Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

Mihai Sergiu

Una e sa hranesti cu miere de la rezerva si alta cu sirop, eu zic ca este o diferenta vizibila!Insa dau sirop la albine mai ales ca in vara erau sa moara de foame
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

mape 48-petru manea

Citat din: mmacreanu din Septembrie 02, 2014, 09:32:22 PM
o fi iernarea pe miere cea mai recomandata insa dispunem de atata tehnologie incat cred sigur ca putem face performanta daca lasam prejudecatile. (de ce dati primavara domnule calmus hrana aia proteica cu lingura si nu bagati doar rame cu pastura de la rezerva?)
Am mai vazut cate unul care scoate toata mierea si ierneaza pe altceva, si asta intentionat nu ca asa s-a intamplat ... si inca au albine, si albinele alea tot zboara, nu se tarasc pe pamant, culeg tot polen si nectar ...

Dupa un calcul sumar poate ai dreptate ---dar sa nu uitam cu 2-3 ani in urma zaharul era 4-5 lei si pretul de achizitie a mierii era 8,5 lei
Si acum sentimental vorbind cine a facut milioane de zboruri= albina ---cine a vizitat milioane de flori pentru asi asigura hrana pentru iarna = albina---si atunci nu merita si ele sa manance din ce au adunat cu multa truda ?  :hi:

pharaonu75

Citat din: calmusdaniel din Septembrie 02, 2014, 08:41:01 PM
Or fi si la noi apicultori meseriasi dar aia nu stau pe internet.An de an tot apare cate un produs ieftin si prost cu care hraniti albinele si despre care credeti ca inlocuieste mierea la fam de albine,va cam inselati .Pregatiti-va in continuare tot asa cu siropul de porumb( pt anul apicol viitor) ca in anii urmatori o sa faceti floricele la urdinis.

Tizule, se vede ca nu te-a atins spiritul capitalist... =)) =)) daca aveai comision de la vreo "fabrica" d-asta de maclavaisuri, alfel vorbeai. Dar daca esti pe "barba ta", iti permiti sa spui ceea ce gandesti!  =D> :bravo: =D>

Economic vorbind, iesi in castig daca tragi cat mai multa miere si dai hidrolizat de porumb albinelor. Insa daca albina avea nevoie de hidrolizat, isi facea singura, ca de 64 milioane de ani de cand este pe aici, invata sa faca si d-asta! :P

Pentru stimulare este bun, insa pentru completare/iernare cred ca cea mai buna este mierea, apoi siropul de zahar, iar hidrolizatul de porumb este doar colacul de salvare pentru familiile care, in lipsa de altceva, ar muri de foame.

Si pentru ca a aparut gaselnita asta cu "hidrolizat = hrana pentru albine" au sarit si preturile in sus... C-asa-i la noi...
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

mosunick

Citat din: calmusdaniel din Septembrie 02, 2014, 04:45:08 PM
Cu super hranitoarele de 8 l sa le dai de trei ori pe saptamina,cu culesul bun de la floarea soarelui pe care spuneai ca l-ai avut mi se pare exageratCat despre laudat,eu ma laud cu sutele de kg de miere pe care o produc f naturala si fara alte adaosuri,atunci cand e cazul,anul asta nu prea am cu ce ma lauda din cauze pe care le stim cu toti.Despre galeata lui Margarit din Canada,nu putem vorbi la noi pt ca la noi e doar galeata iar siropul cu de toate mirodeniile(vitamine,fumidil,etc)e la el,la romanul nostru se foloseste numai floarea de Metro.Oricum,Dan Margarit e un bun apicultor profesionist,ceea ce la noi nu prea gasesti.Dragos,pt o discutie mai ampla si cu subiecte pro si contra,te astept la targul de la Bucuresti!Sanatate!
Sa fii iubit, Daniel!!! Esti corect si asta va face diferenta in timp. Cinste tie!!!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

marian sima

Citat din: calmusdaniel din Septembrie 02, 2014, 08:41:01 PM
Or fi si la noi apicultori meseriasi dar aia nu stau pe internet.An de an tot apare cate un produs ieftin si prost cu care hraniti albinele si despre care credeti ca inlocuieste mierea la fam de albine,va cam inselati .Pregatiti-va in continuare tot asa cu siropul de porumb( pt anul apicol viitor) ca in anii urmatori o sa faceti floricele la urdinis.
Daniel .bunul apicultor adica Dan Margarit scoate toata mierea de  la stupi si baga sirop de porumb ,acum te intreb ai vazut floricele de porumb la stupi lui?

Am mai scris,siropul de porumb e testat de mine ,acum cati bagati in cuib rame 100% capacite pentru iarna?
Unde nu este rama capacita mierea capteaza umiditate ,umiditate care creaza probleme mai ales daca ghemul de iernare nu acopera acea miere necapacita.

Siropul de porumb nu atrage umiditate cristalizeaza foarte repede in rama si cristalizeaza fin,asta binenteles daca cel care a vandut siropul nu la manarit cu apa si sirop de glucoza.

Acest sirop nu incarca intestinul albinei si ai sa fii surprins ca primavara ai populatie mai multa datorita puietului si a albinei care nu a dat coltul.

Datorita faptului ca nu capteaza umiditate albina e scutita de spori si alte elemente asa ca stupi nu sant afectati de nosemoza.

Pentru cine sa tinut de albine anul acesta nu a fost un an chiar prost insa pentru asta trebuie sa stii cand sa hranesti albina si cand sa te opresti.

Noi privim mierea ca pe un medicament si asa si este deoarece are calitati terapeutice insa coana europa si altii a trecut mierea la aliment,asa ca noi exportam calitativ si importam de la bunii apicultori cu mii de stupi calitate cat sa fie aliment.

Si cum spunea mosunika,asta va face diferenta in timp ,unul va bate pasul pe loc si altul care deja e dezvoltat i-si va mari capacitatea.

Acum la mine viespari sparge struguri intr-o veselie si albina e in spatele lor,ce baga in stup tot miere se numeste insa cat e de buna?


D006

      Domnilor inainte sa continuam discutia trebuie sa avem grija sa nu picam in ridicol, spun asta deoarece avem aici pe forum un apicultor care anul acesta a avut o medie de miere marfa de 80 kg/colonie.  Exista un apicultor care citeste forumul si detine 1000 familii de albine , de mai multi ani ierneaza exclusiv pe hidrolizat de porumb.

bio

Citat din: dragos2006 din Septembrie 03, 2014, 10:52:39 AM
      Domnilor inainte sa continuam discutia trebuie sa avem grija sa nu picam in ridicol, spun asta deoarece avem aici pe forum un apicultor care anul acesta a avut o medie de miere marfa de 80 kg/colonie.  Exista un apicultor care citeste forumul si detine 1000 familii de albine , de mai multi ani ierneaza exclusiv pe hidrolizat de porumb.

..sa fie sanatos el si albinele lui .

Apropo de
Citat din: dragos2006 din Septembrie 03, 2014, 10:52:39 AM.... sa avem grija sa nu picam in ridicol, .....
hai sa revenim ca tot nu sunt lamurit cu afirmatiile tale de zilele trecute.
Citat din: bio din August 26, 2014, 10:33:49 PM

...

Citat din: dragos2006 din August 13, 2014, 03:12:55 PM
eu am hranitoare - podisor de 8 kg prin care nu deranjez albina si fac completarile sau stimularile foarte usor. Unde mai pui ca poti da si turte in el.

...

Citat din: dragos2006 din August 14, 2014, 07:48:38 AM
.....
  Copilu , socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ ! sunt hranitoare cu reductie astfel incat siropul sa fie luat in timp .

..

Citat din: dragos2006 din August 26, 2014, 07:13:43 AM
Culesul de nectar acum este zero , dam sirop lunea , miercurea si vinerea.

Dragosh !!!......  =)) ..

....saptamina trecuta ..am inteles ca ai hranitoare de 8 kile  ...  am inteles ca sunt "hranitoare cu reductie" ca albinele sa ia siropul in timp, dar sa ajungi sa dai din 2 zile in asa super-hranitoare parca nu mai inteleg nik...


bucovineanu

Citat din: dragos2006 din Septembrie 03, 2014, 10:52:39 AM
      Domnilor inainte sa continuam discutia trebuie sa avem grija sa nu picam in ridicol, spun asta deoarece avem aici pe forum un apicultor care anul acesta a avut o medie de miere marfa de 80 kg/colonie. 
Oare ce fel de hranitor o fi avand?

ra.doi

De 8 kilograme. normal  :hippo:
Dai de 10 ori si storci odata.
Este ca ti i pizma pe dansul, domnu Dragos ?

yulian

Un 50-60kg/familie e foarte plauzibil...mai mult, chiar nu cred. Eu am avut media 30kg, dar am cam intins de ei anul asta, iar la tei nu am ajuns!

marian sima

Atata timp cat mierea lui este cumparata nu conteaza hranitorul .
Banuiesc ca nu o vinde cu borcanul de acasa ,asemenea cantitate e vanduta la procesator ,procesator care face analize.

Banuiesc de cine vorbesti :) si eu il certam o data ca baga butoaie de sirop la stupi.

Analiza practica pe care am facut-o a demonstrat ca avea dreptate.

Acea persoana i-si permite sa investeasca restul poate la anul va fi mai bine. :rotfl: :rotfl: :rotfl:









D006

  Dupa cum decurge discutia se pare ca nu mai are rost sa postez pe aceasta tema . Cum aduci vorba de un hranitor performant sau de o productie buna , cum apar pareri deplasate . Din acest motiv foarte multi apicultori de performanta nici nu posteaza pe forumuri.
  De cativa ani citesc forumuri de specialitate din alte tari gen SUA , Franta , etc. niciodata cand se prezinta hranitoare mari nu exista nici macar o postare gen miere din sirop sau chestii de genul acesta , e treaba de civilizatie . Noi din Romania cu stupii la Taranoaia , ei din Franta cu stupii langa vreo universitate  veche de vreo 600 de ani.

pharaonu75

Si se face multa miere langa universitatea aia veche de 600 de ani? Sau aia duc albinele acolo pentru a le scoli si a invata regina cum sa umple cu oua 10 rame zilnic? =)) =))

Nu mai fi asa artagos si explica-le si altora ceea ce tu stii si ei nu inteleg! Explica-le cum/cand sa dea zeci de litri de hidrolizat per stup, cum sa aibe familii care in ani ca 2014 sa faca 80 kg miere/stup si cu siguranta lumea iti va fi recunoscatoare.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

marian sima

Da da ,ce frantuzi care obtineau miere din bomboane M&M nu era miere ?
Chiar daca era albastra. :rotfl: =))
Romanasul nostru de la taranoaia poate sa-ti produca un maclavait care ingurgitat de albina si pus inapoi in rama nu-l depisteaza nici universitatile tale alea de 600 de ani din franta.

Mierea de mana este o miere care nu se obtine din nectarul florilor si tot miere se numeste.
Daca albina merge acum pe struguri laboratoarele tot miere o scoate.

Asa ca urmarind sirul mineralelor ,al cizilor si ale altor elemente care se ragaseste in miere poti crea siropelul perfect.

Ce-i trebuie lui Gheorghe universitate cand el e o academie ambulanta. =))
De aici si neincrederea. :)


dodo79

Afirmatie
Citat din: dragos2006 din Septembrie 03, 2014, 03:06:10 PM
  Dupa cum decurge discutia se pare ca nu mai are rost sa postez pe aceasta tema . Cum aduci vorba de un hranitor performant sau de o productie buna , cum apar pareri deplasate . Din acest motiv foarte multi apicultori de performanta nici nu posteaza pe forumuri.
  De cativa ani citesc forumuri de specialitate din alte tari gen SUA , Franta , etc. niciodata cand se prezinta hranitoare mari nu exista nici macar o postare gen miere din sirop sau chestii de genul acesta , e treaba de civilizatie . Noi din Romania cu stupii la Taranoaia , ei din Franta cu stupii langa vreo universitate  veche de vreo 600 de ani.
raspuns
Citat din: dragos2006 din Septembrie 03, 2014, 10:52:39 AM
      Domnilor inainte sa continuam discutia trebuie sa avem grija sa nu picam in ridicol