• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Cum sa prevenim intepaturile

Creat de gabiiasi, Martie 24, 2019, 11:00:04 p.m.

« precedentul - următorul »

vdingo11

Nu cred ca au hainele mirosuri specifice, ca sunt haine de treaba fara parfum, etc. Animale nu am prin zona lor si este liniste.
Este un fenomen foarte ciudat comparativ cu ce vad la altii.
Sambata cand am umblat era intr-adevar putin vant dar dupa ce am inchis stupul au iesit foarte multe pe fata stupului.
Din ce constat eu din cei doi stupi unul este mai agresiv, chiar daca este mai slab.
Ma gandesc ca poate este o agresivitate genetica, cu toate ca ambii sunt luati de la aceeasi persoana si cred ca ar trebui sa fie aceeasi mostenire.

bmdna

A invata sa eviti intepaturile seamana putin cu a invata sa inoti. Ca sa reusesti, la un mom dat trebuie sa te arunci.... Dupa ce vei lua sute de intepaturi ca sanctiune, vei invata sa eviti intepaturile.
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

Kiwi Bee

Vdingo11, eu zic sati cumperi matci noi sezonul ce vine si se va schimba comportamentul albinelor.

serban

            În anul când mi-am cumpărat albine,am insistat la vânzător să mă țină pe lângă el vara respectivă. Avea un stil de lucru cam agresiv ( dar atunci nu am realizat) și luam câte 20-30 de ace la fiecare intervenție,chiar și cu mănuși de piele și combinezon. Nu mai spun,în țesătura combinezonului erau sute de ace că puteam să recoltez venin. :) Mi-am spus că asta trebuie să suporte apicultorul și m-am resemnat. După ce mi-am adus albinele acasă,s-a schimbat treaba. Aceleași albine au devenit blânde și am luat într-un an cât luam la început într-o zi.

Lukyan

  Asa cum spunea si D-l Bucovineanu-l si din cei mai experimentati in domeniu depinde de mirosurile pe care le are fiecare , de momentul  in care umbla fiecare la stupi dar si de organismul fiecaruia , daca este o persoana alergica e problema , dar cum cainele te miroase la incheieturi sa vada tie frica de el asa si albinele daca te agiti  dai din maini si te vor intepa , eu nu folosesc in mare parte manusi decat atunci cand lucrez mai mult si asta ca am avut un accident anul trecut la doua degete si am o sensibilitate , la urma urmei cateva intepaturi fac bine  : noproblem:.
 
Pe acest paman este loc pentru toata lumea , cu o singura conditie : SA NE RESPECTAM!

Closcutz

Mai sunt câteva aspecte care nu s-au amintit: in general primăvara până se înlocuiește in totalitate albina de iernare (bătrână) albinele sunt mai agresive. Alti factori care sporesc agresivitatea sunt: vântul, vremea înnorată, lipsa culesului, lipsa mătcii, culesul la rapiță și chimizarile aferente din perioada acestui cules, consumarea de băuturi spirtoase aromate, neglijența in lucrul cu albinele, lipsa adăpătoarea, mirosuri ale hainelor sau chiar ale persoanei care lucrează. Cele mai importante unelte ale apicultorului sunt in ordine: dalta, afumătorul, masca apicolă!