Hranire cu sirop

Creat de Batrinul, Februarie 28, 2010, 08:11:20 PM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Citat din: Popescu Gheorghe din August 13, 2010, 10:49:22 PM
Se poate introduce si suc de ceapa si chiar de usturoi si de morcovi;ramane la latitudinea stuparului si la ce situatie are.
Folosirea sucului de ceapa si usturoi in aceasta perioada poate declansa furtisagul, mai ales daca siropul nu este consumat in totalitate si il prinde dimineata in hranitor.

Popescu Gheorghe

Eu personal nu folosesc sucuri de ceapa,usturoi sau morcov caci am folosit si folosesc reteta descrisa mai sus cu bune rezultate;fiecare procedeaza cum crede ca este mai bine

Adrian Roman

D-l Bucovineanu are dreptate, dar 2-300 ml pentru stimulare, in mod sigur se absorb pana dimineata. :nod:

andrei_calinescu

Colegi,

Uitendu-ma pe situl agrana, am vazut ca acestia comercializeaza si sirop de amidon din porumb(glucoza).
A experimentat cineva , l-a folosit, o idee de pret?
Noi folosim in Franta un astfel de sirop, e perfect si cu rezultate foarte satisfacatoare.
In plus ieftin :intre 0,25 - 0,40 Euros.

cristian87

zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

D006

  De cand lumea si pamantul se stie ca HMF-ul este toxic si se mai stie ca orice MIERE DE ALBINE incalzita sau veche are un continut crescut de HMF. Din textul respectiv intelegem ca daca incalzim siropul de  fructoza la peste 48 grade Celsius produce HMF , eu pana acum nu am auzit nici un stupar sa dea la albine sirop de fructoza incalzit .
  Totul pleaca de la lupta dintre marii proprietari de terenuri cu trestie de zahar si fabricile care scot zahar din cereale ! credeti ca zaharul este mai sanatos decat siropul de fructoza ?

andrei_calinescu

Exact Dragoselu'.
In plus albina se diferentiaza de celelalte vietuitoare dresate. Si asta in primul rand datorita ciclului biologic accelerat.
O labina traieste in sezon 1 - 1,5 luni.
In extra 4 -5.  Dar nu are aceeasi capacitate de acumulare a diverselor toxine, intrucat moare intre timp.
Plus de asta, noi facem hraniri cu caracter punctual, in deficit de cules, pentru stimulare/completare primavara-toamna.
Nicidecum intensiv, ca sa producem "miere".
Daca alternam aceste furajari cu hrana naturala(polen-nectar), nu-s probleme.
Am mai spus-o, albina nu are sistem imunitar, ea raspunde in fuctie de cantitatea/calitatea hranei.
Cred ca asta e un aspect decisiv in apicultura.
Avem o unitate biologica ...efemera.
Si apoi hraniri, furajari ok - dar rezonabil.

D006

  Eu am mai retinut un aspect : daca ai cules de polen in natura albina metabolizeaza foarte usor orice produs dulce.

D006

Citat din: dragos2006 din August 26, 2010, 03:31:27 PM
credeti ca zaharul este mai sanatos decat siropul de fructoza ?
Albina nu poate consuma zahar ci il transforma ea in fructoza cu enzimele propri dar asta duce la o anumita uzura.
Albina aduna fructoza din natura si deci e mai aproape de dieta ei.
Dar asta nu inseamna ca nu poate linge cristale de ghiata.
Am aflat aici de un apicultor batran care are +200 de familii langa un baraj si doar pune sacul cu zahar desfacut la 40m de stupina in Decembrie si .... gata.Apa au, albina multa este, isi fac si ele rezerve putin.
Dar sa nu uitam ca dulcele nu este hrana pt albine ci combustibil pt zbor sau incalzire.
Hrana este polenul.

D006

  La ora actuala la nivel global industria alimentara se bazeaza pe siropul de fructoza din porumb. Eu cred ca merge foarte bine si la albine , voi ce parere aveti ?

D006

Am inteles ca si aici e siropul de baza la albine si se vinde la butoaie de 200 sau cisterne de 10000.
Dar isi are problemele lui ca albina nu a fost proiectata pt sirop.

D006

  Sa-mi aduc aici reteta lui nea Gica pt. ca o voi prepara in cazanul de tuica :

Colegilor le recomand urmatorul procedeu:
In piata la rusi se gaseste un cadru pe care este montat un arzator de 600.Are reglaje pentru gaz metan si GPL.Se poate pune pe el un butoi de 180 de litri si intr-o ora maxim este gata o sarja la care se pune 100 kg de zahar.Reteta si procedeul se stie.
Presupunand ca se pun 13 litri de apa la fiert apoi treptat amestecand 100 kg de zahar si 100 grame de sare de lamaie dupa invertire se mai adauga 25 litri de apa si se obtin fix 137 kg sirop invertit.
Hai sa vedem cat costa:
-100 kg zahar *2,7 lei/kg = 270 lei  (pretul la sac de 50 kg la magazin la 50 m de locuinta mea)
- 100 grame sare de lamaie =2 lei (20 lei kg)
- 0,6 metri cubi de gaze = 0,7 lei
- munca mea = 1 ora = 10 lei
Total 282,7 lei pentru 137 kg zahar invertit.
Revine la 2,06 lei kg.

filip

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

prisecarul

Citat din: filip din August 28, 2010, 05:15:39 PM
Dragos ,ce parere ai de arzatorul de la NEKTARKING?
http://www.nektarking.ro/topire-de-ceara.php
arzator in stilul acesta am luat si eu de pe piata, dar la un pret mult mai mic, 75 lei!
il folosesc la cazanul de tuica si da rezultate foarte bune!
in general NEKTARKING are preturi prohibitive!
la 105 euro, iti da si butelie de aragaz?  (105x4.2=441 lei, mult!)
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

filip

Idea era ca tip  :rotfl: :rotfl: :rotfl: de arzator
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)