Confectionarea unei risnite pt zahar . (din aspirator )

Creat de tassevasi, Decembrie 29, 2011, 09:31:52 PM

« precedentul - următorul »

masi


masi


masi


emil.oltean

Unde ai gasit domnule asemenea exemplar de risnita?.S-ar putea sa mearga insa nu stiu cum va scoate granulatia.Imi place.Pentru o stupina mica 50-80 familii reusesti sa-ti asiguri zaharul pudra, asa pe rind putin cite putin.

masi

Merge foarte bine.Motorul are 6000 de rot/min,in sarcina mai scade ,dar pe rotor sunt montate 4 brate.Macina 6-7kg pe ora.Da pentru o stupina de 50 de familii este ok.Eu o folosesc de 2 ani.

emil.oltean

Bun,la 6000 rot/min ar trebui sa mearga mai ales daca si motorul este de putere(citi wati).Eu am vrut sa stiu de unde ai achizitionat-o pentru ca de doi ani ma zbat si tot caut pe net asa ceva si n-am gasit o scula mai micuta asa cum este asta.Unde naiba ai gasit-o?

tassevasi

Citat din: masi din Ianuarie 11, 2012, 09:17:53 PM
Merge foarte bine.Motorul are 6000 de rot/min,in sarcina mai scade ,dar pe rotor sunt montate 4 brate.Macina 6-7kg pe ora.Da pentru o stupina de 50 de familii este ok.Eu o folosesc de 2 ani.


Mi se pare foarte putin /ora , eu cred ca fac cu aspiratorul meu  50/ora  ori mai mult .
  Totusi vad ca are o sita circulara ,gaurile sitei cit sunt de mari ?
    Numai bine .

masi

Rasnita am confectionat-o eu dupa un model de la un coleg.Nu este greu de facut.Cred ca mai greu este de gasit un motor.Al meu are turatie dar puterea este de numai 125W.Motorul l-am primit,asa ca am facut cu ce am avut.Daca era mai puternic randamentul era mai mare.

masi


emil.oltean

Se poate confectiona si motorase se gasesc.Important la ea este sita,dimensiunea ochiului,pentru ca in functie de aceasta si de turatie si puterea motorului depinde totul.Daca vrei da-ne detalii despre sita si granulatia obtinuta la zahar ca de restul ne ocupam noi si vom face una home made.

masi

O fotografie cu sita.Zaharul iese fin.Conteaza ,viteza motorului,cantitatea de zahar care intra, dimensiunea si nr gaurilor la sit si nr de pale de pe rotor.Eu am folosit pentru sita o cutie de tabla de la o conserva de carne presata,la care s-a potrivit un capac de la o caserola de plastic.Am gaurit cu un burghiu de 1 mm.Distanta dintre randurile circulare aprox 5mm,iar intre gaurile de pe rand de aprox 7-8mm.Eu cred ca daca sunt gauri mai putine zaharul iese mai greu dar si mai fin, daca sunt mai multe iese mai repede dar nu asa de fin.Eu am fost multumit de rezultat si am lasat asa.

emil.oltean


Bistriteanul

Exista pe piata (exista acum 20 de ani) o masina manuala de macinat macul, la care macinam boabele de mac pentru cozonaci. Ca si masina de tocat carne doar ca era mai mica, si de culoare albastra. Principiul era simplu, un con care se rotea in interiorul corpului masinii, iar granulatia se putea regla dintr-un surub (cu arc) care apropia conul de peretele masinii. Ceva de genul asta dar mai mare si actionata electric cred ca s-ar preta la macinatul zaharului.
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

pharaonu75

Bunica macina zaharul in rasnita electrica pentru cafeaObtinea cantitati mici, dar ei ii trebuia zaharul pentru prajituri!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

masi

La unele magazine care vand cafea,sunt rasnite pe baza de con.Un prieten a avut asa ceva si am incercat sa macinam,dar dupa 200-300de grame de zahar macinat se bloca.Rasnita se incalzeste si zaharul se face ca o pasta si blocheaza rasnita.