Berea si iar berea !

Creat de johnysibiu, Ianuarie 06, 2011, 10:11:50 PM

« precedentul - următorul »

johnysibiu

Este cineva interesat  sa faca bere in propria bucatarie? Daca o bem sau nu nu prea conteaza dar drojdia este buna pentru albine.

flavius

Intrucat eu vara cam functionez pe  :beer::beer: si iar  :beer:, astept retete de facut bere...stiu ca trebuie orz, hamei si malt...da' nu stiu cat, cum, in ce fel, tehnologie, etc...cine a facut si obtinut bere, e invitat sa posteze aici...deja sunt 2 interesati (declarati, da' din motive diferite...hic!)
Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...

johnysibiu

Am mai incercat sa startez subiectul pe site la "Barul apicola"  (topicul "aici puteti posta orice in limita bunului simt") dar nu s-a prea aruncat nimeni. Am studiat tehnologia prezentata pe site-ul fabrica-de-bere.ro si ma pot lauda ca sunt la a douasprezecea experienta reusita. Am inceput cu beri simple pils, apoi cu malt mai prajit apoi am adaugat diverse arome si am obtinut bere cu scortisoara, cu cafea, cu coriandru, cu cardamon, cu ghimbir.Intentionez sa fac o bere cu miere se numeste "braggot". Mi-as dori sa impartasesc experienta tuturor celor interesati.

flavius

mare sef, baga din plin...si zi-mi cu ce incep...ce trebuie sa gasesc intai?
Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...

emil.oltean

Ai mai gasit un client dornic sa-si faca berea in casa.Toarna in pahare  pentru toti!

johnysibiu

Materia prima : malt din orz , apoi hamei  si drojdie de bere la pliculet. Toate ingredientele se gasesc pe site-ul www.fabrica-de-bere.ro, mod de fabricare si un forum bine garnisit. Este bine sa cititi o data tot ce scrie pe acolo. Nu va speriati ca ar fi prea multa tehnologie si pierdere de bani, lucrurile se pot simplifica foarte mult. In esenta berea este ca un vin facut din mustul obtinut din malt. Eu o fac intr-o dimigeana de 25 de litri, dupa o saptamana de fermentare o trag in sticle, o capsez, o mai las o saptamana la temperatura camerei si apoi o duc in pivnita dupa doua saptamani se poate bea.Mai este o problema cu gasitul sticlelor, capace si capsator se gasesc in magazine (Baumax) sau pe site-ul mai sus mentionat.Din 5kg de malt ies 23de litri de bere (doua lazi). Ca pret, cea mai economica ar costa 10 lei un lot (doua lazi), iar cea mai scumpa am facut-o cu vreo 80 de lei ,depinde cat de exigent esti la gusturi si cat investesti in ingrediente.

Obombo

Eventual s-ar putea imbutelia in PET-uri?

PricopArthur

Pna la urma maltul este orz mai mult sau mai putin prajit?
Miere multă şi inimă curată!

johnysibiu

Maltul este obtinut din orice cereala.Maltificarea presupune transformarea amidonului din cereala, sub actiunea enzimelor din embrion, in dextrine sau zaharuri. Se poate face si in bucatarie dar este putin mai laborios. (Se moaie cereala in apa, se asteapta sa incolteasca , se usuca si se curata de radicele) Se gaseste de cumparat la magazinele de profil sau se poate procura de la fabricile de malt . In trecut fabricile de bere aveau maltariile lor - astazi,  berea, nu vede totdeauna maltul.
Pentru bere trebuie malt de orz. Mai sunt si derogari :se pot adauga si cereale nemaltate - depinde de gust.

Nu am incercat sa inbuteliez in PET. Berea este cel mai perfect mediu de cultura bacterian. Berea de pet din supermarket este o solutie de antibiotice si conservanti cu un scop precis :sa provoace diabetul.

Daca lucrezi cat de cat curat nu pateste nimic berea .Am bere si de doi ani produsa. Totusi o tin in pivnita. Banuiesc ca ai putea sa o ti si in PET dar sa o ti la rece si sa o consumi repede. Repet: n-am incercat!

johnysibiu


cristifader

Citat din: johnysibiu din Februarie 24, 2012, 10:38:50 PM
No ca nu se baga nime'!

No, da' cum nu.  Ma bag eu..   si pe mine ma batea gandul.. si ma mai bate (nu degeaba am un sac de 20kg de orz in garaj..  pentru ca nici la cal nici la gaste inca nu l-am dat). As fi incercat sa fac maltul singur..
numai ca acuma un picutz,..si vine postul.

Cu berea in 2012 cand  incepi? Ai facut deja sarje de bere anul acesta?

numai bine,
Cristi

johnysibiu

Anul acesta inca n-am facut, mai am bere si de acum doi ani.Vad ca esti din Cluj. Incearca la fabrica de bere "Ursus" sa obtii niste malt.(Eu am fost pana la Buzau la fabrica de malt). Cu 5 kile de malt faci 25 l bere. Trebuie doua oale smaltuite de 25l, o dimigeana de 25l si un termometru pana la 100gr C. Foarte important drojdie 10g (doua plicuri) si 100g hamei.Ultimele doua le gasesti pe siteul: www.fabrica-de-bere.ro, faci comanda si dl Iancu Laurentiu ti le va trimite rapid. La alte ingrediente te gandesti si tu.

johnysibiu

Mai berarim ceva? un orz? o secara? un pporumb?

Ozzy

" Berea de pet din supermarket este o solutie de antibiotice si conservanti . "

" In trecut fabricile de bere aveau maltariile lor - astazi,  berea, nu vede totdeauna maltul. "

Si cum poti face diferenta intre o bere adevarata si cea contrafacuta ?

johnysibiu

Problema este mai complicata, deoarece piata autohtona a fost educata pentru un anumit tip de bere, ieftina, facuta din eprubete.

Probabil ca daca vei bea o bere facuta artizanal vei reactiona negativ.

Este diferenta de gust, consistenta, carbonatare etc.Pancreasul tau va face diferenta in mod sigur.