Proiect Apicultori Neafiliati

Creat de filip, Decembrie 17, 2013, 09:47:48 a.m.

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Azi noapte am pus creierul la treaba si m-am tot gandit cum sa rezolv problema Apicultorilor Neafiliati.
Daca a iesit ceva bun,un punct de unde sa pornim,voi decideti,
Proiect.

1Apicultorii Neafiliati putem spune generic Fermierii Neasociati.
Cu un numar de stupi(animale) intre 1-75(numar luat in calcul de Codul Fiscal de la care in sus se plateste impozit pe norma de venit)
2Acesti Apicultori Neafiliati ,nu primesc un leu SUBVENTIE,nici alte foloase atat de la bugetul national cat si de la forurile UE
3 In consecinta daca nu primesc nici sa nu li se ceara ,ci doar sa fie lasati liber sa produca.
4 Dreptul apicultorul sa fie : dreptul de a vinde legal 15 kg miere de albine pe fam de albine.
5 Apicultorul e obligat :
a)Sa aiba stupii inscrisi la Registrul Agricol
b)Sa fie inscrisi la medicul veterinar zonal,sa colaboreze cu acesta oferind :albina moarta,puiet in fagur,etc pentru probe de laborator.
6Documentele ce ii sunt eliberate de primarie conform Registrului Agricol sa se faca in schimbul unei Declaratii pe propria raspundere,cu consecinte ulterioare daca nu concorda cu realitatea.
7 Apicultorul Neafiliat e obligat sa:
a)aiba buletin de analiza a mierii daca vinde in piata.
b)daca vinde catre un procesator acesta poate face propria analiza,apicultorul ne fiind obligat.

Si in final ce obtine statul fara a baga mana in buzunarul apicultorului,
1Kg de miere la procesator porneste de la 8 lei/Kg
8×15=120.Per fam de albine statul daca apicultorul produce obtine 28,8TVA la produse cumparate ori facturi platite.
Apicultorul nu-i un Asistat social ci un contributor la buget.
Nu ma pricep la legi,am deficiente la scris.Dar asa vad eu lucrurile.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Dupa sarbatori doresc sa onorez invitatia facuta de Senatorul Varujan Vosganian
VarujanVosganian spune:
decembrie 16, 2013 la 11:26 am
@ Filip g

Daca esti din Bucuresti, hai sa stabilim dupa Anul Nou o intalnire cu un grup de apicultori si sa inventariem temele voastre. Mie mi se pare ca legislatia si guvernul trebuie sa va ajute neconditionat.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Am pornit de la 3 articole aflate in Constitutia Romaniei
art 40 al 1
Cetatenii se pot asocia liber.........
art 44 al 2
Proprietatea privata este garantata si ocrotita in mod egal,indiferent de titlu
art 45
Accesul liber al persoanei la o activitate economica,libera initiativa si exercitarea acestora in conditiile legii sunt garantate
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

     E clar ca in Legea Apiculturii s-au strecurat cateva scapari, dar cine v-a impiedicat sa veniti la discutii si sa semnalati aceste probleme inainte de a fi facute publice?
Ar fi fost mult mai eficiente toate aceste observatii ATUNCI, acum s-ar putea sa fie cam tardive, dar cum totul e perfectibil, cu siguranta intr-un final ceea ce e pertinent exprimat se va regasi in articolele din Lege.
     Majoritatea criticilor se fac din pacate cu rautate, cu jigniri la adresa celor ce si-au consumat timpul, nervii si sanatatea pentru a scoate ceva nou si util, pentru a raspunde nevoilor tuturor, nu numai unei singure asociatii, chiar daca e cea mai veche din tara.

Legea Apiculturii este foarte "ciudata"...... orice apicultor din Romania poate fi "tavalit" .

.. Parca se doreste infiintarea unei structuri care sa apere interesele cuiva  ?


Pentru ca cei care au participat la discuti au fost ciudati si aproape nici o opinie nu a fost coerenta si unanima?
Fiecare a venit cu legea sa, care sa-l avantajeze, fara a tine cont de ceilalti.
Repet, de ce nu ai venit la discutii sa arati ciudateniile? Sigur ai fi fost ascultat si poate legea ar fi aratat altfel.

MADR-ul nu a modificat continutul articolelor dupa ce grupurile de lucru au validat textul.

Oricum legea va fi atacata la Curtea Constitutionala si va fi retrimisa in parlament . Deja sunt facute demersuri la Cotroceni pentru a retrimite legea la parlament.
La consultarile cu apicultorii s-a semnalat acest aspect  ca asocierea este un drept si NU o obligatie .
  Acum fie vorba intre noi , cum oile , porcii , vacile sunt inventariate la ANSVSA prin medicii veterinari concesionari la fel se putea proceda si cu albinele .  Un cioban isi poate crotalia oile si fara sa fie membru in vreo asociatie .
  Mai fac o precizare !  la parlament au ajuns 3 proiecte ale apiculturii , unul a lui Fetea , unul a D-nei. Chirila si unul a MADR-ului . Ce a iesit este mai bun decat vechea lege dar PERFECTIBIL.
  Eu zic sa nu ne inflamam prea tare pe aceasta tema ca in timp treburile se vor limpezi.

Uite asa mai aflam si noi prostimea informatii:

VarujanVosganian spune:
decembrie 17, 2013 la 12:06 pm
@ Filip G

Eu nu am avut in preocupare tema asta cu apicultorii. Dar dupa discutiile cu tine, am inceput sa ma interesez. Uite ce am aflat. E un proiect la Camera Dep. dar e foarte posibil sa fie respins. Guvernul pregateste un alt proiect. Ei spun ca trebuie sa existe o anumita garantie privind folosirea corecta a subventiilor si de aceea considera ca e bine sa fie o asociatie care sa ateste calitatea de apicultor. Inteleg ca majoritatea apicultorilor sunt de acord cu aceasta masura. Dar se mai dezbate.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Acea asociatie evident ca trebuie sa fie ACA!  =))

In discutiile diversilor reporteri TV cu dl. ministru Constantin, eu am inteles ca se doreste ca si apicultorii neafiliati sa fie avizati intr-un fel, adica sa li se recunoasca aptitudinile de apicultor de catre cea mai reprezentativa asociatie din zona, chiar daca nu are o diploma sau nu e membru cotizant la asociatie.
Numai astfel poate beneficia de dreptul de comercializare si i se vor elibera de catre primarie documentele de care are nevoie.

Se pare insa ca totul s-a interpretat pe dos, ori exprimarea din articolul de lege nu e cea mai bine aleasa.

Sa vedem ce va urma, eu cred ca nimic bun....

Aici se poate urmarii tot procesul legislativ,de cine si cum a fost modificat legea-http://www.cdep.ro/comisii/agricultura/pdf/2013/rp148.pdf
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=13028
Sa fii drept si scrie adevarul.

Super tare!
Legea ma obliga sa ader la grup infractional.
Cititi ce spune Fetea despre Asociatii,in act oficial"Asociatiile practica evaziunea"
Dar mai bine cititi voi: :bzz: :bzz: :bzz:

Punct de vedere la proiectul de Hotarare de Guvern privind Programul National Apicol 2014-2016:

Adresa transmisa Dlui Prim-Ministru Victor-Viorel Ponta si dlui Ministru Daniel Constantin.

Nr.1194 si 1195 din 11.12.2013

Având în vedere proiectul ,,HOTARÂREA privind aprobarea Programului Naţional Apicol pentru perioada 2014 – 2016, a normelor de aplicare, precum şi a valorii sprijinului financiar" în curs de adoptare de catre GUVERNUL ROMANIEI şi publicat pe site-ul M.A.D.R. în data de 05.12.2013, Asociaţia Crescătorilor de Albine din România ca singura asociaţie de reprezentare naţională a apicultorilor români, cu peste 900.000 familii de albine şi peste 60% dintre apicultorii români membri înregistraţi în cele 40 de filiale judeţene, vine cu urmatoarea observaţie privind alocarea sprijinului financiar prin acest program referitoare la masura (acţiunea) 1 - Asistenţa tehnică pentru apicultori şi grupuri de apicultori – Realizarea sistemului informatic pentru identificarea stupilor din urmatoarele motive:


- Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie ,,Prof. Dr. G. K. Constantinescu" care este nominalizată ca beneficiar al programului, este o instituţie publică şi ca urmare nu este categorie eligibilă conform Capitolului III –Beneficiarii programului care sunt apicultori, persoane fizice şi juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările și completările ulterioare, organizate în asociaţii de crescători de albine, federaţii, uniuni apicole, cooperative agricole sau grupuri de producători recunoscute, conform legislaţiei în vigoare.
- Sistemul informatic pentru identificarea stupilor prevăzut a fi finanţat prin această măsură prin A.N.A.R.Z. nu reprezintă asistenţa tehnică pentru apicultori şi grupuri de apicultori.
- Suma prevazută la aceasta masură – 8.000.000 fără TVA (lei, euro ?) reprezintă o deturnare de fonduri din banii care trebuie alocaţi pentru apicultori şi grupuri de apicultori. Din această alocare, este evident faptul că se doreşte dotarea cu computere a întregii structuri naţionale a A.N.A.R.Z.
- Nu se impune necesitatea realizării acestui sistem informatic în condiţiile în care, peste 70% din familiile de albine sunt deja identificate şi există documente care atestă acest lucru aşa cum este Registrul de control, ce poate fi verificat la fiecare formă asociativă, situaţii care se trimit trimestrial la ANARZ.
- Toate speciile zootehnice de interes economic din România, dar şi din alte ţări din Uniunea Europeană sunt înregistrate în reţeaua sanitar-veterinară, singura excepţie este legată de identificarea familiilor de albine în România, care a fost preluată de A.N.A.R.Z. în mod incorect.

În ultimii ani, sectorul apicol din România, un model de organizare la nivel european şi mondial, este supus unor presiuni care au condus la divizarea lui la nivel asociativ, la scăderea interesului apicultorilor privind accesarea sprijinului financiar prin PNA date fiind concentrarea absorbţiei sumelor din acest program la 5-6 forme asociative, care absorb între 45-60 % din fondurile anuale pe familii de albine şi stupi, si evaziunea fiscală care se face de către aceste forme asociative. În susţinerea acestor afirmaţii vă retransmitem în anexa adresa nr 87 din 10.01.2013.

În aceste condiţii, la solicitarea apicultorilor din toate judeţele ţării vă rugăm să reanalizaţi oportunitatea şi legalitatea finanaţării măsurii (acţiunii) 1. Asistenţă tehnică pentru apicultori şi grupuri de apicultori – Realizarea sistemului informatic pentru identificarea stupilor.

Vă informăm că acest material va fi transmis si Parlamentului European dar şi Comisarului European Dlui. Dacian Cioloş.Cu stimă,
PREŞEDINTE,
Ing. Ioan FETEA
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Citat din: filip din Decembrie 18, 2013, 09:59:19 a.m.
...

Adresa transmisa Dlui Prim-Ministru Victor-Viorel Ponta..,.

... Asociaţia Crescătorilor de Albine din România ca singura asociaţie de reprezentare naţională a apicultorilor români, cu peste 900.000 familii de albine şi peste 60% dintre apicultorii români membri înregistraţi în cele 40 de filiale judeţene
...

Cu stimă,
PREŞEDINTE,
Ing. Ioan FETEA

Un mincinos trimite adresa altui mincinos iar pinguinii pun botu`  =))

Citat din: filip din Decembrie 18, 2013, 09:59:19 a.m.
Super tare!
Legea ma obliga sa ader la grup infractional.
Cititi ce spune Fetea despre Asociatii,in act oficial"Asociatiile practica evaziunea"
Dar mai bine cititi voi: :bzz: :bzz: :bzz:

Punct de vedere la proiectul de Hotarare de Guvern privind Programul National Apicol 2014-2016:

Adresa transmisa Dlui Prim-Ministru Victor-Viorel Ponta si dlui Ministru Daniel Constantin.

Nr.1194 si 1195 din 11.12.2013

Având în vedere proiectul ,,HOTARÂREA privind aprobarea Programului Naţional Apicol pentru perioada 2014 – 2016, a normelor de aplicare, precum şi a valorii sprijinului financiar" în curs de adoptare de catre GUVERNUL ROMANIEI şi publicat pe site-ul M.A.D.R. în data de 05.12.2013, Asociaţia Crescătorilor de Albine din România ca singura asociaţie de reprezentare naţională a apicultorilor români, cu peste 900.000 familii de albine şi peste 60% dintre apicultorii români membri înregistraţi în cele 40 de filiale judeţene, vine cu urmatoarea observaţie privind alocarea sprijinului financiar prin acest program referitoare la masura (acţiunea) 1 - Asistenţa tehnică pentru apicultori şi grupuri de apicultori – Realizarea sistemului informatic pentru identificarea stupilor din urmatoarele motive:


- Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie ,,Prof. Dr. G. K. Constantinescu" care este nominalizată ca beneficiar al programului, este o instituţie publică şi ca urmare nu este categorie eligibilă conform Capitolului III –Beneficiarii programului care sunt apicultori, persoane fizice şi juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările și completările ulterioare, organizate în asociaţii de crescători de albine, federaţii, uniuni apicole, cooperative agricole sau grupuri de producători recunoscute, conform legislaţiei în vigoare.
- Sistemul informatic pentru identificarea stupilor prevăzut a fi finanţat prin această măsură prin A.N.A.R.Z. nu reprezintă asistenţa tehnică pentru apicultori şi grupuri de apicultori.
- Suma prevazută la aceasta masură – 8.000.000 fără TVA (lei, euro ?) reprezintă o deturnare de fonduri din banii care trebuie alocaţi pentru apicultori şi grupuri de apicultori. Din această alocare, este evident faptul că se doreşte dotarea cu computere a întregii structuri naţionale a A.N.A.R.Z.
- Nu se impune necesitatea realizării acestui sistem informatic în condiţiile în care, peste 70% din familiile de albine sunt deja identificate şi există documente care atestă acest lucru aşa cum este Registrul de control, ce poate fi verificat la fiecare formă asociativă, situaţii care se trimit trimestrial la ANARZ.
- Toate speciile zootehnice de interes economic din România, dar şi din alte ţări din Uniunea Europeană sunt înregistrate în reţeaua sanitar-veterinară, singura excepţie este legată de identificarea familiilor de albine în România, care a fost preluată de A.N.A.R.Z. în mod incorect.

În ultimii ani, sectorul apicol din România, un model de organizare la nivel european şi mondial, este supus unor presiuni care au condus la divizarea lui la nivel asociativ, la scăderea interesului apicultorilor privind accesarea sprijinului financiar prin PNA date fiind concentrarea absorbţiei sumelor din acest program la 5-6 forme asociative, care absorb între 45-60 % din fondurile anuale pe familii de albine şi stupi, si evaziunea fiscală care se face de către aceste forme asociative. În susţinerea acestor afirmaţii vă retransmitem în anexa adresa nr 87 din 10.01.2013.

În aceste condiţii, la solicitarea apicultorilor din toate judeţele ţării vă rugăm să reanalizaţi oportunitatea şi legalitatea finanaţării măsurii (acţiunii) 1. Asistenţă tehnică pentru apicultori şi grupuri de apicultori – Realizarea sistemului informatic pentru identificarea stupilor.

Vă informăm că acest material va fi transmis si Parlamentului European dar şi Comisarului European Dlui. Dacian Cioloş.Cu stimă,
PREŞEDINTE,
Ing. Ioan FETEA

...multe lucruri interesante, spune nea' Fetea .

Lupta mare, ... "cascaval"  putin,  care  se farimiteaza.  ......multi sefi si presedinti  flaminzi.....  =))..

Pe apicultorii de la baza piramidei apicole nu-i baga nimeni in seama ,.. doar sunt folositi ca numar,pentru reprezentare.

..totusi, cind avea  doar ACA  cutitul in mina,  mai vedeau si "apicultorii de la baza piramidei apicole" un 10 Ron pe famile .

e buna aia cu 60% din apicultori ... nu mai spun de aia cu 900000 , e si mai tare . Oare pentru 900000 colonii de albine a luat aca hrana :. Oare supararea e asa mare deoarece banii nu mai merg la hrana ????

PS. Monumentala e si chestia cu 5 -6 asociatiatii , nu se poate decide . E ca ala care dorea sa-si marite fata . E virgina ? aproape....

Decembrie 18, 2013, 05:32:26 p.m. #14 Last Edit: Decembrie 18, 2013, 06:18:03 p.m. by valter
Citat din: dragos2006 din Decembrie 18, 2013, 03:37:00 p.m.


PS. Monumentala e si chestia cu 5 -6 asociatiatii , nu se poate decide .

Prietene, te agiti de pomana, crezi ca adevarul al detine x.
In balmajeala asta de fonduri, in controalele incompetente ale celor platiti de noi, a legislatiei de rahat ...care a creat conditiile ca orice paduche sa aiba 112/...astea cu...noi detinem 125% e fleac...cine poate sa-i contreze?

Eu spun un lucru si sa nu-l uitati...daca se pun ardelenii si banatenii pe treaba(sa dezgroape mortii) ...miroase a catuse.
Asa ca, s-o lasam moale noi sudistii , avem varooa la greu.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.