Stupul BIO a lu' IXULESCU

Creat de filip, Decembrie 02, 2011, 11:15:51 AM

« precedentul - următorul »

emil.oltean

De ce oare toleram aceasta denumire inventata de "miere bio"apicultura bio" etc.pentru ca toate produsele stupului prin natura lor sunt ecologice fara pic de chimicale?Noi apicultorii suntem de vina ca nu reactionam,ca nu convingem si pe necunoscatori sa nu mai foloseasca  dupa cuvintul "miere" sau "apicultura" termenul "bio".Daca nici tratamentele nu se mai fac cu antibiotice ,de ce mai punem la indoiala puritatea naturala a produselor albinelor?Poate cineva sa ma combata?Sa aibe curajul si sa o faca?

D006

   Te combat cu argumente irefutabile !
1) ai auzit de persticide
2 ) ai auzit de procesul Bayer vs. apicultori judecat la inalta curte de justitie a UE ???????????????????????
3) ai auzit de HMF   
4) ai auzit de amitraz si tauflvalinat ?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

orbanstefan64

stuparitul sationar la o ditanta de 15 km de orice sursa de poluare va spune ceva???

Kov iulian

A existat apicultura bio acum 100 de ani , acum apicultura nu mai e bio , foarte putine lucruri mai sunt bio .
Nici m-am gandit niciodata sa trec pe bio pt ca nu exista bio , din moment ce se folosesc pesticide .si alte cele .

emil.oltean

Nu discutam de cauze adiacente care produc poluare .Discutam despre situatii,cum preciza si Orban distanta 16 Km de surse de poluare sau cum este cazul meu la 100 km si peste distanta de zone care polueaza.Si apoi Dragos ,am precizat  cu tratamentele.Daca acceptam sa le" pastem" in zone poluate vom suporta riscul ajungind pina la disparitia lor.Albina NU TRAIESTE MULT IN POLUARE si este un barem al poluarii.Parerea mea.

D006

  Ce garantie ai ca pe o raza de 10 km. in jurul stupinei tale nu ai culturi cu OMG ?
   Produci miere de albine ?
  Esti certificat bio ?

emil.oltean

Incet incet ajungem unde trebuie.Am citit adineaori articulul indicat de Filip.Pina la urma se va plati ca cineva sa tina stupii doar pentru a poleniza.Cu privire la instituirea unui sistem de supraveghere,sau de monitorizare cum l-am denumit eu intr-un topic pe acest site mai ales fata de  situatiile de disparitie a albinelor,am cerut domnului Fetea,la o sedinta cu ACA la inceputul acestui an,sa se ia masuri de monitorizare la nivel national macar fata de disparitia in masa a familiilor de albine.Raspunsul a fost de genul:dute d-le ca la noi in tara nu avem asa ceva".L-am mai intrebat daca citeste site-urile de apicultura de pe net si mi-a raspuns ca nu are timp de asa ceva.Am ramas ...fara comentarii.
   Asteptam ca si de aceasta data tot Cosiliul U.E sa ne vina in ajutor.N-ar fi rau.Adevarul ca cercetarea in apicultura este inexistenta din ce moment se face referirea ca se asteapta date mai concrete.

orbanstefan64

certificarea bio cine o da ???? cei care  o vindut ceara bio si sirma de inox??? cred ca au tot interesul sa dea certificarea  :nod: :nod: oare de ce????

emil.oltean

Evident ca albinele mele produc miere. Niciodata n-am sa ma certific 'Bio"pentru ca tinta mea nu este asa de mare ca a celor care practica pastoralul.Ma multumesc cu 80-1oo de familii pe care le cresc in zona complet fara poluare,sigur fara plante modificate genetic si complet fara stropiri cu erbicide,asa ca niciodata n-am sa-i spun mierii ca est bio ci ca este miere asa cum a dat Dumnezeu albinelor sa o faca.Fac apicultura de dragul albinelor pe care le consider ca au ceva...DUMNEZEIESC.Atit.

orbanstefan64

la fel judec si eu lucrurile!!!
eu ma gindesc pe viitor sa mi fac certificat bio sa iau 2 lei +la kg de miere sau nici macar si sa investesc 6 lei  :nebun: :nebun:

D006

  Emile Oltean chiar daca esti ardelean o intorci ca la Ploiesti . In doua postari te-am intrebat niste chestiii si te faci ca ploua . Macar nu te mai baga unde nu te picepi !  :yellowcard:

milu56

Chiar acum am ajuns de la o reuniune cu apicultorii si sunt mari probleme si aici dar nu numai  cei cu BIO nu se poate vinde miere in UE fara analiza pentru polenul ce il contine.

filip

http://www.stiintasitehnica.com/o-lume-fara-albine_30.html
La Universitatea Hohenheim din Stutgart, Germania, cercetătorii încercă să folosească anumite toxine în grupuri de albine. Dr. Peter Rosenkranz a explicat pe siteul Research Information Center al Comisiei Eurpene: ,,Înainte de toate dori să înţelegem efectele reale ale anumitor combinaţii de pesticide şi paraziţi. Vrem să vedem cum reacţionează roiurile de albine, cum gestionează expunerea la toxine şi explorăm posibilitatea de a selecta albine capabile să producă urmaşi mai bine adaptaţi la diferite tipuri de paraziţi." Tot în Germania, la Universitatea Halle Wittenberg, progarmul de cercetare se concentrează pe genetică.

Tocmai nemtii vor sa modifice genetic albina.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

filip

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Kiwi Bee

Multumesc Filip, treaba devine tot mai interesanta.
Cei din vestul Europei intotdeauna veneau cu regulile lor bine impachetate sa arate frumos si sa fie exemplu pt "estul primitiv" dar cred ca demult se vede clar ca estul inca si inziua de azi poate da lectie vestului despre alimente sanatoase si chiar bio.
Neamtul nu vrea ca americanul sa inventeze ceva si sa inunde Europa, vrea sa fie tare pe pozitie. Asa ca pretinde miere de calitate superioara de la cei din est iar intre timp el inventeaza albina viitorului pe care o forteaza pe gitul apicultorului din est.... si nu numai.

Pe la noi cei care trec pe bio incearca sasi desfaca marfa de unul singuri fara procesatori. Asa se popate cistiga cu bio. Daca faci 5 tone de miere pe an atunci atit sil vinzi impachetat la magazine mici. Daca poti produce 100 de tone pe an atunci atit vinzi la si mai multe magazine mici. Binenteles daca nu ai posibilitatile necesare atunci ramii pe fundul tau ca si ...............mine.

Aici puteti citi despre o familie care sa apucat de apicultura si au trecut din prima pe bio. Nu dau nici un gram de miere la procesatori.Totul se impacheteaza la borcane de 450gr si merge la magazine mici.

http://www.earthboundhoney.co.nz/aboutus

Ce spune Dragos si nu numai el este firesc corect. Trebuie sati alegi locatii bine ascunse si departe de poluare. Zonele deluroase/muntoase cu paduri il consider cel mai bun. Evident ca nu mai faci 120-130 kg de miere/fam/an dar faptul ca mierea certificata bio este cautata peste tot in lume cred ca piata de desfacere este garantata. Nu trebuie sa ne gindim doar la nivel de "satul in care locuim".