Stupul BIO a lu' IXULESCU

Creat de filip, Decembrie 02, 2011, 11:15:51 AM

« precedentul - următorul »

filip

#30
http://www.gazetadeagricultura.info/albine/12273-produse-apicole-bio--ecoapisabin-judetul-salaj.html
Eram decis sa renunt. Este primul an in istoria agriculturii cand ecologia este stimulata. Pentru albine se ofera un ajutor de 75 de lei pe familie, pentru colective de pana la 50 de familii. Si este totusi ceva pentru ca putem plati macar tratamentele", a marturisit proprietarul Ecoapisabin la unul dintre targurile din tara la care a participat si unde a avut un stand comun cu ,,Palinca de Salaj".


Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

filip

http://www.jurnalul.ro/economia/interes-mare-pentru-agricultura-eco-600024.htm
Concluzie:
deşi costurile pentru acreditare ca producători ecologici sunt destul de ridicate.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

filip

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

milu56

#33
Citat din: filip din Decembrie 30, 2011, 02:38:03 PM
Asta e STUPUL BIO!
http://www.permapicultura.com/blog/
Filip,sunt perfect deacord cu tine se pare ca de prin anii 30 omenirea in domeniu de apicultura au tot urcat dar acum desi nu toti recunosc incepe sa coboare/cap de apicultor....o sa vedem ce o sa fie in explozia de apicultori tineri care nu isi dau seama cata munca este in apicultura,orcum ii dau dreptate lui Oscar Perone:
Permapicultura de Oscar Perone - Apicultor Experto - Miel y Abejas Organicas

bismark

    Nu zic ca nu este bine pentru producatorii de miere care prin distrugerea de fiecare extractie a fagurilor si de aici o mai mica agresiune a varooa si altor boli fiind din nou construiti faguri noi. Deci si lipsa tratamentelor. Intrebare de fiecare data constructia altor faguri duce la intirzierea culesului si dupa aceea unde le tinem peste iarna daca distrugem toata munca lor.Trebuie sa avem rame normale undeva unde sa le mutam pentru iernare.Am vazut undeva ca de fiecare data saracele albine erau carate cu galeta si puse in alti stupi.Alea sint albine stresate ca gainele care sint obligate sa faca oua.Miere bio  se face in Austria unde de indata ce te-ai declarat  producator de miere bio primesti si subventie,tratamente gratuit dar trebuie sa te conformezi regulilor impuse ca daca nu dai banii inapoi. Dupa control poti sa o vinzi cu buletin de calitate bio.Si este si mai scumpa, fara reziduri  sau oua de varooa. :razz: Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

milu56

Citat din: bismark din Martie 11, 2012, 03:28:01 PM
    Nu zic ca nu este bine pentru producatorii de miere care prin distrugerea de fiecare extractie a fagurilor si de aici o mai mica agresiune a varooa si altor boli fiind din nou construiti faguri noi. Deci si lipsa tratamentelor. Intrebare de fiecare data constructia altor faguri duce la intirzierea culesului si dupa aceea unde le tinem peste iarna daca distrugem toata munca lor.

Albinele au grija sa adune miere cand au de unde,la un cules bun"salcam" de exemplu sau tei,fanate in plin cules un roi bun umple de faguri si nici nu e prea mare diferenta de la rame cladite,acum ce vina ar putea avea albinele ca sunt ani si mai rai si aduna doar cat sa aibe ele si noua nu ne mai ramane?

cristian87

hei, a venit deja toamna in spania?
sau si-a facut Nea Milu mila de noi
sanatate multa patroane!
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău