• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Linte pentru albine

Creat de Preduca, Februarie 24, 2013, 10:42:34 p.m.

« precedentul - următorul »

Preduca

Februarie 24, 2013, 10:42:34 p.m. Last Edit: Februarie 24, 2013, 10:56:57 p.m. by pharaonu75
Regina oua mai mult decat trebuie din cauza apei,desi nu prea sta deasupra galdanelor.Le place foarte mult  mirosul de la linte ....Cartea albinelor 1780 America Centrala .
Aceasta propozitie este sustrasa din cartea albinelor. Williams Carter. Apicultor

Obombo

Bine ai venti printre noi, Preduca!
Explica ce ai vrut sa spui cu citatul asta ca n-am inteles nimic. Ce-s alea galdane si care ar fi mirosul de la linte ca eu nu am observat sa aibe unul particular.

Preduca

Am vazut in carte la nasul meu...Galdanele sunt niste gropi uriase in pamant in care sta apa in ele.Din cate am citit din carte ,acest Williams Carter isi facuse patru galdane foarte mari si a facut proba pe malul lor .Din pacate cartea nu o am ,iar acea linte este o verdeata care sta deasupra apei  cu miros specific albinei ...

Obombo

A, ok, este vorba despre lintita :) lintea este o leguma. Nu cred ca are vreun miros specific, albinele se aseaza pe ea pentru a bea apa.

Preduca

Da ,sunt de accord cu tine,dar eu am citit in carte in legatura cu regina ca oua mai mult...Daca gasesc cartea o expun aici,bineinteles numai capitolul respectiv...

stefan1

  Din ce se spune in citat am inteles ca albinele nu prea zboara sau stau deasupra lacului, dar mirosul acelei plante ar spori suprafata de puiet "mai mult decat trebuie". Eu zic ca daca este adevarat, nu mirosul ci apa care in mod sigur este luata pentru cresterea puietului.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

pistol28

Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

Preduca

STEFAN,sunt de accord cu tine....tot la aceeasi varianta m am gandit si eu ..Albinele nu stau deasupra apei. dar tinand cont ca galdanul nu are decat 4.5 m in diametru este posibil sa intre pe linte .

Obombo

Eu cred ca informatiile dintr-o carte de acum doua sute si... de ani trebuiesc luate cu beneficiu de inventar. Pe vremea aceea cunostiintele despre viata albinelor erau putine si confuze.