APITERAPIA si altele... utile

Creat de Florin-braileanul (FlorinI), Decembrie 07, 2010, 12:17:47 AM

« precedentul - următorul »

zbmarius

#30
Buna ! .... M-am inregistrat azi pe forumul acesta despre apicultura, si gasind acest topic despre tratamente cu produse apicole, m-am gandit sa v-ajut cu un link de pe site-ul meu pe care-l fac pt. un proiect la scoala ....
Este o analiza a proprietatilor terapeutice pentru fiecare produs apicol. Mai sunt si unele indicatii despre administrarea lor. Sunt dintr-o carte groasa de la biblioteca  (primul capitol )......  Cred ca-i interesant sa va uitati pe pagina asta Tratamente cu prod. apicole

silviu

           Salut!
  Pentru ca am crescut si prepelite ,postez o reteta de tratament impotriva caderii parului,pe care au folosit-o multi ,cu rezultate foarte bune.
INGREDIENTE:- 2 fiole laptisor de matca;-2 lingurite de miere de albine;- 10 galbenusuri de oua de prepelita; - un farf de cutit de drojdie
PREPARARE: se amesteca toate ingredientele si apoi se lasa 24 ore la macerat intr-o incapere incalzita.(dupa 24 ore se pastreaza la frigider).
TRATAMENT: dupa spalarea scalpului se pensuleaza cu amestecul recomandat pilea in fiecare seara.Se recomanda ca parul sa fie tuns complet- daca nu- se fac cat mai multe carari care se pensuleaza.Dupa pensulare se acopera cu un prosop curat si dimineata se spala parul(se recomanda ceaiul de musetel).Se repeta operatiunea cel putin 10 zile.
                           Cu stima,
                                      Chis
"Dumnezeu nu ne cere minuni.Acelea le face EL."
     Arhm.Arsenie Boca

iulian61

Va rog sa-mi spuneti si mie cum obtin miere propolizata,cata miere si cat propolis.Daca se poate fara tinctura.Cu respect Iulian.

bucovineanu

Se poate obtine miere cu propolis fara a folosi alcool. Se marunteste propolisul, dupa ce s-a curatat de impuritati, cu ajutorul unui sucitor pe o hartie asezata pe masa. Pulberea obtinuta se cerne printr-o strecuratoare de lapte pentru a obtine un praf fin. Eu amestec 20 de grame de propolis maruntit cu 1kg de miere cristalizata. Daca se foloseste miere fluida propolisul se ridica la suprafata.

iulian61

Multumesc pt reteta.Va doresc sa aveti sarbatori fericite si multa sanatate!

Obombo

Propolisul se poate congela si macina cu rasnita de cafea, tinuta si asta in congelator. Daca e vorba de o cantitate mai mare, trebuie "congelata" din cand in cand, pentru ca se incalzeste si incepe sa se lipeasca propolisul.
Singura problema e ca propolisul, chiar macinat, este mai putin asimilabil decat tinctura. Se mai poate dizolva partial si in apa sua in glicerina, dar alcoolul ramane cel mai bun solvent.
Eu amestec miere si tinctura 30% in proportie de 85% miere si 15% tinctura.

bucovineanu

Sigur ca cel mai bine se asimileza propolisul sub forma de tinctura. Dar sunt persoane care nu vor sa fie cu alcool. Sub forma de pulbere in miere, poate fi dat si la copii pentru marirea imunitatii.
Cu rasnita de cafea, chiar congelat, nu am reusit sa-l maruntesc. Se lipea foarte repede.

orbanstefan64

iata ceva interesant
Alchimia albinelor
cid:[email protected]

"Lector al Asociaţiei Naţionale pentru Terapii Complementare din România şi profesor de istorie la Târgu Jiu, Vasile Andriţoiu a descoperit proprietăţile miraculoase ale mierii, căutând leacuri pentru a se trata pe sine şi pe cei apropiaţi lui. Astăzi este unul dintre cei mai vestiţi apiterapeuţi din România, cu participări constante la conferinţele internaţionale de apiterapie şi cu rezultate spectaculoase în vindecarea unor boli, cărora medicina alopată le oferă de obicei speranţe minime.
Domnule Andriţoiu, de ce este mierea, acest elixir auriu, un aliment atât de lăudat?
Să facem mai întâi puţină istorie...E bine să ştiţi că albina a apărut pe pământ înaintea omului. Arăta ca o larvă şi se hrănea cu ferigi. Apoi treptat, când flora s-a dezvoltat, i-au crescut aripi şi a început să zboare pe flori, să adune nectar. Dar ea a funcţionat dintotdeauna ca un adevărat laborator zburător, care adună acest nectar şi polenul pentru a-şi hrăni urmaşii. Noi oamenii, o jefuim. S-au găsit desene pe pereţii peşterilor din Spania, datând din epoca de piatră, ce ilustrează modul în care oamenii preistorici culegeau fagurii de miere folosindu-se de fum. Albina a memorat în codul ei genetic că fumul reprezintă pericol. Când simt fum, albinele îşi umplu guşile cu miere de rezervă şi pleacă. Când guşile sunt pline, nu-şi mai pot îndoi abdomenul să înţepe. De aceea, unii apicultori, mai puţin experimentaţi, afumă când umblă în stup.
cid:[email protected]
În Egipt şi în India antică mierea era considerată un dar al zeilor. Se pare că mana care a fost dată poporului în drum spre Ţara Canaanului era de fapt miere. Sf Ioan Botezătorul s-a hrănit în deşert cu miere. Soldaţii din India antică primeau înainte de luptă o punguţă de piele plină cu miere care se lega la brâu. S-au găsit papirusuri care îndeamnă la consumul de miere pentru că . Elevii din Egiptul antic, ce primeau în raţia lor miere, erau mai sănătoşi şi puteau învăţa mai bine decât ceilalţi. Nu era doar un aliment extraordinar de hrănitor şi energizant, ci şi un antiseptic şi un conservant de excepţie. Trupul lui Alexandru Macedon a fost îmbălsămat într-un sicriu cu miere şi propolis. Mai târziu, în Evul Mediu, aproape toate mănăstirile aveau stupine, iar ţăranii ce aveau casă pe pământul mănăstiresc erau obligaţi să plătească o danie în miere şi mai ales ceară, pentru fabricarea lumânărilor. Documentele amintesc existenţa unei ceri verzui în Moldova , care nu scotea fum la ardere, din care se făceau lumănări ce ardeau în palatele dogilor din Veneţia . Dar să revin la întrebarea dumneavoastră. De ce toată această faimă ? Ei bine, pentru că mierea conţine toate vitaminele, mineralele, enzimele cunoscute vreodată în lumea medicală. Are toţi aminoacizii esenţiali cunoscuţi, ceea ce o face o hrană proteică de excepţie, are glucide şi chiar hormoni. Sunt foarte multe asemănări între organismul uman şi produsele stupului. Dacă Dumnezeu ar vrea, ar putea crea un om din substanţele care se găsesc în stup, pentru că toate se regăsesc şi în corpul uman. Inclusiv hormonii, care sunt de o asemănare uluitoare cu cei umani şi care nu au nici o contraindicaţie sau efect negativ, faţă de cei de sinteză. Doar că, evident, consumarea produselor cu potenţial hormonal trebuie făcută numai sub îndrumarea unui specialist. În plus, mierea este perfect igienică, antiseptică şi un antibiotic de excepţie. Orice microb, inclusiv agentul patogen al ciumei bubonice, care în Evul Mediu a distrus oraşe intregi, dacă stă în miere, este ucis. În miere, bineînţeles într-una de calitate, nu rezistă nici un microb. Ştim că petreceţi nenumărate ceasuri în stupină, pentru a studia viaţa albinelor. Povestiţi-ne şi nouă câte ceva din ceea ce aţi observat mai interesant la ele.
cid:[email protected]
După ce a ieşit din celula ei, albina rămâne în stup ca albină tânără, ca mamoş, adică doică pentru larve, pe care le hrăneşte cu lăptişor de matcă secretat de nişte glande din cap. În primele trei zile hrăneşte toate larvele, apoi lăptişor de matcă, care este hiperestrogenic şi dezvoltă caracterele feminine, primeşte numai regina , iar albinele şi trântorii primesc altfel de hrană care duce la androgenizare, adică la dezvoltarea caracterelor masculine. Este o determinată de hrana pe care o primesc, pentru ca fiecare albină să fie pregătită pentru rolul pe care îl are în cadrul coloniei. Albinele obişnuite trebuie să producă miere. La început, pleacă în căutarea nectarului albinele cercetaşe. Zboară în arii concentrice, largi de până la 6 km, apoi se întorc şi execută un dans deasupra urdinişului, un dans ce explică în ce direcţie se află sursa, cât de bogată e, cam care este distanţa şi alte repere. Cel care a descifrat dansul albinelor cercetaşe a primit premiul Nobel. Apoi pleacă celelalte albine, adună cu limba nectarul de pe flori şi când umplu guşile cu nectar se întorc spre casă. Încă de pe drum albina începe prelucrarea acestui nectar, secretă nişte enzime care dau valoare mierii şi care o deosebesc de zahăr. În stup, depune în ramă acest nectar care este foarte lichid. În cursul nopţii albinele lucrătoare se aşază într-o anumită ordine şi încep să bată din aripi în timp ce altele iau nectarul dintr-o celulă şi-l mută în alta şi iar şi iar, până ce acest aer încărcat cu vaporii din nectar iese prin urdiniş. Se numeşte vânturare. Mierea vânturată natural de albine este densă, ajunge la o consistenţă de maximum 18% apă şi conţine foarte multe enzime, căci la fiecare mutare în altă celulă i se mai adaugă enzime, mai ales inhibină, care este un antioxidant redutabil. Cu cât o miere este mai vânturată, cu atât este mai bogată în enzime. La final, albinuţele tinere depun pe fiecare celulă o peliculă de ceară, o căpăcesc. Atunci când fagurele este căpăcit 2/3 din suprafaţă, mierea e bună de recoltat. Ca să închei răspunsul la întrebarea pe care mi-aţi pus-o, pentru un kilogram de miere albina trebuie să aducă în stup 4 litri de nectar, din care jumătate este apă, ce va fi vânturată.

cid:[email protected]
Cum ne putem da seama că mierea pe care o cumpărăm este de calitate? Cel mai sigur indiciu este greutatea. O sticlă de un litru ar trebui să aibă 1,450 kg miere. Cam asta e densitatea mierii faţă de apă. Apoi este gustul, dar gustul mai poate înşela. Există mieri drese cu zahăr fiert cu plante, din care lipseşte polenul. Urmele de polen din miere sunt un indicator categoric al plantelor din care provine mierea, dar numai specialiştii cu aparatele lor pot depista dacă mierea e falsificată. Apoi, important de ştiut, mierea cristalizează. Dacă sunt cristale mari, ca sarea grunjoasă, mierea e bună, dar a avut cam prea multă apă, deci albinele n-au mutat-o de suficiente ori din celulă în celulă, prin urmare, nu i-au adăugat suficiente enzime.Mierile bine vânturate sunt mai onctuoase, au cristale mai mici, mai finuţe. Nu ar trebui cumpărată mierea care stă pe tarabe în plin soare. Aceea are cu 40%mai puţine calităţi. Mierea este creată de albine la întuneric, ea nu trebuie expusă luminii solare, ci doar la lumina încăperii şi la o temperatură constantă , ce nu depăşeşte sub nici o formă 40 de grade. Unii stupari ştiu că oamenii se feresc de mierea zaharisită, fiindcă suspectează că e făcută cu zahăr. Nimic mai fals. Totusi, ca să-şi vândă mai bine marfa, ei o fierb la 90 de grade, ca să nu mai cristalizeze. Ca gust, devine un pic mai bună, dar pierde enorm în calitate. La acea temperatură toate enzimele sunt distruse, mierea rămâne doar un zahăr lichid. De aceea, mierea nu se pune nici în ceaiul fierbinte. Toate mierile bune zaharisesc după câteva luni, deci dacă vreţi să fiţi sigur că luaţi o miere naturală, cumpăraţi una zaharisită. O altă metodă de a testa mierea este întoarcerea borcanului cu fundul în sus. Înăuntru trebuie să se creeze o bulă de aer în formă de pară. Dacă bula urcă repede spre fundul borcanului, înseamnă că este o miere cu multă apă în ea, deci nevânturată suficient. Bula trebuie să urce lent, ceea ce arată că mierea este coaptă, maturată, bună de consum şi vânturată natural, de către albine, deci culeasă când fagurii au fost căpăciţi pe trei sferturi. Uneori, stuparii, pentru a grăbi producţia, recoltează mierea înainte să fie căpăciţi şi o scot la soare în butoaie să mai evapore din apă, pentru a elibera fagurii mai repede, pentru o nouă miere.. Mierea obţinută astfel este mai lichidă şi foarte săracă în enzime.
cid:[email protected]
Ce alte produse ale stupului folosiţi în cadrul tratamentelor pe care le recomandaţi ? O colonie produce, desigur, mult mai multe lucruri decât miere. Lăptişorul de matcă este un fel de vitamină naturală, cel mai energizant aliment care a fost creat vreoată de lumea vie. Nu există ceva mai energizant. Se administrează cu prudenţă, în functie de afecţiune şi niciodată la voia întâmplării. Polenul, elementul mascul al florii, este un rezervor de acizi ribo şi dezoxiribonucleici. Are o valoare colosală în alimentaţia şi medicaţia umană. Este un aliment impresionant de complet, conţine toţi aminoacizii esenţiali şi neesenţiali, care îl transformă într-o hrană proteică absolut completă. Polenul este adus pe picioruşe, descărcat de alte albine, aşezat în faguri, îmbunătăţit cu enzime, frământat cu puţină miere şi apoi bătut şi lipit în celulă cu capul, cu mişcările berbecului. Masa proteică ce se creează se numeşte păstură. Viitorii trântori primesc ca hrană şi păstură. Are o valoare biologică mai mare decât polenul simplu, pentru că este suplimentată cu enzime. Un grăunte de polen are 2 învelisuri, exină şi intină, şi nucleul care este cel mai valoros. Unii oameni mănâncă polen degeaba pentru că, datorită unor deficienţe, sucurile gastrice nu pătrund intina şi nu pot dizolva nucleul, ca atare substanţele nu se asimilează. Păstura este un polen care, în condiţiile de umiditate şi căldură din stup, suferă un proces controlat de fermentare care face ca nucleul să iasă din intină, devenind sută la sută asimilabil. Căpăceala de pe faguri are şi ea o importanţă medicală mare, căci conţine un antibiotic extrem de important în bolile aparatului respirator, care este însă distrus imediat de soare. Căpăceala trebuie extrasă într-o încăpere unde nu intră soarele şi depozitată în vase cu pereti opaci.
cid:[email protected]
Propolisul este o răşină pe care albinele o recoltează de pe mugurii unor arbori. O depozitează pe picioarele din spate, o aduc în stup, unde este descărcată de către alte albine. Uneori procesul durează şi două zile. Rolul major al propolisului este de a fi principalul medicament cu care se menţine sănătatea coloniei.. Cu el se lipesc ramele între ele, se astupă crăpăturile stupului. Substanţele volatile care se evaporă din propolis menţin sănătatea coloniei. Apilarnilul, este un triturat larvar din larvele de trântori, recoltate în a noua zi de stadiu larvar. Bătrânii din Ardeal îl numeau lapte de taur. Este practic un concentrat de hormoni steroidieni, substanţa care stă la baza tratamentului făcut de cabinetul nostru în bolile autoimune. Mai există ceara, care este folosită în cosmetică, are aplicaţii medicale şi multe aplicaţii industriale. Dar şi veninul, arma de apărare a albinei, din care s-au obţinut extracte standardizate, cu efecte pozitive în tratarea artritelor, poliglobuliilor, a reumatismelor şi bolilor autoimune. Câtă miere avem voie să mâncăm? Ar trebui consumate zilnic1-3 grame pe kilogram corp, ceea ce înseamnă cam 120 de grame la o persoană de 60 de kg. O linguriţă de miere aşa cum o scoatem din borcan are cam 12 grame. În timpul copilăriei este însă indicată o doză mai mare. Copiii au un consum mai ridicat de energie, ard mai multe calorii. Din păcate, deseori medicii spun că consumul de miere de către copii produce botulism. În România sunt mii şi mii de stupari, n-am văzut niciodată copilul unui stupar bolnav de botulism. Neînţelegerea provine din faptul că produsele apicole au fost asimilate produselor animale, iar produsele de origine animală pot provoca botulism copiilor. Ce tipuri de boli pot fi vindecate cu produse apicole? Absolut toate. Produsele apicole intervin inclusiv în cancere. Am avut markeri tumorali negativaţi prin apiterapie. Mierea şi derivatele au capacităţi antitumorale, antivirale, combat toate tipurile de anemie şi, în anumite dozări, ajută imens în leucemii.
cid:[email protected] Hepatitele virale sau autoimune, cele toxice, cirozele pot fi vindecate apiterapeutic. Avem cazuri unice în lume în care hepatita virală C a fost negativată. Este un caz pe care, de altfel, l-am prezentat într-o conferinţă internaţională de apiterapie. Efecte foarte importante au şi în tratarea bolilor autoimune. Avem singurele cazuri de vindecare din lume. Apiterapia, prin corticosteroizii pe care îi conţine, înlocuieşte perfect corticoterapia de sinteză, însă fără dezavantajele şi efectele secundare ale acesteia. Produsele apicole ajută la fixarea calciului, care nu are nevoie doar de vitamina D2, ci de încă 22 de elemente, minerale, vitamine, enzime şi hormoni pentru a deveni bioactiv. Multe fete tinere care au ovare polichistice sunt de fapt hipocalcemice. Multe mămici hipocalcemice dau naştere unor copii ce fac bronşite astmatiforme de mici. Bolile autoimune nu se vindecă până ce calciul nu ajunge la valori normale or corticoterapiile de sinteză spală calciul. Apiterapia vindecă infertilitatea, fibroamele, chisturile ovariene, dar şi endometrioza (noi avem singurele cazuri din Europa vindecate fără operaţie). Unde puteţi fi găsit de cei care vor să încerce produsele dvs?
Mă găsesc în comuna Bălăneşti nr 336 din Jud Gorj, aproape de Târgu Jiu.
Centrul medical se numeşte Apiregia Imunostim, cuprinde mai multe laboratoare, în care creăm produsele. Dintre ele, 48 sunt deja autorizate ca suplimente alimentare. În curând vom avea şi laborator propriu de analize medicale, căci nu oferim nici un tratament până nu vedem diagnosticul clar.
Iar stupina noastră se află pe un deal cu un nume predestinat, Dealul Prisăcii. Este un deal cu o floră spontană completă. De primăvara, de când înfloreşte alunul, salcia, cornul, până toamna tarziu, cu tot felul de floricele. Mai mult decât atât, în apropierea stupinei creşte o orhidee foarte rară, care seamănă perfect cu o tijă pe care s-a aşezat o albină. Oamenii din zonă îi spun albinuţă."

stefeug

omul asta are marketingul in sange! nota 10 pentru asta!

Obombo

Citat din: bucovineanu din Decembrie 14, 2012, 02:34:11 PM
Sigur ca cel mai bine se asimileza propolisul sub forma de tinctura. Dar sunt persoane care nu vor sa fie cu alcool. Sub forma de pulbere in miere, poate fi dat si la copii pentru marirea imunitatii.
Cu rasnita de cafea, chiar congelat, nu am reusit sa-l maruntesc. Se lipea foarte repede.
E adevarat ca se cam lipeste, de asta am congelat si rasnita, dar diferenta se vede, se dizolva mult mai bine si mai repede.
Mai exista o varianta pentru cei care prefera propolisul fara alcool. Se elimina alcoolul din tinctura pana cand aceasta se transforma intr-o pasta moale. Am un coleg care incearca acum sa faca asa ceva dar am si niste dubii in privinta rezultatului, nu stiu daca impreuna cu alcoolul nu evapora si ceva substante folositoare din propolis, uleiuri volatile, flavonoizi, etc.

stefeug

are ICDA-ul un brevet cu extract moale de propolis facut asa. ei il aduc la un continut de 20% alcool si il folosesc mai departe in preparatele lor. de evaporat se evapora substantele volatile atat la cel macinat, cat si la cel extras ... depinde de conditiile de pastrare si conditionare. problema este ca propolisul nu este complet solubil in alcool si anumite fractii se  regasesc doar in propolisul integral. de exemplu, cea mai antivirala fractie este cea hidrosolubila, care se gaseste relativ putin in tinctura de propolis, mai ales cea cu alcool foarte concentrat!

pistol28

"Chestii" miere

Toate, curată, singur, se vindecă arsurile când moale, amelioreaza dureri de gat si de somn a subliniat intern. Dar poate fi de asemenea utilizat în rețete pentru a vindeca o mulțime de lucruri mici!



Cu portocale pe cosuri acnee
Se amestecă două linguri de suc de portocale și două linguri de miere și se aplică pe cosuri de două ori pe săptămână. Se lasa sa stea cinci minute. Clatiti cu apa cu lamaie.


Sau cu nucșoară
Se amestecă o linguriță de praf de nucsoara si o lingurita de miere si aplicati aceasta pasta pe cosuri de două ori pe săptămână. Lasă pe timp de douăzeci de minute, apoi clatiti.



Crăpături pe sfarcurile
Mame tinere care alăptează pot opri alimentarea copiii lor, din cauza sfarcurile crapate foarte dureroase. În câteva ore, miere le poate vindeca. Acest lucru este perfect normal, și chiar se clătește înainte de hrănirea următor.




Picant împotriva durere în gât
Pregătiți un sirop cu o jumatate de cana de otet de cidru de mere, o jumătate de ceașcă de apă, o linguriță de piper roșu și trei linguri de miere limpede. Ia una-două picături din acest amestec ocazional, pana cand durerea a plecat.



Sau usturoi
Se amestecă un cățel de usturoi zdrobit de jumatate de usturoi o ceasca de miere si suc de lamaie Luați câteva lingurite la fiecare oră. Pentru a face acest lucru, atunci când simptome de gripă sunt prezente.



În cazul în care anxietate
Mierea este un sedativ care actioneaza asupra intregului sistem nervos. Spre deosebire de zahăr rafinat, mierea calm și reechilibrarea organismului. Este recomandat pentru persoanele care sunt stresate, anxietate și depresie, care de multe ori lipsa de minerale.

De mai multe ori pe zi, să ia o lingurita de miere, așa cum este sau diluat in apa fierbinte. Alege, de preferință, o miere întunecat, pentru că este cel mai bogat în minerale și oligoelemente.



Pentru a trata ulcerele
Aici este un remediu foarte simplu, deoarece ingredientele sunt toate demne bucatarii nume: miere, lămâie și apă! Dizolva o lingurita de miere intr-un pahar de apa calduta. Adauga sucul de la o lamaie. A face apa de gura de mai multe ori pe zi. Ca o gargara, el este, de asemenea, bună împotriva durerilor de gât. Mierea este atât de antiseptic și de vindecare, lamaie dezinfecteaza ... Combinația este foarte eficient.



Cu lamaie împotriva tusei
Apăsați o lamaie mare și se adaugă cinci linguri de miere. Se amestecă. Ia-o lingurita la cincimi.


Sau patlagina
Pune 10 g de plantă întreagă (frunze, flori și chiar rădăcinile), într-o jumătate de litru de apă rece, căldură și se fierbe timp de zece minute. Se filtrează și se adaugă 250 g de miere lichida. Se amestecă bine. Ia trei la patru linguri de acest sirop, în a doua zi pentru a vâna tuse. Se păstra la rece.



În caz de arsuri
Când puneți miere pe o arsura, se topeste, iar după câteva momente, veți avea câteva picături la localizarea arsurii, și durerea dispare. Chestia asta a fost trimis la mine de mai multe ori de către cititori, și se pare că mierea trebuie să fie întotdeauna la mașini de gătit de mână și bucătari (în special în cazul în care acestea arata, uneori, neîndemânare!).



În ochii impotriva cataractei
Un cititor, Alain R., mi-a trimis un articol din revista Bee Franța, intitulat "puteri miraculoase de vindecare de miere" de Herb Spencer. Se spune că 85% din persoanele care au luat stup de miere prime pentru a trata ochii lor au prezentat o ameliorare in viziunea lor, iar restul de 15% nu a avut nici o deteriorare a vederii. Autorul articolului, care este pensionar, a avut probleme de conducere pe timp de noapte (orbire, lacrimarea ochilor ...), așa că a început să folosească miere prin punerea la un ochi în fiecare noapte: o picătură pe index, reduce pleoapei inferioare și se aplică mierea sus și ochiul se închide imediat și miere raspandeste peste globul ocular, arde un pic, dar numai pentru două minute. După trei zile, autorul a cunoscut o imbunatatire mare in viziune. Apoi, el sa aventurat la celalalt ochi. El a continuat în fiecare noapte timp de trei săptămâni, apoi de două ori pe săptămână. Vederii lui sa îmbunătățit în mod semnificativ și se poate conduce pe timp de noapte fără nici o problemă. Se pare că acest "tratament" Honey locală este eficient impotriva cataractei. Și noi nu risca mult pentru a obține o picătură de miere în ochi.



Pentru a trata parul uscat
Într-o baie de apă, la rândul său, topi trei linguri de textura gros de miere cu trei linguri de ulei de migdale dulci. În cazul în care mierea sa topit, scoate de la căldură și se adaugă trei linguri de smântână. Se amestecă bine și se aplică masca destul de cald pe scalp si par. Lasă pe timp de o jumătate de oră înainte de sampon.



Impotriva constipatiei
Ia o lingura de miere maro diluat într-un pahar de apa calda cu suc de lamaie in fiecare dimineata, pe stomacul gol. Efect laxativ usor, de asemenea, asigurată.



Când aveți o arsură
Mierea este o vindecare excelent si calmeaza durerea de piele. Pentru a calma și vindeca mai repede de la o arsură, ia cu tine in vacanta, un borcan de miere lichidă (ușor să se răspândească, fără a dăuna pielea deja deteriorat). Se lasa sa stea cateva ore, peste noapte, dacă poți.



Pentru crampe
Acest lucru se datorează, probabil, miere de ridicat de potasiu este atat de eficient impotriva crampe. Alege o miere de culoare închisă (acestea sunt mai bogate în minerale) și să ia două lingurițe la fiecare masă. Acest remediu este, de asemenea, eficiente în caz de crampe la nivelul picioarelor sau a picioarelor, care, pentru a evita tensiunile ale pleoapelor sau a gurii.



În caz de mahmureala
Pentru a obține dureri de cap și greață după petrecere, apăsați o lămâie, se adaugă apă la fel de mult ca și caldă și suc indulcit cu o lingurita de miere de salcam, afine, stejar sau rozmarin. Bea într-o singură înghițitură.



Când ne-a intepat un ghimpe ...
Pune miere în loculîn care spinul a intrat pentru a face sa se ridice la suprafață.



Când copilul dumneavoastră continuă să ude patul
Atunci când copilul este în pat, da-i o lingurita de miere în a spune că acesta va ajuta pentru a opri Enurezisul. Probabil aceasta "reteta" este bazat pe autosugestie, dar miere este, de asemenea, fără îndoială. De asemenea, se crede că Dr. Jarvis, un medic de țară în statul Vermont, în apropiere Canada. Acest medic a decis la începutul acestui secol, a studia efectele reale ale medicina populara. Luând în considerare în mod serios virtuțile de miere și oțet, el a recomandat acest Enurezisul rețetă: "Dă-o lingurita de miere la copii înainte de culcare: calmarea sistemului nervos și miere păstrează, în timpul somnului, Apa care este în exces în organism. "



Dacă răgușeală, laringită
Gargara cu miere la fiecare două ore este un remediu suveran. Se încălzește două linguri de  miere în sucul de la o jumatate de lamaie. Gargara cu jumătate de timp (mai mult va fi cald, cu atat mai bine), scuipat, iar apoi bea restul.



Când ați crapate mâinile
Se amestecă gălbenușul de ou cu o lingurita de ulei de masline, o lingurita de suc de lamaie si o lingura de miere de lavandă. Aplica amestecul pe maini si se lasa douăzeci minute înainte de clătire.



Sau mass-media
În caz de maini crapate: miere, de preferință, cremos. Puneti mănuși și se lasă peste noapte. Idem pentru picioare, apoi pune  șosete și se lasă peste noapte.



Direct pe hemoroizi
Aplicati miere direct pe hemoroizii pentru a calma durerea. Alege în loc de miere de castane, cunoscut pentru efectele sale benefice asupra circulatiei.



Pentru insomnie
Înainte de a merge la culcare, alege o miere "flori sălbatice", miere sau portocaliu, sau păducel. Se amestecă două lingurițe de oțet de mere cu două lingurițe de miere și se diluează într-un pahar cu apă. Apoi să ia două lingurițe seara la culcare, iar apoi, dacă este necesar, la fiecare oră, până somn.



Miere Rosat buze
Infuza o lingura de petale de trandafir roșu în 10 cl de apa clocotita timp de cincisprezece minute. Filtru. Amesteca infuzia cu doua linguri de miere de salcâm și se toarnă într-un vas mic. Top buzele tale, atunci când acestea sunt crapate acest preparat.



Împotriva  picior de atlet
Strat zonele iritate cu miere și înveliți-un film elastic, un pansament sau un ciorap purtat înainte de dormit pe timp de noapte.



Cu oțet împotriva reumatismului
Se amestecă o lingură de miere de lavandă, cu două linguri de oțet de cidru de mere. Bea un pahar de apă în fiecare zi.



Perioada de valabilitate împotriva febrei fânului
La începutul secolului, Dr. Jarvis, un medic american, un tratament experimental de pacienti cu febra fânului într-un spital militar din Texas. Acesta a fost de mestecat miere cu fagure (care poate fi obținută în apicultori). Ca măsură de precauție, trebuie să ne mesteca o dată sau de două ori pe zi, un fagure de miere, în timpul celor două luni care preced data la alergie, de obicei, se manifestă. Curativ, mesteca de cinci ori pe zi, în primele două zile, apoi de trei ori pe zi, până dispare starea. Puteți înlocui miere pieptene cu doua lingurite de miere lichida. În declarația de experiența sa, Dr. Jarvis conchide: "Am văzut cu acest plan:

în mai puțin de trei minute, secretia lacrimă exces au dispărut;

cinci - șase minute pentru a șterge nările;

în același timp, nasul se opreste;

iritarea gâtului, de asemenea, dispare imediat. "



Sau cu oțet
În cazul în care sezonul de polen în plină desfășurare, următorul bea in mod regulat de pregătire: o lingura de miere si o lingura de otet de mere diluat într-un pahar cu apa calduta.


Sau miere de rozmarin
Ia doua lingurite de rozmarin miere lichidă de cinci ori pe zi, timp de două zile, apoi de trei ori pe zi, până când simptomele dispar. În general, ruperea dispare foarte repede. Nările apar treptat, nasul nu mai rulează și iritația gâtului dispare.



Și ulcere varicoase
Aplicați un strat de miere direct pe rana. Pune un bandaj. Schimba în mod regulat și sosetele  de miere.



Nu aveți miere în bucătărie? Ei bine, există cu siguranță a fost un apicultor aproape de tine!



Pentru sănătatea ta!



Sophie Lacoste

Editor al lunar Sănătate Rebel-

Autor de " Biblia mea de sanatate lucruri "

http://www.vulgaris-medical.com/blog-sante/le-blog-de-sophie-lacoste/les-trucs-au-miel
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi