MANDRU CA SUNT ROMAN

Creat de mape 48-petru manea, Aprilie 24, 2015, 08:47:35 PM

« precedentul - următorul »

bmdna

Citat din: stefan1 din Septembrie 27, 2016, 05:21:53 PM
  Patriotismul uneori este gresit inteles. Nu ar trebui sa insemne sa urasti pe ceilalti ci sa cauti sa inalti neamul tau. Rolul formatorilor de opinii este foarte mare. Oamenii simplii de multe ori inghit nemestecat si se ajunge la aberatii. Basarabenii si acum ne privesc cu suspiciune ca si cand am fi un pericol pentru ei, asta in urma deceniilor de astfel de propaganda si de minciuni care li s-au turnat si care acum greu li se mai pot scoate din cap.
  Sa nu furi, sa muncesti cat mai eficient si sa inveti si pe conationali sa o faca, sa pui interesul general inaintea interesului meschin, personal, astea sunt adevaratele dovezi de patriotism.

Cat de multa dreptate aveti! Mai ales cu punerea interesului general inaintea interesului personal. Parerea mea e ca sintem aici pentru ca dupa 1989, toti decidentii au pus interesul personal sau de grup inaintea interesului general (national)
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

vulpea

si aici ati inteles gresit:patriotism nu inseamna sa-i urasti pe ceilalti ,care ceilalti daca suntem toti romani ? patriotism inseamna sa-ti iubesti tara neconditionat,sa-i iubesti istoria cu bune si cu rele(ca pilda a ceeace romanii nu trebuie sa mai faca ! = sa nu repete greselile facute),sa-si iubeasca si sa-si respecte,cu religiozitate zic eu,eroii neamului,sa-si respecte insemnele nationale cu sfintenie(cum fac americanii care -si arboreaza steagul national pe te miri ce casa personala(nu ca primarul din Sf.Gheorghe care-si permite sa dea jos steagul national depe o cladire publica),s.a.m.d. PS.bmdna si matale esti intr-o mare eroare ca si colegul de apreciere: nu am fost niciodata pentru un partid nationalist,dupa mine catalogat ca extremist,ci un partid national,se pare ca pe la voi termenul asta e cam perimat !PS 2.st1,sunt convins ca nu respecti ,prin optiunile exprimate,spiritul stramosilor tai si afla ca eu personal urasc propaganda,de orice orientare ar fi ea(dupa mine,propaganda = demagogie).

vulpea

PS3.nu-mi da ca si caz 'clasic' cazul Basarabiei:uiti ca de atatea decenii s-a facut rusificarea basarabenilor(ca si in ca romanilor din Ungaria),plus ca,nici la degetul mic nu se poate compara 'puterea'Romaniei cu 'puterea' Rusiei.macar atata lucru puteai sa observi,inainte de a da exemplul Basarabiei !

stefan1

Citat din: vulpea din Septembrie 27, 2016, 08:03:06 PM
PS3.nu-mi da ca si caz 'clasic' cazul Basarabiei:uiti ca de atatea decenii s-a facut rusificarea basarabenilor(ca si in ca romanilor din Ungaria),plus ca,nici la degetul mic nu se poate compara 'puterea'Romaniei cu 'puterea' Rusiei.macar atata lucru puteai sa observi,inainte de a da exemplul Basarabiei !

  Cred ca am dat exemplu foarte bine. Avem o limba comuna cu moldovenii pe care poate sa o constate oricine. Cu toate astea au trecut aproape 20 de ani ca ei sa poata recunoaste ca vorbesc aceeasi limba cu noi. Nu a stat rusul cu kalasnikovul la capul moldoveanului sa-l oblige sa spuna dupa '89 ca el nu vorbeste romaneste ci moldoveneste. In capul lui, propaganda, a bagat aceasta idee. Daca la lucruri foarte usor de verificat, propaganda a putut sa duca la asemenea rezultate, cat de greu este sa le schimbi ideile despre trecutul istoric mai greu de documentat?
  La fel la noi, daca formatori de opinie ca Vadim Tudor sau Funar spuneau ca locul ungurilor este in Asia, multi au inteles ca asa trebuie si esti patriot daca actionezi in acest sens.
  Se zice ca nu poti apara o cauza dreapta prin mijloace nedrepte. Ce sustii tu? Ca noi am castigat razboiul, desi si aici e mai complicat: noi am iesit din Antanta si am capitulat in 8 decembrie 1917, lasand aliatii sa se descurce. Aliatii puteau sa ne excluda de la tratativele de pace din tabara invingatoare, cum in Al doilea RM rusii s-au opus sa ne includa in tabara invingatoare. Intrebai intr-un mesaj anterior de ce nu ni s-a dat tot Banatul, ca asa ar fi fost intelegerea. Intelegerea nu a fost chiar asa, nici spre Ungaria nu Tisa a fost granita convenita. Ba aliatii au trimis zeci de mesaje armatei romane sa se retraga si din Ungaria si de langa Tisa, pe o linie apropiata de actuala granita, asta inainte de incheierea Trianonului. Revenind la Primul Razboi, sarbii au ramas in Antanta pana la sfarsitul razboiului, desi erau inconjurati de adversari:Austro-Ungaria, Romania ocupata de nemti, Bulgaria. De aceea sarbilor le-a revenit 1/3 din Banat, lucru cu care acestia nu au fost multumiti - de ex in Timisoara ponderea sarbilor era mult mai mare decat a romanilor. Putin a lipsit sa izbucneasca atunci un conflict intre Romania si Serbia. Revenind, sustii ca daca am castigat razboiul, putem sa impunem orice conditii teritoriilor dobandite, ceea ce este o aberatie. Daca vrei sa guvernezi in pace, atunci creaza conditii echitabile pentru toate zonele. Asta presupune: daca ai produs mai mult, iti revine mai mult si nu :"eu iau tot si dau fiecaruia dupa cum consider eu". De asemenea respecta cutumele si traditiile locului, ca sa pastrezi pacea sociala.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

pistol28

Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

oroles

Un mare sociolog de origine romana, decedat recent, al cărui fiu a fost raportor pentru Romania la UE in perioada de aderare spunea: "Nationalismul nu ține de foame!". Cine intelege asta are ceva neuroni în plus. Este vorba de sociologul Serge Moscovici. Raportor ne-a fost fiul sau, Pierre Moscovici. Serge s-a născut in zona Bugeacului inainte de 1940. A facut liceul la Bucuresti. Apoi a emigrat in Franța. Când le-am zis unor nemți care îmi corect au pronunția numelui lui ca e roman nu le venea a crede.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

vulpea

nu inteleg st1,dece ai atatea erori in apreciera obiectiva a ceeace ti se spune.tocmai asta e ca rusul 'l-a drogat' pe basarabean cum ca moldoveneasca este o alta limba fata de romaneasca.aici se vede influienta nefasta a atitudinii rusiste fata de romani si mai ales fata de basarabeni,in frica lor de a nu-i pierde din mana.faptul ca le-a trebuit 20 ani arata profunzimea acestei 'drogari'.da-mi voie,chiar cat de documentat ai fi personal,sa-ti zic ca niciodata nu poti reusi sa te compari la eruditie cu Vadim Tubor- fi totusi modest in propria ta apreciere.spre deosebire de 'prostii din ww1' cu capitularea,consideri ca a fost mai onotabil gestul,deplorabol si umilitor dupa mine, dela 23 Aug '44 ,cand in loc sa procedam ca'prostii din ww1' am fost carne de tun si nici asta nefiind recunoscut,dovada ca am platit paguba de razboi ca orice tara infranta,desi se recunoaste ca am scurtat razboiul cu cel puti 6 luni.prin actul dela 23 Aug. regele Mihai si chiar Romania s-a umplut de rusine patandu-si propria onoare ca popor(de aceea Germania de azi ne priveste si ne trateaza cu atata dispret - pe buna dreptate zic eu.dece n-am capitulat,n-am luptat pana la granita ca sa ne eliberam tara si apoi GATA,este o intrebara care de fiecare data nu-mi da pace.n-am afirmat ca am castigat razboiul,faci o confuzie in privinata mea.insa,de ceeace sunt mandru e faptul ca desi a fost un razboi de cotropire(singurul din istoria romanilor =altceva sunt povesti) razboiul balcanic (de fapt razboaiele)din 1912 a demonstrat ca suntem cu adevarat o putere militara de luat in seama in Balcani.(anexare Rusciuc Cadrilaterul,...).deci putem fi si asa.nu eu am intrebat de Banat = confuzie din nou.da-mi voie sa zic de data asta ca sun 'doctor' la aceasta 'lectie' :stamosii mei sunt si ceva sarbi;cand sarbii au pretins la un moment dat Banatul sarbesc,chiar Ceausecu, prin intermediul lui Tito a pus punct clar acestei pretentii temporare.si spre cultura ta locala(zona de sud a Dunarii),afla ca sunt enorm de mulri romani in fosta Yugo actuala Serbia care nu se bucura nici pe de parte de PRIVILEGIILE ungurilor din Romania(aromani,macedoromani,s.a).NICIODATA nu s-a pus problema izbucnirii unui conflict armat intre Yugo si RO.iarasi,o confuzie :nu am afirmat ca am castigat razboiul deci nu puteam impune.personal CRED ca Romania e cu adevarat F.bogata pri multitudinea de culturi si natii care sunt cuprinse in RO,deci nu concep si nu accept oprimarea celorlalti,dar nici a romanilor - romani,cum e cazul in Harghita/Covsna,Ungaria,R.Moldova,chiar si in Serbia.totdeauna am fost pentru pastrarea identitatii conationalilor !oroles,am mai afirmat ca sunt contra nationalismului,dar niciodata contra NATIONAL.ului. numai nationalul te poate scapa de foame ! nu uita ca ,in vremurile bune,eram granarul Europei,poate nu-ti vine sa crezi,fata de halul in care suntem astazi cand consumam toate mizeriile Europei.

vulpea

PS.st1,mai citeste sau mai reciteste pe Eminescu,cel interzis in scoli prin anii '50/'60 ="Dela Nistru pan-la Tisa"!,constat ca e cazul.

Alutus


Sine qua non: Nu se poate mandrie fara patriotism. Kamikaze ne ajuta cu fazele obligatorii ale unui atat de ales sentiment.
 
1.   Să fii patriot în România înseamnă să-ți dai viața pentru țara ta în orice împrejurări, mai puțin acolo unde se poate muri.
2.   Să fii patriot în România înseamnă să umbli cu cioara vopsită. În roșu, galben și albastru.
3.   Să fii patriot în România înseamnă să fugi în Germania.
4.   Să fii patriot în România înseamnă să mănânci doar c....t românesc, cu fainoșag.
5.   Să fii patriot în România înseamnă să mori la revoluție ca să furi după aia.
6.   Să fii patriot în România înseamnă să ai bani.
7.   Să fii patriot în România înseamnă să îți iei SUV pe benzină, că ăla pe motorină poluează prea tare.
8.   Să fii patriot în România înseamnă să mergi pe drumuri neasfaltate și să-ți placă.
9.   Să fii patriot în România înseamnă să ai un steag pe balcon, sub butoiul de murături.
10.   Să fii patriot în România înseamnă să bei bere ieftină făcută la Craiova.
11.   Să fii patriot în România înseamnă să nu-ți permiți excursii în străinătate.
12.   Să fii patriot în România înseamnă să-ți placă Mircea Badea.
13.   Să fii patriot în România înseamnă să-ți iubești țara mai mult decât amanta.
14.   Să fii patriot în România înseamnă să crezi că Bourceanu e mai bun decât Xavi.
15.   Să fii patriot în România înseamnă să tai porcul ca-n Evul Mediu și să crezi că strămoșii tăi au inventat chestia asta.
16.   Să fii patriot în România înseamnă să te duci la Mamaia și să plătești de trei ori mai mult decât în Bulgaria.
17.   Să fii patriot în România înseamnă să-ti puta picioarele în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare.
Si completari determinate de ultimele evolutii ale societatii patriotice .
1.   S.a lacrimezi ca Traian Basescu, in fata unui pahar cu w. cand nici prin cap nu-i trecea  ca  justitia chiar  va fi independenta.
2.   Sa fii convins ca  imnul national este " Noi suntem romani"
3.   Sa stii bine primele doua versuri din imnul mational.
4.   Sa fii suparat foc cand se termina micii si berea  la Tebea.
5.   Sa faci din maculatura lui Pavel Corut biblia-baza a unui rudiment de cultura.
6.   Sa fii mandru ca Victor Ponta pe stadion, in fata  celor 70 000 de stramutati cu zaharelu'
7.   Sa fii deputat , iar nevasta angajata la ASF sau aiurea pe 6000 de Euroi lunar.
8.   Sa fii devotat tarii , iar copiii tai sa studieze undeva intre Tisa si oceanul Pacific, de preferinta Oxford sau Stanford.
9.   Sa fi nemultumit de salariul tau de 100 000 de lei.
10.   Sa fii nemultumit de pensia ta de doar 7 000 de lei.
11.   Sa nu ai varsta de pensionare, nici stagiul complet, dar sa ai o pensie onorabila de mai bine de 20 de ani.
12.   Sa iei si salariu  de 100 000 de lei plus o pensie de 7 000.
13.   Sa iei salariu baban, transfer de rinichi cu anticipatie si indemnizatie de revolutionar de 2 200 lei
14.    Sa beneficiezi de o locuinta ANL, desi familia are inca una.
15.   Sa ai casa cumparata pe legea 112 si vile la 2 Mai si la Corbu.
16.   Sa fii fost nomenclaturist de orice clasa , iar fii, ginerii si nurorile tale sa lupte pentru interesul national, in randurile celor doua mari partide.
17.   Sa fii preot si sa iesi la pensie doar cand fiul sau ginerele iti pot prelua parohia.
18.    Sa fii mitropolit si sa te deplasezi cu BMW sau Mercedes.
19.    Sa scuipi pe jos oriunde te-ai afla. Daca ai o jena poti sa o faci pe pereti, scari usi, vitrine...
20.    Sa fii "absolvent" al unei facultati de trei lulele, dar o functie administrativa babana.
21.   Sa fii posesorul a trei masterate si a unui doctorat , obtinute toate, in doi ani si jumatate.
22.   Ultima si cea mai importanta: Sa consideri manelele drept "the ultimate music"
Caci unde patriotism nu e , nimic nu e.
Personal am ramas impresionat de profunzimea definitiei formulate de un distins filozof german:
A fi patriot inseamna a-ti iubi cainele. Pentru a fi nationalist trebuie sa iubesti si puricii de pe el.
In aceasta acceptiune, nu mai pot fi patriot. Căţaua mea a fugit cu un maidanez . Dupa semnalmente parea a fi ungur.
Sa nu uiti Darie!

stefan1

 Bine ai revenit, Alutus! Uneori cu o gluma se poate evidentia mai bine absurditatea unei situatii decat printr-o explicatie docta.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stefan1

#220
Citat din: vulpea din Septembrie 28, 2016, 02:20:08 PM
nu inteleg st1,dece ai atatea erori in apreciera obiectiva a ceeace ti se spune.
...
NICIODATA nu s-a pus problema izbucnirii unui conflict armat intre Yugo si RO.
iarasi,o confuzie :nu am afirmat ca am castigat razboiul deci nu puteam impune.
...

  Imi cer scuze pentru eroarea de a-ti atribui unele afirmatii care de fapt erau in postarea D-lui Tinumaftei.
  Oricum din discutiile purtate am inteles un lucru: ca nu ne intelegem.

  Pentru ca s-ar lungi prea mult, iti raspund pe scurt doar la o afirmatie, cea cu sarbii.
  Sunt un popor pe care il admir, dar lucrurile trebuiesc spuse cum au fost, cu bune si rele.
  Bunicul meu a fost recrutat la 18 ani de austro-ungari si trimis pe front. A fost ranit de 4 ori si o perioada de refacere a avut-o in Serbia. A invatat cateva cantece sarbesti pe care mi le canta pana la batranete. Imi povestea ca spre sfarsitul razboiului erau multe dezertari si fugarii erau ocrotiti de localnici. Jandarmii unguri faceau perchizitii, dar sarbii erau mandrii. Imi spunea cum acestia ieseau in fata portii si opreau jandarmii sa intre. Ziceau :"Aici eu is stapan!") si injurau  de mama focului (imi spunea pe sarbeste)
Pana la urma jandarmii tot intrau, dar fugarii aveau timp sa dispara.

  Da, eram pe cale sa avem un razboi cu sarbii in 1919. De fapt sarbii au avut si cu bulgarii, in razboaiele balcanice de care aminteai, dupa ce au luptat impreuna impotriva turcilor. Ca o divagatie de la subiect, spuneai ca ne-am dovedit vitejia cand am intrat in Bulgaria pana langa Sofia, la sfarsitul razboaielor balcanice. Uiti sa spui ca de fapt toata armata bulgara era masata intr-un razboi epuizant cu Serbia si Grecia, pentru teritorii in Macedonia si era chiar pe cale sa invinga. Romanii au intrat fara opozitie si cumva au decis finalul razboaielor balcanice. In 1916 insa, armatele romane din Dobrogea au avut un esec rasunator, desi erau mai numeroase ca cele bulgare si a trebuit sa vina repede trupe rusesti sa stabilizeze frontul noi pierzand nu numai oameni ci si foarte mult armament, pur si simplu fugind din fata dusmanului.

  Revenind la sfarsitul lui 1918. In 10 noiembrie, prevestind cedarea Germaniei, Romania remobilizeaza armata si intra din nou in razboi, in timp ce trupele germane se retrageau din tara. In 11 noiembrie Germania semneaza armistitiul cu Antanta, la Copenhaga. In 12 noiembrie Austria se proclama republica.
  Anticipand sfarsitul razboiului, si cautand sa evite in ultimul moment pierderea Banatului, la initiativa ungurilor se creaza la 1 noiembrie Republica Autonoma a Banatului, recunoscuta de Ungaria. S-a format un Comitet al principalelor natiuni, unde pe langa unguri si svabi au fost chemati si s-au dus si sarbii si romanii. S-a proclamat deplina egalitate intre nationalitati, dar in interiorul Ungariei. Sarbii si romanii insa aspirau la mai mult. De fapt inainte de capitularea Austro-Ungariei, trupele sarbesti au inceput sa intre in Banat. Ulterior aceasta actiune a fost validata de tratativele de la Belgrad dintre Ungaria si Antanta si care au hotarat ca trupele ungare sa paraseasca zona si sa fie inlocuite de trupe sarbesti si franceze, pentru mentinerea ordinei pana la definitivarea acordului de pace. De fapt in ultima vreme se erau inmultil actiuni de jaf asupra depozitelor de alimente si a proprietarilor mai bogati, jafuri in care au fost din pacate implicati si romani, unii veniti de pe front. La 14 noiembrie deja trupele sarbesti au intrat in Timisoara, apoi au ajuns pana la Mures.
  In noiembrie, la Novi Sad are loc o adunare similara celei de la Alba-Iulia in care sarbii din Banat cer unirea intregului Banat cu Serbia. La 4 decembrie Jugoslavia isi proclama independenta. Ocupatia sarbeasca din Banat este indreptata in special impotriva romanilor, pe care ii vedeau ca o amenintare la stapanirea Banatului. Au fost desfiintate cu forta Comitetele locale romanesti, au fost chiar deportari in Serbia de tarani care se opuneau unei politici de jaf. Lucrurile s-au mai indreptat dupa ianuarie, cand in Banat a venit generalul francez Berthelot, prieten al romanilor. Acesta, pentru detensionarea situatiei si evitarea unui eventual conflict armat intre Romania si Jugoslavia (de fapt atunci se numea Regatul Sarbilor, Croatilor si Slovenilor), a hotarat retragerea trupelor sarbesti si inlocuirea lor in (aproape) tot Banatul de trupe franceze. In total sarbii au ocupat cam 2,5 luni Banatul si s-au purtat cel putin cu romanii ca trupe de ocupatie. De asemenea au carat spre Serbia foarte multe bunuri din regiune. Armata romana a inceput din vara sa intre in zona, de fapt tot abuziv, ca nu avea o aptobare internationala. La inceputul lui August erau intrat si in Timisoara.
  Conferinta de pace pana la urma a hotarat ca cca 2/3 din Banatul istoric sa revina romanilor si 1/3 sarbilor, spre nemultumirea ambelor tabere. Bratianu obtinuse de la francezi inainte de intrarea in razboi promisiuni pentru intregul Banat, dar sarbii vorbeau de numarul mare de sarbi din aceasta zona si de asemenea de apropierea prea mare de granita a capitalei Belgrad, daca pierdeau tot Banatul. Si svabii nu au fost foarte incantati a fi condusi de romani, au trimis la Versailles in 1920 o propunere ca Banatul si inca cateva zone vecine sa faca o Republica autonoma. Cateva schimburi teritoriale cu sarbii s-au mai facut in 1923 sau 24, cand cateva sate de o parte sau alta au fost schimbate, pe criterii etnice. Atunci ne-a revenit Jimbolia.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stefan1

  Un articol interesant din "Timpul.md" (din Republica Moldova). E proromanesc, sugerand continuarea publicatiei bucurestene la care a activat multi ani Eminescu.
   
    http://www.timpul.md/articol/(foto)-marele-savant-nikola-tesla-este-de-origine-istro-roman-53328.html

  Interesant de citit si comentariile ulterioare. Acolo sunt cel putin doua mesaje puternic antiromanesti, scrise clar de oameni platiti sa faca propaganda anti romaneasca. Culmea, sunt cu multe cunostinte istorice, dar amesteca adevarurile cu minciunile sa iasa per total o imagine rea pentru romani. Oricum apreciez ca si de la proromani comentariile sunt documentate, cu un nivel al discutiilor cum la articolele din Romania nu se prea intelnesc.
  Propaganda ruseasca pentru Basarabia se pastreaza inca din vremea interbelica. Poate stiti ca in septembrie 1924 a fost o rascoala la Tatarbunar, in sudul Basarabiei, in zona neromaneasca (unde tot rusii au adus alte populatii incepand din 1812), organizata si inarmata de sovietele din Ucraina. Dupa ce revolta a fost infranta, guvernul roman a cercetat si a prezentat un raport al actiunilor rusilor in zona.
  Rezultatele anchetei au constatat că pentru Basarabia fusese înfiinţat un stat major special al Internaţionalei a III-a cu reşedinţă la Harkov şi cu o subreşedinţă la Odesa. În atribuţiile sale intra organizarea atacurilor pe Nistru cu bande armate, având drept scop menţinerea permanentă a armatei române la Nistru şi provocând tensiune în rândul populaţiei. Prin organizarea de atacuri şi atentate în interiorul Basarabiei, se urmărea demoralizarea populaţiei şi scăderea prestigiului autorităţilor române în ochii locuitorilor Basarabiei. Ancheta arată că alegerea sudului Basarabiei drept câmp de activitate revoluţionară n-a fost întâmplătoare.
  Toate satele unde existau comitete revoluţionare erau exclusiv localităţi ale minorităţilor ruse şi ucrainene, aceştia constituind şi elementul principal al comitetelor revoluţionare. Comitetele săteşti create aici erau reunite în organizaţii mai mari, numite comitete de subraioane, subordonate comitetelor regionale. În afară de aceste comitete, în fiecare comună era format un detaşament de luptă, care trebuia să atingă cel puţin 30 de membri. Detaşamentele de luptă aveau însărcinarea să întrunească oamenii, pregătindu-i pentru luptă, să primească arme şi muniţii, formând depozite şi să le împartă luptătorilor cu puţin timp înainte de izbucnirea revoluţiei.
  Deci una din caile de subminare a autoritatilor romane era o politica insistenta de denigrare a autoritatilor si a romanilor fat de populatia 'moldoveneasca' a zonei.

  Totusi si cei care au comentat favorabil aricolul din "Timpul.md" au facut unele greseli. Spune ca Cuanda s-ar trage dupa tata dintr-o familie de bucovineni. Din cate stiu eu talal lui era oltean si dintr-o veche familie olteana. Avea o cariera militara, dar a fost si Presedintele Consiliului de Ministri in octombrie-noiembrie 1918, exact cand romanii au remobilizat armata, au intervenit apoi in Ardeal si apoi la granita ungara si chiar in Ungaria la revilutia comunista de acolo. A fost apoi si Presedintele Senatului in doua randuri. Si cei 5 frati ai lui au avut cariere stralucite, unul, Ion sau iancu Cuanda ajungand amiral si fiind primul comandant al bricului Mircea.
  Ce nu spun ei, ca tatal lui Henri Cuanda (casatorit cu fata unui mare medic francez in casa caruia l-a cunoscut si pe Pasteur) era prieten bun cu Nikola Tesla cu care cred ca era de aceeasi varsta. Si tatal lui Tesla a inceput o pregatire militara, pe care insa a abandonat-o pentru un seminar teologic, dar a avut un frate cu o stralucita cariera militara. Henri Coanda spune ca l-a cunoscut pe Nikola Tesla chiar in casa tatalui sau si ca desi el era copil, acesta l-a impresionat si l-a influentat prin personalitatea sa.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

dan sebastian

De ce o scrie in toate punctele turistice si pe toti parapetii Basarabia pamant romanesc !
Presupun ca pt a nu uita. Oricum niciunul din presedinti nu a avut interes sa recupereze teritoriile de peste Prut.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

vulpea

ami 'pare rau de tine',dar astia au fost presedinti ?!au fost de fapt prea slabi ca sa mai aiba taria de a mai revendica ceva si pentru tara . nu avem de fapt politicieni 'de rasa' adica politicieni de cariera,probesionisti.astia nu sunt de fapt decat niste 'spalaturi' de politicieni(adica vopsiti).

vulpea

PS.st1,sa inteleg ca incepi sa-mi dai dreptate cu rusificarea basarabenilor ?