• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Apicultura Inteligenta

Creat de mmacreanu, Septembrie 14, 2017, 12:42:23 a.m.

« precedentul - următorul »

mmacreanu

Observ ca si apicultura incepe sa fie exploatata de "smart people" care s-au gandit ei asa mai nou: hai sa-i facem si pe prostii astia ca trebuie sa puna vreunu botul. Pentru utilizatorii de device-uri smart au aparut cateva aplicatii gen Carnetul de stupina, unde ne configuram cativa stupi, notam ce lucram pe la ei, ba chiar putem programa o lucrare iar aplicatia ne anunta in caz ca uitam "putin probabil daca esti apicultor" :). Toate astea bune pentru cei care au 10 stupi si au timp sa se joace, insa recent am vazut la PROTV  la emisiunea lui Buhnici niste baietei destepti care cred ca au fost introduci in domeniul apiculturii de domnul care face apicultura prin Franta si este stupar punct ro. Baieteii au inventat BoxyBee https://ro-ro.facebook.com/BoxyBEEApp/, spun ei ca este o aplicatie, am descarcat-o , e simpla si poti face cateva notari despre stupi, buna spun din nou pentru cativa stupi ... aceasta aplicatie promite si conexiune cu un cantar electronic ce se pune sub stup si noi vom vedea de acasa miscarile cantarului. Toate bune nu? Asteptam, sa vad cat costa si a venit bomba : un abonament de 70 ron / luna ca sa pot folosi tehnica, aproximativ 840 ron pe an, m-a bufnit rasul si m-am gandit ca in Silicon Valley de Romania sunt multi care ne cred pe noi, astia care stam la aripa albinei, putin mai prostuti.
Ceva de genul acesta am vazut prin USA si recunosc ca este mult peste BoxyBee, produsul se cheama BroodMinder https://broodminder.com/ mult mai fiabil, mai ieftin si testat in apicultura!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

yulian

E buna primavara...ca sa nu tot deschizi la stupi...pana una, alta, caietul e sfant. La 70 lei...cred ca o sa fie moarte de om  :rotfl: :rotfl:
Si eu care ma gandeam ca se plateste o data aplicatia...si drum bun.  :uimit:

mmacreanu

cei de la Broodminder au facut mai bine dispozitivele. Cantarul este mic si se aseara foarte bine sub stup, iar senzorul de temperatura si umiditate deasemenea mic. Comunica cu smartphone prin conectare bluetooth.
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.