Apiinvert intre adevar si minciuna

Creat de dragos2006, Octombrie 31, 2011, 08:49:23 PM

« precedentul - următorul »

filip

dumitriu
Newbie

Mesaje postate: 75

   
Re: Sirop de porumb...
« Răspuns #99 : Ianuarie 09, 2012, 13:06:17 »Citat Modifică Elimină Desparte Subiectul Citat din: Kiwi Bee din Ianuarie 06, 2012, 21:43:04
As intreba si eu daca se poate depista apiinvertul in miere.Adica, daca apicultorul a administrat apiinvert albinelor la greu in pastoral asa cum spune Filip??? Daca da, cum se poate depista? De ce? Ce contine apiinvertul de poate fi depistat???.... caci trece prin gura albinei!!!!

In Germania se administreaza Apiinvert de foarte multi ani.Atat timp cat Apiinvert-ul este trecut prin gusa albinei nu sunt probleme in refuzul mierii obtinute, nici la export, nici in Romania.
Din cate stiu eu, au fost cazuri in care unii apicultori s-au "grabit" si nu au mai trecut siropul prin gusa albinei, ci pur si simplu l-au amestecat cu miere.In acest caz au o problema cu "mierea" obtinuta.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

ilalexandru

Domnul Filip aici sunt doua mari probleme....
- germanul, asa cum specificati si dumneavoastra, folosesti apiinvertul pentru hraniri. La noi, inainte de plecarea la rapita sau salcam familiile de albine primesc zilnic cate doua - trei kg de apiinfert(la anumiti apicultori). Asta nu se mai numeste hranire!!!! Si apropo v: stiti cum e cu hranirile astea cu diversi stimulatori aparuti in ultimii ani??? Exact ca vorba unui batran care zicea asa : " acum 40 - 50 de ani consumam tarie produsa numai in propria gospodarie. In ziua de azi, se consuma numai chimicale din magazine".   Si batranu are 96 de ani si la fiecare masa are paharu de tarie langa el. Asa e si cu mierea si apiinfertul!

- si a doua problema : la noi se comercializeaza foarte multa API - MERA, care e diferita de apiinvert. Primavara, mai ales Filomera, vinde la api-mera cu tonele. Da butoaiele pline cu "rahat" si le primeste inapoi cu miere cu .......

albinasebes

sa clarific ce am spus mai sus: la asociatie ne-au spus la toti sa cumparam produse subventionate prin PNA ca se vor deconta, nu ca se cumpara fictiv. or fi si unii care reusesc in felul acesta. eu personal nu cunosc cazuri.
care este diferenta intre apiinvert si apimera? sunt de provenienta diferita? de ce e mai bun apiinvertul?
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

albinasebes

am o intrebare: siropul fiind lichid nu ar trebui sa se vanda la litru? de ce se vinde la kg?
diferenta mare de pret intre dulcofruct si apiinvert / kg
pt stimulare in primavara care ar fi mai indicat (cei care ati folosit ambele produse)
cum spunea domnul Dragos, se va deconta pretul cel mai mic, deci e bine de stiut ce si de unde cumparam
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

ilalexandru

Cica apiinfertul ar fi produs de germani si vandut in Romania de firma Agrana. Pe cand api-mera e produsa de unguri si e vanduta in tara, in special, de Filomera. MAi sunt si altii mai mici care vand asa ceva. Si mai nou e si o fabrica la Caracal(parca) de produce ceva asemanator.
Se va deconta pretul cel mai mic....si care e acela pe piata acum???? Cica dulcofruct. Cine il produce???? Dar mai nou cine-l promoveaza si-l comercializeaza? A facut cineva experimente pe o familie de albine pe o durata de 3 ani, minim, inainte de a-l pune in vanzare? Sigur nu!!! Ce efect are asupra familiilor de albine? Cica combate varooa :bzz:!!!!
Zaharul este folosit in hrana albinelor de zeci de ani. Si nu au fost probleme. MIerea este consumata de albine de mii de ani...si niciodata nu au facut greva pentru ca nu le-ar mai place sa o consume. Oricum fiecare e liber sa-si aleaga tipul hranei cu care isi hraneste familiile de albine.

Postez mai jos cateva franturi din mesajele domnului Dragos. Sper sa nu se supere pe mine, insa acum doi - trei ani nu facea reclama la dulcofruct. Ar mai fi multe de zis, insa le pastrez pentru mine.

de Dragos2006 » 15 Dec 2011, 22:54
Am 10 familii iernate exclusiv pe Dulcofruct , la primavara va comunic rezultatele .

de Dragos2006 » 16 Dec 2011, 14:50
Sunt la a doua iernare cu acest produs iar rezultatele sunt bune !
Cel mai bun studiu este cel facut personal , eu am pus familiile la bataie iar producatorul hrana . Daca raman fara albine asta e ! dar vreau sa vad si eu un apicultor roman care are filme facute cu albine iernate pe apiinvert ca eu deja filmez familiile cu dulcofruct.

de Dragos2006 » 10 Ian 2012, 20:48
DULCOFRUCT - este un produs folosit de mine pentru prima oara in Romania in hrana albinelor . Tocmai am trecut in al treilea an de cand folosesc acest produs iar rezultatele au fost de exceptie mai ales ca detin o ferma de multiplicare .

D006

  Sa nu uitam ca se deconteaza in limita de 12 kg/familie . exact cam cat e bine sa dai in luna august la familia de albine pentru a intra bine in iarna. Daca vrei sa falsifici miere si sa castigi ceva bani trebuie sa dai cel putin 100 kg/ familie .
  Cum se depisteaza falsul ? simplu ! mierea de salcam trebuie sa contina polen specific cel putin 25% , daca dai apiinvert cu caldarea la analize se va gasi polen de salcam maxim 3 % . Simplu si la obiect !

albinasebes

domnule Dumitriu, pretul la apiinvert la distribuitori care este? am inteles ca se aduce din italia apiinvert tot productie agrana la pret de 4 lei si ceva pe kg.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

silviubuciuman

O intrebare . Care zahar este mai bun cel din sfecla sau cel din trestie de zahar

bucovineanu

In mod sigur cel de sfecla. Din cel de trestie rezulta un sirop subtire zaharul fiind super rafinat.

kamy

#99
domnilor v-ati pus intrebarea zaharul din ce sfecla e facut sau e mai greu sa ne treaca prin sfecla,mai bine pornim vanatoarea de vrajitoare,eu folosesc de trei ani apiinvertu ala din ce-o fi sau cum i-o zice,sant foarte multumit am constatat pe ewk-uri ca nu uzeaza albina ca si siropul de zahar,falsificatori au fost sant si or sa cam fie ca nu i-a adus apiinvertu nici n-o sai duca daca-l interzicem.in alta ordine subventiile sant o afacere si trebuie privite ca atare am mai afirmat cei care ar trebui sa faca politica fac afaceri noi care avem o afacere facem politica si asta pe gratis!

dumitriu

Citat din: ilalexandru din Februarie 08, 2012, 11:08:46 PM
Se va deconta pretul cel mai mic....si care e acela pe piata acum???? Cica dulcofruct.
Intre timp au aparut alte siropuri mai ieftine.Cel putin 2 le stiu eu aparute pe piata.
Probabil in cateva luni vor apare si siropuri si mai ieftine, nu m-ar mira deloc sa se intample asa.

dumitriu

Citat din: albinasebes din Februarie 20, 2012, 07:38:06 PM
domnule Dumitriu, pretul la apiinvert la distribuitori care este? am inteles ca se aduce din italia apiinvert tot productie agrana la pret de 4 lei si ceva pe kg.
nu am auzit asa ceva, pentru simplul fapt ca Italia are un pret mai mare decat in Romania.Fix acum 2 saptamani ne-au contactat colegii nostrii din Italia si s-au plans ca au gasit Apiinvert pe piata lor provenit din Romania.Itradevar am verificat numarul lotului, marfa a fost vanduta de un distribuitor de-al nostru , am reusit sa stopam exportul respectiv.
In concluzie, mi-e greu sa cred ca a ajuns Apiinvert din Italia la noi.

dumitriu

Citat din: cheregi ioan din Martie 06, 2012, 02:33:21 PM
domnilor v-ati pus intrebarea zaharul din ce sfecla e facut sau e mai greu sa ne treaca prin sfecla,mai bine pornim vanatoarea de vrajitoare,eu folosesc de trei ani apiinvertu ala din ce-o fi sau cum i-o zice...
Apiinvert-ul e unul singur si e facut din sfecla.Nu exista mai multe tipuri de Apiinvert , sau obtinut din mai multe materii prime.Ce ati folosit, ar trebui sa cunoasteti denumirea produsului , ca sa transmiteti informatia corect.Mi-e greu sa cred ca nu stiti ce ati administrat ca hranire la albine.

marius_vfp

Citat din: valter din Februarie 08, 2012, 11:52:12 AM
Auziti ba !!!
Suntem prosti de impungem !
Facem puta mare la ''jigodii''(toti smecherii care vand sacz)  ca sa nu ne primeasca mierea alte ''lepre''(procesatorii).

valter ai mare dreptate :bravo:,  subscriu

eu stau si ma intreb ce sar face jogodiile producatorii de apipixuri daca toti apicultorii ar fraterniza timp de 3 ani si nu ar cumpara nimik de la ei ?
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

balasbebe

Cred ca doar in mica masura noi stuparii cumparam apiinvert sai F-uri. Siropul indiferent din ce este facut il consuma industria. Noi suntem mici