• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Salvati Albinele!

Creat de mellificus, Aprilie 18, 2013, 04:41:49 p.m.

« precedentul - următorul »

viorel55

29 aprilie 2013 - contribuie și tu!
Pe 29 aprile la Bruxelles, Comisia Europeană încearcă din nou să obțină interzicerea pesticidelor neonicotinoide. În Comisia de Apel, reprezentanții statelor membre vor decide încă o dată cât de important este viitorul nostru pentru ei și în ce măsură banii companiilor de produse chimice sunt mai importanți decât supraviețuirea speciilor de albine și a oamenilor. Pentru că dată trecută România s-a numărat printre statele care au votat împotriva interzicerii acestor pesticide, trebuie ca de data asta să le spunem conducătorilor și reprezentanților noștri că suntem cu ochii pe ei și că dorința cetățenilor români este de se bucura în continuare de viață, de albine de produsele acestora și că vrem să voteze în favoarea propunerii Comisiei Europene, pentru interzicerea interzicerea pesticidelor neonicotinoide.
Ce putem face: în primul rând să răspândim informația, punând unde putem legături către albinele.ro si pagina de Facebook a campaniei
În al doilea rând, să arătăm celor care ne conduc și reprezintă că știm ce fac și avem o opinie!
Vă propunem mai jos un model de scrisoare:
Subiect:  Urgent ref. reuniunea din data de 29 aprilie
Stimate d‐le Ministru Daniel Constantin,
Stimated‐le Ambasador Mihnea Ioan Motoc,

Mă folosesc de acest prilej pentru a‐mi exprima profunda dezamăgire în legătură cu faptul că pe data de 15 martie 2013 nu aţi susţinut propunerea Comisiei Europene de interzicere a insecticidelor neuroactive pe bază de neonicotinoide la nivelul Uniunii Europene.
România este un stat cu potențial agricol mare, iar apicultura ca ocupație tradițională și competitivă atât intern cât și pe piața externă trebuie încurajată și nu distrusă.
Cu respect vă cer să consideraţi ca o prioritate maximizarea șansei economiei românești și a speciei melifere de a supravieţui, prin sprijinirea interzicerii insecticidelor pe bază de neonicotinoide.
Voi urmări cu mare interes votul dumneavoastră deoarece cred că România trebuie să susţină interzicerea insecticidelor pe bază de neonicotinoide, lucru care va duce la o agricultura mai durabilă, unde albinele vor avea şanse mai mari de supraviețuire.
Sper ca în curând să vă pot felicita pentru decizia luată!

Cu cele mai bune sentimente,
NUME
ADRESA

Adresa de e-mail a ministrului agriculturii şi dezvoltării durabile Daniel Constantin:   [email protected] , [email protected]

Adresa de e-mail a Ambasadorului extraordinar şi plenipotențiar, Reprezentantul
Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană Mihnea Ioan Motoc:   [email protected]

filip

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bio

... peste tot se poate si fara neonicotinoide  dar in Romania nu se poate..

Poate vom avea noroc sa le interzica cum este normal.

aditza_71

Sa speram ca aceste neonicotinoide vor fi interzise in curând si in Romania.

Kov iulian

Citat din: aditza_71 din Februarie 19, 2015, 01:15:18 a.m.
Sa speram ca aceste neonicotinoide vor fi interzise in curând si in Romania.


Speranta moara ultima... 
Dupa ce moare ultimul om moare si ea fiindca mai are cine sa spere

Eugen B

A fost pe agrotv o emisiune cu asa ceva, am scris si pe jurnal apicol. Discutia a fost cat de cat interesanta, dar nu stiu ce masuri se va lua. Cine are timp sa caute sa se uite ca nu tine mult.

bio

Eugen scrie aici......mai ales daca este ceva legat de folosirea neocotinoidelor..


dan sebastian

Și după 3 ani inca ne intrebam de ce ?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.