• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

NEGLIJENŢA - posibilă cauză a mortalităţii albinelor

Creat de romikele, Decembrie 03, 2017, 04:31:13 p.m.

« precedentul - următorul »

serban


roi_ag

Citat din: serban din Noiembrie 07, 2018, 11:02:22 p.m.
https://www.youtube.com/watch?v=4VepHYLk4ec

NEGLIJENŢA - Cauza sigură a mortalităţii albinelor

Pe asta il intereseaza like-urile, abonatii, vai mama lui , as intra in pamant de rusine

serban

        Ar trebui biciuit pentru cum chinuie bietele albine. Și a mai spus că a făcut 25 kg.de miere/stup. Probabil a făcut 25 de kg la toată stupina :)

Eugen B


Cristel

Oribil! ma gandesc la faptul ca persoana respectiva nu are nici cea mai mica inclinare spre apicultura! Daca nu iubesti albina, daca nu ii faci un minimum de curatenie, nu poti avea pretentia de a fi numit "apicultor". Crescaturile de ceara arata ca familiile au fost bune dar omul nu le-a ingrijit deloc...Parca am fi intr-un episod din "Fata mosului si fata babei", in care lucrurile cer sa fie ingrijite dar fata morocanoasa nu isi sufleca mainile deloc...
Tehnologia lui de crestere a albinelor este "speram ca scapa mai multe albine"... Nu am cautat alte clipuri, chiar daca dorinta sa este de a fi "urmarit" de cat mai multi. L-as cataloga "asa nu"!
Evident ca acestia vor disparea din peisaj destul de repede, numai ca neglijenta lui poate duce si la infestarea altor familii din zona.
Faptul ca exista si astfel de indivizi nu duce insa la solutionarea problemei privind "mortalitatea albinelor" datorata pesticidelor si insecticidelor. Omul cu surubelnita nu e "solutia" existentei mortalitatii! Nu pot fi justificate albinele moarte aratate de alti apicultori ce au avut mortalitate ridicata in zone cu culturi tehnice tratate cu neonicotinoide (rapita, floarea soarelui) sau in apropiere de livezi tratate fara anuntarea apicultorilor.
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

un OM

Are blog, tuitar d.ala, are subtitrare in engleza? Are! N-are albine. Nu conteaza. Sariti repede sa dam like si folow!!!

MirceaCalin

Asta m-a mirat şi pe mine: te străduieşti să pui şi subtritrare în engleză, ca să te poată râde şi străinii ??!!
Nu-s de ajuns conaţionalii ?