• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

CLORURA DE LITIU

Creat de NYK74, Noiembrie 26, 2018, 02:59:15 a.m.

« precedentul - următorul »

NYK74

 "Rapoartele științifice" descrie o nouă substanță toxică pentru paraziți Varroa și prezintă rezultate promițătoare. Hobbyimker, ca apicultori profesioniști, se confruntă cu parazitul Varroa și pot aștepta anunțul unui nou medicament Varroacid. Este aceasta revoluție care anunță sfârșitul problemei Varroa? Pot apicultorii speranța că albinele de miere vor fi eliberate de acest parazit în viitorul apropiat? Experimentele cu muncitori infectați cu varroa păstrați în cutii de testare au arătat o eficacitate foarte bună a clorurii de litiu în eradicarea Varroa și, în același timp, o toleranță foarte bună a albinelor adulte. În plus, cu tratamentul a 9 roiuri de apă zahăr din zahăr, sa obținut o eficiență de aproape 90% împotriva lui Varroa, care corespunde aproximativ eficacității unui tratament cu acid oxalic. Într-o clorură de litiu, temperatura și umiditatea nu joacă niciun rol, ceea ce poate fi problematic atunci când se utilizează substanțe volatile cum ar fi acidul formic sau uleiurile esențiale. Eficacitatea unui agent de control bazat pe Varroa pe bază de clorură de litiu ar fi, prin urmare, mai stabilă și riscul scăderii reginei. Experimentele descrise de colegii nostri de la Hohenheim se dovedesc a fi un excelent punct de plecare pentru dezvoltarea unui nou agent de control Varroa. Următoarea lucrare va fi crucială, ca o dovadă a eficacității sale împotriva lui Varroa și a siguranței tratamentului pentru rasele comerciale. Acest lucru ar putea fi mult mai dificil decât cu roiurile de test. Într-o populație conștientă de albinei, este necesar cel puțin două săptămâni pentru a ataca acarienii Varroa prezenți în celule. În plus, trebuie să se verifice dacă expunerea pe o astfel de perioadă nu are efecte negative asupra albinelor adulte și a puietului.
Clorura de litiu este solubilă în apă, deci nu există riscul acumulării de reziduuri în ceară. Cu toate acestea, trebuie să se verifice dacă tratamentul nu duce la reziduuri problematice în miere. Trebuie luate în considerare și efectele potențiale asupra sănătății umane. De la sfârșitul secolului al XIX-lea, sărurile de litiu au fost folosite în psihiatrie ca medicamente antidepresive. În plus, sărurile de litiu nu sunt degradabile și se pot acumula în natură. Investigațiile privind posibilele efecte asupra mediului vor fi, de asemenea, necesare. Este clorura de litiu pe piață în curând? În mod obiectiv, probabil că este nevoie de câțiva ani înainte ca un medicament veterinar pe bază de litiu să fie disponibil pe piață. Peter Rosenkranz si colegii sai Hohenheim sunt conștienți de acest lucru și ridicați în articolul său: Rezultatele obținute până în prezent sunt doar primul, dar cu siguranță un pas decisiv spre dezvoltarea unui produs medicamentos veterinar, practic, utilizabil. Cercetarea în Liebefeld Probabil cea mai bună soluție este de a obtine problema Varroa sub control ar fi să se înmulțească albinele, care sunt fără intervenția apicultorului este în măsură să asigure supraviețuirea lor în sine. În prezent există mai multe inițiative pentru reproducerea albinelor cu astfel de caracteristici. De asemenea, centrul pentru cercetarea albinelor este în acest sens
Google Traducere
https://translate.google.com › translate

NYK74

Zona activă și încercarea de a determina proprietățile măsurabile și markerii genotipici care permit reproducerea albinelor rezistente la Varroa. Toate aceste abordări, care urmăresc un echilibru între albină și parazitul său, fac parte din mulți ani de muncă. Cu toate acestea, va fi nevoie de încă câțiva ani pentru ca această lucrare să se finalizeze cu succes. Până când o metodă care poate fi utilizată pentru a reproduce albinele rezistente va fi disponibilă în practică, apicultorii se bazează pe metode de control Varroa dovedite. În acest context, interesul este clorura de litiu. Centrul de Cercetare al albinelor va colabora cu colegii germani pentru a găsi o formă de aplicare pentru utilizarea clorurii de litiu cât mai curând posibil. Pe de altă parte, avem propriile noastre proiecte care au ca scop îmbunătățirea metodelor de control existente și cercetarea noilor substanțe acaricide de origine naturală (vezi Swiss Bienen-Zeitung 11/2017, Raport anual 2016). La nivel internațional, mai multe inițiative sunt în curs de desfășurare pentru a elimina problema Varroa. Acestea sunt ambele metode de control și reproducere a albinelor rezistente. Cu toate acestea, nu trebuie să fii păcălit: acarianul Varroa va rămâne principala problemă în apicultură de câțiva ani! Descoperirea proprietăților acaricide ale litiului este o veste foarte bună, iar articolul publicat recent demonstrează în mod clar potențialul acestei substanțe în contextul controlului Varroa. Acum este nevoie de răbdare. În practică, însă, va fi nevoie de încă câțiva ani pentru ca o finanțare adecvată să fie disponibilă. Ar fi, de asemenea, o mare greșeală să doriți să faceți pe cont propriu "remedii la domiciliu" cu această substanță activă. Prin urmare, sfatul ZBF este: "Vă rugăm să aveți răbdare și să așteptați până când un produs testat și aprobat va intra pe piață. Între timp, aplicați planul de control recomandat de Serviciul de sănătate al albinelor și ZBF. "
Google Traducere

NYK74

Fișierul de pe care a fost făcută traducerea:

stefan1

Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Kov iulian

Am impresia ca vreti sa transformati stupii in acumulatori.  :D :D :D :P :P :P

Closcutz


NYK74

Citat din: Kov iulian din Noiembrie 26, 2018, 07:21:39 p.m.
Am impresia ca vreti sa transformati stupii in acumulatori.  :D :D :D :P :P :P

Important să dea rezultate,să nu fie efecte adverse grave.
Am încredere că în viitor se vor găsi și alte tratamente  mai eficace pentru combaterea acestui parazit,unicul lucru că totul trece prin mîna industriei farmaceutice care mulge bine bànuțul.
Un exemplu elocvent care îmi vine mereu în minte și l-am mai spus este Acidul Oxalic ,care practic este interzis aici în Italia,pentru că cineva mai sus a văzut că era prea ieftin,așa că industria farmaceutică cu cei ce trag sforile au scos Apibioxal,care este baza AO cu ceva adaos de alte suvstanțe  minore,cu un prospect care îți explică ceva gargară,și toată marea diferență BANUL,luat de la prostime.

NYK74

Citat din: stefan1 din Noiembrie 26, 2018, 11:31:32 a.m.
Interesant!   :thanks:

Am văzut ceva discuție și anul trecut,era însă în Germania,acum am găsit la Elvețieni că vor să se apuce să aprofundeze despre acest tratament acum vom vedea la ce rezultate vor ajunge.