Poze cu si despre albine

Creat de pharaonu75, Noiembrie 06, 2011, 03:58:54 PM

« precedentul - următorul »

marian sima

Bai sa moara Veta sarira-ti pe bietul om,a vazut si el unul care trosneste albinele la o prima vedere zise si el parerea lui si voi hopa pe el.

Dar chiar vorba lui ce a-ti inteles din filmulet?
In filme nu se spune decat uite albina de parca nu am vedea.
Am intrebat de temperatura de iernare ,raspunsul a fost 3-8 gr,iernati stupi la interior la 3-8 gr sa va vad eu pe aia care mai iesiti cu ei din iarna,atat roi cat si stupi de la complectarea cu sirop pana in decembrie la filmare au consumat multicel,harana ramasa nu ajunge pentru iesirea din iarna de ce nu a spus toata tehnologia aplicata din toamna pana la iesirea din iarna,atunci puteam spune si eu da a facut ceva pentru noi.

Poate omul v-a explicat voua pe teleenciopledia lui Pustiu si voi nu vreti sa-mi impartasiti si mie cea ce va explicat.Prieteni d-astia imi sunteti. :rotfl:

romikele

Multe nu poti sa-ntelegi de la tine din Oinacu !
Mergi acolo, in Canada, ca nu e prea greu, ce dracu !
:rotfl:

marian sima

Nu mai vorbi prostii,pai daca aud canadezi ca plec spre canada inchid imediat granitile si fac un gard la granita mai abitir decat unguri. :rotfl: =))


marian sima

Daca dai pe translate si cauti traducerea la cuvantul jucaus in traducerea turca va aparea Oinak.

Legendele spun ca localitatea a fost infiintata de romani care recuperau (furau) de la turci cea ce acestia luau bir din tara,acei inaintasi erau atat de neinfricati incat nu se dadeau la o parte din fatza turcilor chiar jucau inaintea lor de acea turci au zis oinak adica jucaus.

Canadieni sunt posaci ,nu sunt jucausi asa ca n-am ce sa caut eu in Canada. :)

https://translate.google.ro/?hl=ro#ro/tr/jucaus


pharaonu75

Ce-ti mai placeeeee!!! Jucausule! :P
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

irobiro

La salcam II 2015 :bzz:

mosunick

Citat din: apivasmob din Octombrie 26, 2014, 08:26:57 PM
http://www.youtube.com/watch?v=R4ETz2eMuQg#ws
Am incercat sa spicuiesc cate ceva in goana calului.
"Biologul zice ca mierea chineza prezinta levuri si ca are urme de fermentatie si ca asta se vede la noua "generatie de miere, ca e o problema sanitara cu mierea chineza, ca acum nu mai sunt problem ca in 2002-2004 cu cloramfenicolul, dar procesul de recoltare in China e deficitar la conditii sanitare.
Tipii de dupa is marocani, Si ei se plang de pesticide. Constructiile aratate erau pentru stupi traditionali, puteau adaposti 4000 e stupi, acum sunt goi din cauza lipsei florilor in zona.
La piata se vinde local cu 30 euro. Nu pot exporta in Franta pt ca pretul in Franta e sub pretul ceurt de ei : 28E. E vb de o miere rara (nu inteleg din ce flori).
La ei se foloseste mult mierea ca medicament
Zic ca in Franta se foloseste mierea ca cicatrizant, in afectiuni ale pielii. Tratamantul reduce perioada de cicatrizare cu 8 zile, dupa spusele personalului medical francez.
Tipul de dupa e alpinist, si a folosit miere pentru cicatrizarea ranilor la picioare urmare a unei ascensiuni pe Everest, la indrumarea unui doctor francez care i-a spus ca poate sa isi reduca perioada de cicatrizare de cca 3 ori mai repede. A folosit un an miere pt cicatrizare, dupa 1,5 ani s-a inchis perfect. Astfel a fost salvat si poate inca merge. I-a fost frica tipului ca se va infecta, dar  a aflat ca mierea are si capacitati antibacteriene. A folosit cca. 150 de grame pe luna.
Medicii spun ca o sa au inceput sa puna mierea –combinatie de tipuri de miere monoflora- in tuburi special pentru a fi mai usor utilizabila in cadrul medical, si ca astfel ei spera ca va fi utilizata mai mult in medicina.
Vorbesc ulterior despre propolis –Mme Souvager- Doamna e medic si foloseste propolisul pentru diverse afectiuni, explica ce este propolisul si cum se obtine.
Soune ca dupa aparitia antibioticelor de sinteza la sf. Sec XIX a existat o tendinta ca cele naturale sa fie uitate, dar in ultima vreme, datorita suselor si germenilor rezistenti la antibiotice ca urmare a utilizarii defectuoase a antibioticelor, s-a redeschis cautarea spre produsele naturale, ca urmare a germenilor hiperrezistenti la antibiotice si a unor germeni care au suferit mutatii : ex. Stafilococul auriu care e rezistent la metocilina  rezistent la, fapt pentru care s-a revenit la propolis.
Vorbesc ulterior despre Polen. Tipul este un fost apicultor, explica ca in polen exista multi micronutrienti si proteine si ca practic gasim tot spectrul de ce se afla in fructe si legume, in care se afla insa in cantitati uriase de vitamine- Spre exemplu intr-o lingura de polen se gaseste 40% din aportul zilnic necesar de vitamina E, vitamina care reprezinta o carenta in alimentatia francezilor .
Vorbeste ulterior de polifenoli. Spune ca intr-o ?farfurie? de  polen de chatellier exista tot atata polifenoli cat in 400 de litri de vin rosu  sau de ceai verde.
Tipul vinde polen crud congelat cu azot.
Face cercetari cu diversi medici si laboratoare farmaceutice pentru a descoperi proprietatile terapeutice ale fiecarui tip de polen.
Vorbesc ulterior de Romania ca fiind locul de unde tipul negociaza cumpararea unor mari cantitati de polen, afirmand ca in Romania nu exista problema pierderilor de familii de albine, in care familiile de albine sunt sanatoase, facand referire la regiuni intinse din Mutii Carpati unde nu se utilizeaza niciun pesticid,  afirmand ca acele zone sunt locuite de persoane foarte sarace care cultiva numai pentru traiul propriu si care nu dispun de fonduri entru a cumpara pesticide, care se descurca singuri, asa cum facceau si agricultorii francezi acum 200 de ani.
Vb la tel despre achizitia de polen din Romania, referitor la stadiul de inflorire al a solelor  si derularea contratului– primeste asigurari ca totul va fi bine, fara probleme.
Achizitia pare f. importanta pt tip, care spune ca reprezinta 1/3 din achizitiile firmei. E vb de 18 tone de polen de cumparat din Romania, pentru ca polenul frantuzesc devine un polen din ce in ce mai rar.

Laptisorul de matca :
Explicatia longevitatii matcii datorata laptisorului de matca.
Productia interna in Franta are cota de piata de numai 2% din totalul laptisorului de matca de pe piata franceza.
Vorbeste despre termenul de trei zile optim pentru recoltarea laptisorului de matca. Arata ca din a patra zi larva devine uriasa, si consuma majoritatea laptisorului de matca.
Datorita migalei si a timpului consumat cu obtinerea laptisorului de matca se importa masiv laptisor de matca din China, datorita manoperei ieftine de acolo.
Se deplaseaza la cal mai mare importator de laptisor de matca, care e si un important importator de miere, care vinde in 23 de magazine in Franta, prin corespondenta dar si entru SPA-uri.
Respectivul are cativa stupi – martori, numai pentru control si pt vizitatori, dar se axeaza pe producerea mierii.
Benoit MAry ..... Arata ca productivitatea unui stup in domeniul laptisorului de matca nu se poate asocia cu cea a producerii de miere, existand stupi care produc multa miere dar putin laptisor de matca.
Achizitioneaza cateva tone de laptisor de matca, nu vrea sa spuna cat, spune numai ca evb de cateva tone reporterul afirma ca e vb de mai mult de 200 de tone. Pretul pe piata e 15 Euro 10 grame.
Benoit devine suparat cand e intrebat daca laptisorul vine din China, el afirma ca vine din Mongolia, din platourile inalte unde nu este poluare.
Prezita ulterior medil de stocare al laptisorului de matca, aratand ca acesta e livrat pe mare, in cargo frigorizat. La intrarea in Franta se preleva mostre si se trimit la analiza pentru stabilirea calitatii, inclusiv contaminare si stabilirea puritatii si « caracteristicilor tehnice » certificare BIO.
(Neincrezatori n.n.)Reporterii au luat si au dus la analiza laptisor de matca pentru analize.
Dupa analiza de laborator rezulta lipsa antibioticelor in produs.
Laborantul spune ca mai ramane de stabilit daca nu e falsificat, iar una din metodele cele mai simple e de adaugare de miere in laptisorul de matca. Pentru asta una din metode e determinarea zaharului si verificarea procentuala fata de continutul specific normat – fara observarea de anomalii dupa analizele de laborator : concluzia laborantului ca e vb de laptisor de matca de calitate.

Urmatoarea persoana intervievata produce un « laptisor de matca francez » care spune ca face laptisor de matca numai utilizand produse naturale (proces natural de culegere a nectarului si polenului de catre albine), spre deosebire de alti producatori care utilizeaza substituienti de nectar si polen pentru fabricarea laptisorului de matca.
Reporter : In ultimii 15 ani  au disparut din Franta 15.000 apicultori, iar pentru cei care au mai ramas obtinerea de recolte este dificila
Ulrmatorul interveivat e prezentat ca fiind in ultimul timp mai mult un infirmier de albine si in al doilea rand un producator de miere, datorita pesticidelor existente pe campurile care inconjoara vetrele sale de stupina, cu recolte aleatoare, seceta, si pierderi de familii.
Stupul deschis e considerat pierdut din cauza a ceva din mediul inconjurator.
90 de stupi pe vatra respectiva -Perderea estimata e de cca 1 tona.
Si-a pus stupi in ultima vreme in orase pentru a sensibiliza persoane influiente politic – inclusiv  in curtea si pe o cladire de reprezentatnta regionala administrativa  din Nantes, unde albinele au reusit sa adune  miere din abundenta.
Se afirma ca nu se folosesc pesticide pe spatiile verzi din Nantes, si asta e cauza pentru care s-au dezvoltat bine familiile de albine.
Discuta despre rolul albinelor de semnalizatori ai calitatii mediului, fapt pentru care intentioneaza implantarea lor in diverse locuri in acest sens.
Nicolas Geant :  Pana acum 3-4 ani nu au fost probleme in sensul ca toata lumea era neinteresata de albine, dar asta s-a schimbat, oamenii au inceupt sa vb despre albine, poluare, etc.
Livreaza 4 stupi pentru acoperisul Apararii.
La Montreuil livreaza altii. Explica zborul de orientare al albinelor.
(E vb despre un curent de « ecologizare » a companiilor).
Ultima vizita e la un restaurant unde exista déjà de 4 ani stupi pe acoperis. Restaurantul are pe meniu miere de la acesti stupi.
Exista stupi care fac si 90 de kg, dar arata ca poate ca a fost cel mai bun stup.
In mierea din stupii de pe acoperis au descoperite urme de poluare, dar acestea nu afecteaza omul decat daca se consuma in cantitati extraexagerate.
Fac prezantare de constientizare in hulul unei piscine din oras.
Importul de miere in Franta s-a triplat in ultimii 15 ani."
Daca is dezacorduri, luati-le ca atare, ii scris in fuga, pricepeti voi esenta.
Sanatate!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

stefan1

  Interesant filmul! Multumim pentru traducere!   ^:)^
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

dan sebastian

Apreciez efortul dvs de a scrie atât de mult !
:thanks:
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

stefan1

  http://jardifaune.canalblog.com/archives/2014/08/08/30377366.html

Printre altele spune ca daca omul ar trebui sa faca polenizarea in locul albinelor si a altor polenizatori, cheltuielile cu aceasta operatie ar fi 150 miliarde euro/an!
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

gore

Un clip interesant cu un baiat curajos....chiar foarte curajos. Ce rasa de albina o fi?
https://www.facebook.com/People24x7OfficialPage/videos/1258323360926109/
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

Cristel

il invit si la stupii mei  :nudie:   :rotfl:
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

stefan1

Citat din: gore din Noiembrie 08, 2017, 09:30:18 PM
Un clip interesant cu un baiat curajos....chiar foarte curajos. Ce rasa de albina o fi?
...

  Intr-adevar foarte interesant. Cred ca e vorba de Albina uriasa Apis Dorsata de care am scris.
  Am gasit salvat de @gheco postarile mele de pe vechiul forum despre albina uriasa si albina pitica:

  http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=2797.msg49451#msg49451

  Ma mir cum a putut acest om sa se joace asa cu aceste albine! E o specie de albine mai agresive decat ale noastre. Ba chiar se semnalau atacuri foarte periculoase asupra oamenilor care se apropie de cuibul lor. Ataca si la 1-200 m distanta de cuib. Astfel in Tibet ataca uneori pelerinii care merg spre templele budiste din munti.
  Eu as incerca o explicatie: probabil respectivul din clip a folosit niste substante repelante, care sa respinga albinele. Am scris undeva despre Copacul de Neem din care se extrage un ulei folosit in diferite parfumuri sau spray-uri cu scopul de a alunga tantarii, mustele si alte insecte care in Asia sau Africa ataca oamenii sau animalele.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)


stefan1

Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)