Hrana la stupi toamna

Creat de raincode, Septembrie 19, 2018, 10:24:14 a.m.

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Salutare tuturor!
Am in total vreo 7 stupi la care le-am pus sirop de la 1 sept, poate cam tarziu, si din cauza asta la verificare am gasit trei mai slabi si fara rezerve suficienta miere pentru iernat. As vrea sa stiu daca le mai pot pune in continuare sirop pentru completarea rezervelor, sau incetez acum cu siropul si le pun turte in luna ianuarie. Multumesc pentru ajutor.

Poti da sirop 1/1, 2/1, 3/1, poti da turte in ianuarie, februarie, martie.
Problema mare este cat de mult vei uza albina. Va iesi din iarna sau nu? Si daca va iesi, cum va arata? Ca un pisoi jigarit, va trebui sa iei din puietul altor familii sa intaresti, sau va iesi hotarata pe treaba sa iti aduca profit?
O problema mare a incepatorilor este sa te intrebe cati stupi ai, iar apoi, el sa tina cu dintii de orice pisoi de familie.
Sfatul meu este sa dai oarece sirop 2/1, iar peste 2,3 saptamani te hotarasti la care matca renunti si imparti averea, miere si albine, celorlalti doi. Asta daca apreciezi corect puterea familiilor si nu cumva sa faci din 7...4. Spor! Nu tine cu dintii de un numar.

Ai putea completa cu apiinvert, F40, dulcofruct sau orice altceva deja invertit. Astfel nu ai mai uza albina de iernare. E mai scump dar ai putini si nu se simte la buget. Poti da si in oct. asa ceva.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Salutari tuturor. Am primit 2 stupi in octombrie impreuna cu sfatul de a le mai da sirop pentru ca nu au hrana suficienta. Am urmat sfatul si le-am dat sirop de la Dulcofruct cate0,5 l in uluc iar restul l-am impartit a doua zi in hranitorul rotund de podisor. O familie a lins tot ,cealalta a tras din uluc tot iar dinhranitor putin,eu am avut impresia ca veneau la cantina ,nu duceau nimi la șpaiț. În decembrie le-am dat cate o jumatate te turta apiluk pe care prima a lins-o aproape toata iar a 2a familie nici nu s-a atins de turta. Pe 17 ianuarie am verificat stupii : prima familie,cea lacoma ,de pe 5 rame a ramas pe 4 rame ; cealalta e tot pe 5 rame la fel ca in octombrie
Pot totul în Hristos care mă-ntăreste

Continua cu turte o data la 2-3 saptamani, cum iti permite vremea, sa ii vezi in primavara.
Anul acesta o sa ai timp sa ii organizezi cum trebuie pentru iernare.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.