• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Dezvoltare roi

Creat de struan, Mai 03, 2018, 02:03:00 p.m.

« precedentul - următorul »

struan

Salutare la toata lumea!
Problema de apicultura: Se dau 10 nuclee formate cu o rama de puiet si botca, 3 rame in total. Pe langa cele 10 nuclee avem disponibili doua familii normale de la care nu s-au luat rame cu puiet. Daca dupa imperecherea matcilor din nuclee, se iau ramele cu larve si oua, cate o rama din fiecare nucleu, din 5 in 5 zile si se dau la cele doua familii peste gratie hanneman, urmand ca dupa 10 zile sa se reintoarca la nuclee, dupa capacirea puietului, nu am obtine o dezvoltare mai rapida a nucleelor? Exista pericolul ca nucleele sa schimbe linistit matcile daca tot iau puiet necapacit? Orice sugestii sunt binevenite.

edy

Salve, prea multa munca cu rezultate mediocre, mai bine se stimuleaza cu sirop 1:1sau se ajuta aceste roiuri cu puiet  capacit de la  cele doua familii odata la 7 zile i.
"Daca albinele nu ar fi fost-eu le-as fi inventat ", by edy

struan

E adevarat, manopera e multa dar ma gandeam ca daca degrevez nucleele de crescut puiet larvar si nu slabesc cele doua familii prin colectare de puiet, obtin rezultate mai bune si mai rapide.

stefan1

  Este un mod de a dezvolta acele nuclee. Cat despre pericolul sa schmbe regina, este un lucru pe care singur il poti observa. Daca vor sa o schimbe, nu o omoara pe 'batrana' ci isi trag  botci, lucru pe care la un nucleu pe cativa faguri este usor de observat. Eu totusi nu cred ca vor vrea sa-si schimbe reginele.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)