zahar vrac

Creat de C@T@LIN, Martie 20, 2012, 11:19:01 PM

« precedentul - următorul »

C@T@LIN

astazi mi-am adus acasa si vreo 4 kg din zaharul sus amintit, am observat ca are un miros frumos 'a zahar' mult mai puternic ca zaharul din comert, si iam facut si 2 poze

bucursorinelionel

C@t@lin, daca mesajul meu e prea tarziu, imi cer scuze...Iti confirm calitatea de zahar brut, nerafinat, din trestie de zahar a ceea ce detii/detineai..In portul Constanta inca se  mai lucreaza vrac cu asa fel de saci..daca vrei un sfat util, incearca sa i-l invertesti cu 1 gr sare de lamaie la 1 kg de materie maronie (ceea ce cred ca mai ai)..incearca la un raport de 1 l apa la 3 kg de zahar brut + 3 gr sare de lamaie la nr de kg aferente (3 kg)..adica =apa+ sare de lamaie + fierbere+ zahar amestecat si dizolvat..lasat la foc mic la fierbere 15 min...( daca face spuma ca si la fieberea carnii de vita, o culegi si o dai de o parte, asta inseamna ca mediile de depozitare nu au fost cele mai bune), dupa care , racit fiind siropul invertit, poti adauga ce fel de ceaiuri vrei sau protofil, sau alte stimulente ( startovit, atentie la familiile puternice- pericol de roire daca nu le introduci in programul de inmultire...!!!)...daca faci la un raport de   1l apa la 5 kg de zahar brut = baza pentru turte proteice ( densitate comparabila cu mierea, dar neaparat invertit...!!!) + 10...20 % polen macinat..+ zahar pudra pana la consistenta unei mamaligi taranesti (vartoasa, nu din malai grisat)...la hartie ( punga sau plic facut din coala A3/A2, si lipit cu scotch)...siropul e bun daca avem un bun cules din natura de polen ( minim 50 de lucratoare cu polen adus/ 1min/ pe stup mediu/ 7 zile consecutiv, raportat la perioada actuala -26.03. 2012-/ minim 6h/zi...eu sugerez mai degraba turtele..pana la perioada cuprinsa intre inflorirea salciei si pomii fructiferi...corelat cu  o constanta stabilitate termica pe timp de zi...datorita temperaturilor zilnice, stupii mei de la GR. au papat intre 0,6... 1,4 kg turta cu 15% polen..+ 1,5...3 kg miere descapacita dupa diafragma..intre 18 martie si 25 martie (ieri)..adica 7 zile...vezi ca se mai raceste un pic daca esti in zona Campiei Munteniei (Baragan)...Turta o pui peste ramele  cu puiet...1,5 kg te tine, daca temperaturile nu scad drastic, in jur de 10..pana la 15 zile...la un stup mediu...daca vrei, mai vorbim...MULTA BAFTA...!!!
Cand ma analizez, ma ingrozesc..!!; cand ma compar, ma linistesc..!! (Descartes)

tassevasi

 Inportant e sa nu -ti  ramina in hranitor sirop ca se acreste .
  Ai facut bine ,dar daca tot nu ai albina acoperitoare poti sa mai ei una si o pui dupa diafragma .
   Daca a luat siropul e bine .continua la 2-3 zile in functie dupa cum il ia .
  Acum cind faci transa urmatoare  sa zicem 5 kg zahar , faci intii  ceaiul cu 1 l apa si-l lasi acoperit.
In paralel faci cu 2l apa siropul ,pui sare de lamiie 5 g s-a invertit in2-3 min ,operesti focul  si complerezi cu apa rece si ceaiul pina la 5l (1/1sirop).
  Numai bine .


C@T@LIN

multumesc frumos de raspunsuri,am sa urmez sfaturile intrutocmai.cele 4 rame ce au ramas sunt bine acoperite de albina. :beer:

KTA-APIDORNA - Ski

 Daca tot vine vorba de zahar vrac, am si eu o intrebare: ce stiti despre zaharul adusi de la vecinii nostri Ucrainieni? e un pic mai ieftin, dar nu inseamna ca e si bun, foloseste cineva?
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:[email protected]  http://foreverapi.sunphoto.ro/

bucovineanu

Zaharul de la vecini e foarte bun. E din sfecla si nu contine OMG.

Adrian Roman

Citat din: bucovineanu din Martie 28, 2012, 06:46:36 PM
Zaharul de la vecini e foarte bun. E din sfecla si nu contine OMG.
Sustin si confirm informatia ! :nod:

KTA-APIDORNA - Ski

Va mutumesc pentru informatie, am sa lansez atunci o comanda cu incredere,Sanatate! :hi:
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:[email protected]  http://foreverapi.sunphoto.ro/