Proiect Apicultori Neafiliati

Creat de filip, Decembrie 17, 2013, 09:47:48 AM

« precedentul - următorul »

dan sebastian

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 01, 2014, 05:17:38 PM
Ma repet , de unde sa obtina un pret mai bun ????
Cautati in statistici si veti ramane uimiti cata miere importa Romania .
Mariane o asociatie se sustine cu bani , o federatie si cu mai multi bani . Daca la stuparul roman ii spui sa plateasca 50 lei pe an pentru promovarea mierii peste  hotare stramba din nas. Asta este adevarul !
Doar din exterior. Nivelul de trai e prea mic in tara si populatiei i se pare deja produs de lux mierea. Noroc cu clientii fideli care o considera medicament si nu aliment. In plus din banii de cotizatii, daca macar 25 % ar fi cheltuiti pe publicitate poate ar aparea si contractele bune. In plus daca nu ne-am mai zbate noi cu problema desfacerii pt ca asociatia are ca scop sa rezolve aceasta problema. Ce sanse ai .tu  ca singur producator sa obtii un pret mai bun pe tona ta de productie cand o asociatie poate discuta de productii de mii de tone de la toti membrii.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

marian sima

Eu zic ca fiecare investeste in viitorul lui daca vede ca acesta ii este garantat .
Daca asociatia a-r lucra cu tot tacamul (cea ce eu spuneam in topicul celalalt),adica centre de colectare ,membri ai asociatiei canalizati pe cea ce se pricep cel mai bine,producatori de matci ,tamplari si altele,acestia sa aibe volum mare de activitate atunci producatorul de miere de la firul ierbi are un cost de producere mai mic si un profit mai bun din vanzarea mieri.

O asociatie mare de producatori poate sa discute cu Guvernul asemenea firmelor mari precum reno si altele.
Cand vii si spui bai guvernule ai grija ca aici am zeci de mii de oameni care-si castiga existenta si de pe urma caruia tu castigi altfel sta treaba.
Ea exemplul Spaniei care-si menajeaza producatori de miere.
Vorbim de profesionism si cerem profesionism ,pai daca profesionisti se iau in piept cu amarati din interior unde e profesionismul?
Profesionist esti cand ai un cuvant de spus nu numai pe plan intern.

Cand ceva merge bine fii sigur ca si altii vor dori sa se alature.


D006

  Pentru un pret mai bun e nevoie de doua lucruri esentiale :

1) un negociator foarte bun !  cine il plateste ?
2) o cantitate foarte mare de miere pe stoc !  sunt de acord apicultorii romani sa-si primasca pretul mai mare dar peste 3 , 6 sau 12 luni ?

Voi vorbiti din vorbe dar eu am fost in Germania cu un procesator care pentru as face intrarea la un mare comerciant a platit o negociatoare cu 10000 euro numai pentru ai inlesni intalnirea. Totul se invarte in jurul banilor si apicultorii sunt cam ... zgarciti .

  Si mai incetati cu legenda "" eu , produc , eu vand""" , asta se aplica la volume mici , la nivel mare productia e o afacere , comertul alta ! 

vranceanul

exagert de mult numai pt. a inlesni intalnirea
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

D006

Citat din: vranceanul din Ianuarie 01, 2014, 07:38:24 PM
exagert de mult numai pt. a inlesni intalnirea

cand stii ca repectivul cumpara 20000 TONE de mire pe an , nu e mult .  Depinde de la ce nivel privesti , tu vranceanule privesti de la nivelul tau , procesatorul de la nivelul sau.  Intre voi e doar o diferenta de 2000 tone de miere exporta anual ....

marian sima

Dragos comertul pune in fata doua parti .
Partea interesata sa vanda si partea interesata sa cumpere,totul e oferta si cerere.
Daca eu platesc negociatorul cu 10 000 de Euro mai am si costuri ridicate de productie canci sa vand marfa oricat de bun a-r fi negociatorul.
Daca eu produc cu cheltuieli minimale sant vandabil pe piata,e ca la bursa zvonul se duce despre anumite tranzactii.
Cu bani care-i dau la negociator de cateva ori ca asociatie fac punct de procesare ,ai puncte de procesare si esti asociatie mare cunoscuta pe plan extern te va cauta clientul deoarece e in avantajul lui sa cumpere ieftin.

Ori pentru apicultor nu e ieftin daca da mierea peste pretul pe care i-l da procesatorul acum  iar neamtul ea mierea sub pretul la care i-o da procesatorul acum.
Volumul de miere a-r fi mult mai mare ,apicultorul va fi motivat ,crescatorul de matci va lucra la flux continuu,la fel cu producatorul de stupi si unelte apicole din cadrul asociatiei.

Cand bagi pe bursa externa anunt asociatie apicola nationala vand atatea zeci de tone de miere fii sigur ca se va gasi cumparator.
Pretul il face cererea si oferta si mai putin negociatorul.
Daca pe piata externa mierea se vinde cu pretul x fii sigur ca nu vei primi mai mult.

D006

Citat din: marian sima din Ianuarie 01, 2014, 08:16:28 PM
Cu bani care-i dau la negociator de cateva ori ca asociatie fac punct de procesare ,ai puncte de procesare si esti asociatie mare cunoscuta pe plan extern te va cauta clientul deoarece e in avantajul lui sa cumpere ieftin.



  Care bani dai ??? banii lui tata mare !!!!  mai omule tu nu intelegi ca romanii nu vor fi in stare sa puna bani la un loc !!!!!!!!!!
  Veni cu picioarele pe pamant !
  cateva zeci de tone sunt fix pix , pentru A SUPRAVIETUI  trebuie sa misti cel putin 500  tone pe an.

  Voi aveti mintea odihnita si imaginatie bogata ...  aveti noroc ca visele nu costa bani.

gelu

....,,Lupta contrariilor genereaza dezvoltare,,...parca asa invatam la Filozofie cu multi ani in urma...sa dea D/zeu sa descurcati itele pana la urma daca nu pentru noi macar pentru urmasii si urmasii urmasilor nostri, ...in veacul veacurilor... =D>....Un an nou fericit cu o legislatie dreapta pentru toti apicultorii.. : sampanie: : sampanie: : sampanie: :hi:

D006

Eu am inteles un lucru : sunt producator apicol . In consecinta trebuie sa produc mult , cu costuri mici si in parametri legali de calitate. Ca pot sa vand si ceva la borcan e foarte bine dar timpul nu-mi permite sa ma ocup si de comercializare - distributie.

marian sima

Pretul de achizitie a mieri poliflore la procesator este de 10 lei ,procesatorul o da mai departe cu alt pret si tu stii care.
Oferale tu oamenilor posibilitatea sa vanda la un pret apropiat de cel cu care procesatorul vinde mierea si fii sigur ca oameni vor cotiza chiar peste cei zece mii de euro de care tu vorbesti.

E normal ca Romani sa nu puna bani la un loc ,au si un motiv au fost furati de nenumarate ori.

Stiu oameni care au dus mierea la Constanta la Cargou li sa spus sa mai aduca o tura ca sa umple vasul,au plecat cu camioanele sa mai aduca un rand de butoaie ,cand au ajuns in port Cargoul a fost plecat cu mierea fara a le da bani.
Totul a fost cu firma si cu tot ce trebuie ca sa crezi ca e legal ba unora li sa dat o parte din bani.

Pai tu vrei ca oameni astia sa mai aibe incredere?

filip

#115
http://agrointel.ro/17154/fermierii-luati-la-intrebari-statisticienii-le-calca-pragul-sa-le-numere-animalele-si-pamanturile/

""Sunt vizaţi agricultorii care au ferme atât pe firmă, cât şi pe persoană fizică.""
Ori cum ar numara,da cu virgula
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Citat din: marian sima din Ianuarie 02, 2014, 10:31:18 AM
Pai tu vrei ca oameni astia sa mai aibe incredere?

  trebuie sa bubui de prostie sa dai mierea la un necunoscut mai ales daca promite si un pret mai mare . Eu mierea am dat-o numai la procesatori consacrati si nu am avut nici o problema cu banii .

  Vezi ca langa tine , la Slobozia ,  e o cooperativa care a investit intr-un astfel de depozit . Intreba-i cata miere exporta anual ?

bio

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 02, 2014, 08:15:53 PM
.....

  Vezi ca langa tine , la Slobozia ,  e o cooperativa care a investit intr-un astfel de depozit . Intreba-i cata miere exporta anual ?

Dragosh stii ceva,.... dar spui jumatati de adevar. 
La acel centru de achizitie realizat de catre apicultorii de la CASA MIERII s-au obtinut toate aprobarile si hirtiile de care era nevoie abia la jumatatea anului apicol trecut si nu se poate spune de cantitati de miere exportata deoarece nu s-au realizat contracte....  cei care organizeaza treaba la CASA MIERII au luat in calcul si betzele puse in roate de cei care i-si vad afacerile naruite cind apicultorii incep sa-si vina mierea SINGURI si au luat in calcul "intirzierile" legate de obtinerea de avize si alte "n"-hirtii./.

Ca tot venii vorba de cei care organizeaza treaba la CASA MIERII, seful de acolo este DOAR apicultor ..... nu are nici o societate care sa se ocupe de alte "afaceri" in apicultura.

D006

Da ma , contractele sunt la colt de strada ....  si cand nu reusesti bineinteles ca e vina celor rai ....

bio

Dragosh, inceputul este greu ...apicultorii  care si-au facut propriul Centru de achizitie sunt constienti de acest lucru si spera ca pe viitor sa fie mai bine.