PAVILION APICOL MODULAR-Proiect de dezvoltare

Creat de cartus80, August 06, 2010, 10:33:37 PM

« precedentul - următorul »

Closcutz

Schitele sunt postate la pagina 15 de pharaonu... sunt in google schetup sau cam asa ceva...

mosunick

Pentru lumina in pavilion, o alta solutie este sa faceti pe latimea culoarului trape care translateaza longitudinal de-a lungul pavilionului, pe care le descoperiti pe rand, pe portiunea de pavilion unde lucrati. Eu ce am vazut a fost impartit intervalul de culoar in trei trape individuale, una in completarea celeilalte pe lungime. Numai cea de deasupra ransurilor de stupi unde lucrezi se descopera/translateaza peste celelalte, asa ca ai lumina si albina poate sa plece din pavilion cand umbli in stup. Ai si avantajul ca ai aer in pavilion si nu te sufoci inauntru. Nu am fotografii acum, dar sunt convins ca mai sunt si altii care au vazut sistemul, poate pot sa va arate.
Sanatate!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

Fifi

Sunt incepator va rog sa dati cu sfaturi si nu cu pietre.

Silviu Ionut

Salutare,

Dupa mult timp de documentare, si citit toate cele 21 de pagini legate de pavilionul apicol modular, am decis sa ma apuc de treaba.
Nu credeam ca este atat de greu, foarte greu. Credeam ca intr-o saptamana am gata un model 3D... ))/

Am decis sa postez aici stadiul lucrarii, si astept cu interes sugestii/sfaturi.

Baza este din teava patratata 80x60x3, si picioarele 70x70x3.
Vreau sa ii preved o scara, o usa, o fereastra in acoperisi...etc.

Dimensiuni pavilion: 3800 x 1950 x h (inca neclar). Total 32 stupi.


oroles

Am niste cornier de aluminiu de 25x25x2. (vreo 200 de metri).  S-ar putea folosi la rafturile unui pavilion modular?  Rezista la greutatea unui stup? La greutate cred ca as castiga dar nu stiu daca rezista stupul...
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

tinumaftei

Ar rezista, însă cum îl fixezi de caroserie? Nu are decât 25 mm si daca ii dai găuri se slăbește

oroles

Cu popnituri ma gandisem sa o fac. Eu nu sunt convins că tine greutatea unui stup. Oricum, sudura in aluminiu e cea mai grea deoarece e mare riscul de deformare. Ma gândisem sa folosesc si fier la cadru, iar cornierul doar pentru rastele si acoperis.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

tinumaftei

Nu poți fixa cu popnituri elemente de caroserie, cel mult tabla pe caroserie. Caroseria (stelajul) trebuie îmbinat prin sudare.

oroles

Nu cred ca m-am facut inteles. Partea de jos o fac din teava rectangulara cum se face la un pavilion normal. Stalpii ii fac la fel, tot din teava rectangulara (mai subtire) si ma sudez de partea de jos. Rastelurile si acoperisul, usa,  intentionam sa le fac din cornier de aluminiu, ca am de unde. :) Am vazut schitele lui Pharaonu si sunt interesante. Problema mea era sa nu se indoaie rastelul din aluminiu sub greutatea stupilor. Daca as avea cu cine sa schimb cornierul pe fier ar fi fost mult mai usor.  Oricum sunt de parere ca niturile sunt bune si pentru a rigidiza unele componente, nu numai tabla. Am vazut ca sunt folosite cu succes in industria aeronautica. Daca rezista si nu se desprinde tabla de pe avion in zbor (care e destul de groasa) cred ca folosind tehnologia de imbinare potrivita ar rezista si la un banal pavilion modular. Mai exista si varianta imbinarii cu suruburi (am testat-o in trecut si functioneaza bine) precum si varianta lipirii (folosita in industria auto dar care presupune tehnologie mult prea inalta :) )
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

tinumaftei

Si avioanele au pop nituri? Chinezești?
Toată închiderea caroseriei (toate colțurile, fata.spate, sus.jos) trebuie făcute cu sudura. În timpul deplasării apar vibrații, etc iar îmbinările trebuie să fie rigide.
Am văzut pe cineva făcând o barcă din duraluminiu. Toate găurile erau de industrie fina, fix la diametrul niturilor, iar acestea erau aduse din congelator nu mai mult de zece bucăți și bătute imediat cu scule profesionale.
Așa am putea face si din lemn, că doar un cu de 7cm tine o greutate de 500kg. Asta static. Dar dinamic se ating alte valori.

oroles

Sa vad poate reusesc sa dau la schimb cu altceva (fier) pentru a lucra mai usor.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

romikele

Citat din: oroles din Noiembrie 07, 2016, 10:40:47 AM
Nu cred ca m-am facut inteles. ...
Ba da, dar nu te zgarci, aplica metoda ruseasca  :P

ioanardelean55


romikele

Здорово, что в здравом уме!