• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Oxi Strip - Benzi acid oxalic

Creat de MirceaCalin, Octombrie 29, 2019, 02:48:47 p.m.

« precedentul - următorul »

serban

   În august am pus Varostop,în septembrie benzi cu oxalic și în octombrie am făcut două tratamente cu Varachet. De căzut, au căzut în permanență începând cu luna august. Acest an am remarcat prima dată,varroua deschiși la culoare,păreau mai cruzi. Anul trecut am folosit doar Varostop și Varachet,deci cred că păduchii deschiși au picat din cauza oxalicului. Eu sigur o să folosesc și la anul. Ușor de folosit și cred că are rezultate bune.

bratosin radu

Benzile cu ac oxalic facute de tine sau cumpatate?

stefan1

  La mine, unde nu creste floarea-soarelui, acum este un gol de cules. Este un moment potrivit de a face un tratament antivarroa mai cu seama ca anul asta am gasit un numar ingrijorator de paduchi in puietul din fagurii crescatori.
  Am hotarat sa fac, pentru prima oara, tratament cu benzi cu acid oxalic. Am cumparat de la APIS-BLAJ benzi numite "OXY-Strip". Contin 37% acid oxalic si 63% glicerina vegetala. De fapt producatorul este Arkadiki Melissokomia, probabil o firma greceasca. Nu este o reclama, mai cu seama ca inca nu stiu daca sunt eficiente sau nu. De fapt deea am scris, poate alti colegi care au folosit aceste benzi si au tras niste concluzii ni le vor impartasi si noua.
  Deocamdata pot sa spun cateva lucruri:
 - se aplica usor
 - nu cred ca e poluant pentru stup
 - albinele il suporta bine, nu se agita ca la alte tratamente
 - zice ca acopere bine o perioada de 15-20 zile, cam cat dureaza un ciclu al paduchelui, stiind ca el se dezvolta pe puiet, care sta capacit 12-15 zile (de albine respectiv de trantori)

Observ doar la cateva familii ca scot la urdinis rosaturi din benzi. In cazul ca le roade ramane de vazut in ce ritm, adica sa nu le termine si sa le scoata in cateva zile din stup.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Closcutz

De cazut sigur cad varroa și de la oxi-strip. Din punctul meu de vedere este un tratament nu foarte puternic,  ușor de aplicat, nu poate fi singurul tratament ca eu am observat varroa pe albine și în prezența benzilor. Probabil își face efectul mai bine la familiile mai puternice unde benzile sunt mărunțiș puternic. Deci din toamnă parerea mea este ca trebuie dat și cu altceva. Cate benzi ați pus de familie, de roi?

MirceaCalin

Am constatat că link-ul pe care l-am pus sus nu merge.
Încerc să pun altul...

https://www.apis-blaj.ro/oxi-strip-benzi-acid-oxalic-ap630.html

stefan1

Citat din: Closcutz din Iulie 15, 2020, 04:16:14 p.m.De cazut sigur cad varroa și de la oxi-strip. Din punctul meu de vedere este un tratament nu foarte puternic,  ușor de aplicat, nu poate fi singurul tratament ca eu am observat varroa pe albine și în prezența benzilor. Probabil își face efectul mai bine la familiile mai puternice unde benzile sunt mărunțiș puternic. Deci din toamnă parerea mea este ca trebuie dat și cu altceva. Cate benzi ați pus de familie, de roi?

 In mod sigur trebuie un tratament toamna, probabil tot cu Varachet, in lipsa puietului.
 Am pus la roi 2-3 benzi si la restul cate 4 sau chiar 5 la familiile foarte populate.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

mape 48-petru manea


dan sebastian

Eu am folosit ceva asemanator home made.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.