zile, omizile si ouale lor ingheata si florile nu vor fi atacate in primavara.

MOTANUL

#812
Eu retinusem ca multe ajung in timpul iernii in pamant (ma refer la ouale daunatorilor). De asta se varuiesc copacii sa nu urce primavara repede inapoi.

Cad odata cu frunzele si fructele. (material biologic dăunător).

Altele raman si se ascund sub scoarta sau pe unde gasesc loc. Ambele categorii sunt afectate de gerul puternic sau inghetul sever. Din pacate gerul in Bucuresti a cam lipsit. Nu ar strica un -15 grade cateva nopti macar.

Prognoza vad ca spune ca o sa avem maxime de + 10 grade in ianuarie si +19 in februarie. Anormal de cald adica.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

MirceaCalin


MOTANUL

Peisaj normal de iarna. In Bucuresti e singura iarna in care la sfarsit de ianuarie nu s-au uscat si nu au cazut frunzele de la Mana Maicii Domnului (planta). Maxim 1/3 sunt un pic mai arămii - restul sunt verzi ca in August. Iarba a inflorit de zici ca e martie.

Nu stiu ce sa zic - a fost anormal de cald. Dar nu cald cat sa fie zbor de curatire. Un 6-8 grade maxima. Si minima intre -3 si +1 grade.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

MOTANUL

Urmeaza in Bucuresti cateva zile cu temperaturi de 16-18 grade :hi:  :applause:

Sa mai comentez eu ca nu am zbor de curatire in februarie.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

stefan1

Ieri a fost prima zi cu ceva polen si la mine. A fost o zi cu soare si calduta, cu un max de 8,6oC, dar la soare mai mult. A fost si un zbor de curatire dar incomplet.
  Nu e primavara cea mai grabita. In alti ani primul polen a fost si mai devreme: 6.02 in 2001 si 2009, 10.02 in
2007, 11.02 in 2002, 12.02 in 2014 etc. Anul trecut au adus primul polen in 28 februarie.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

nicu68

nea Stefane cred ca si ale mele au adus ieri polen ca nu e distanta mare intre noi,mi-ar fi placut sa fiu acasa sa le vad

stefan1

 Eu juram ca esti in tara, vazandu-te de multe ori pe forum. Sunt putini de afara care dupa o zi de munca isi mai iau din timpul liber sa stea pe un forum apicol! Bravo!
  Si eu cred ca ti-au iesit albinele la zbor, ca a fost o zi faina. Cred ca ai stupina la o altitudine ceva mai mare ca a mea, dar am vazut ca aerul cald era si la inaltime, chiar la munte.
  Aproape sigur acum vor incepe sa creasca puiet si familiile care inca nu aveau.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

nicu68

nea Stefane aici am mai mult timp liber decit acasa,merg la lucru 8 ore si dupa ce ajung acasa nu am nimic de facut intru cu drag pe forumuri si mai citesc  cate una alta despre albinde,pacat ca nu mai e APIARDEALUL ce a fost odata.sper ca albinele mele sunt ok

stefan1

  De 2-3 zile a inceput sa infloreasca salcia.   :razz: Vremea nu a prea permis zborul, dar ieri a fost o zi foarte faina si albinutele zboara bine. Vad ca aduc exclusiv polen de salcie.
  Am si deschis primii stupi. Nu sunt prea populati poate si pentru ca in toamna au avut un inexplicabil cules tarziu, fara a mai avea puiet sa inlocuiasca albina uzata. Acum vad ca au consumat foarte putin in iarna asta care nu a prea fost si mai au miere pentru inca doua ierni! va fi o problema cu spatiul de ouat. Am dat ceva faguri goli in locul unora cu miere, pusi langa puiet. Inca nu vad suprafete de nectar de salcie, dar cele de polen deja se vad.
  Nu este printre cele mai grabite culesuri de la salcie. Cel mai devreme a fost 2002, cand salcia a inflorit din 26 februarie dar per total a fost atunci mult sub media multianauala.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

dan sebastian

In Gorj tot de pe 9 aveam corcodusul inflorit. Deja primele flori scuturate se vad. Imbucurator este ca miroase puternic la 21 grade. Ma nelinistete ca din weekend se schimba vremea si se raceste cu temp sub 0 grade noaptea.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

NYK74

Corcodusul mai are nevoie de ceva timp la noi pînă la floare.Avem înflorit,cornul,salcia,bumbișorii și pasca găinii.Aduceau așa frumos polen și astăzi,a început ploaia și au pus îngheț în următorul interval noaptea,am reușit în timp sã reduc cuiburile la toate familiile,și sã pun protecție la altoi.

stefan1

 Deja cantarul incepe sa urce binisor! Ieri a crescut 1,1 kg, desi dupamasa s-a innorat si zborul s-a oprit devreme. Probabil e in special polen si crestere de puiet. Pacat ca zice ca va veni vreme rece. Cam asta este soarta culesului de salcie cand inflorirea este timpurie.

  @NYK74, ce planta e aia 'pasca gainii'?
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

bucovineanu

La mine abia incepuse sa infloreasca salcia capreasca. Au adus ceva polen, dar acum vremea s-a racit si nu stiu daca vor mai prinde ceva la salcie.