tratament preventiv contra loca

Creat de cristian87, Iunie 18, 2011, 12:48:13 PM

« precedentul - următorul »

danipowsoft

rog pe cei care fac tratamentul cu oxiteraciclina sa prezinte cum fac, daca este un secret :cool:
folositi http://www.romvac.ro/p/OXITETRACICLINA-50-PULBERE-50-G  ?
cu reteta http://www.proapicultura.ro/boli_bacteriene.htm  ?

Obombo

Poate ca nu am fost destul de clar. Antibioticele NU TRATEAZA LOCA. In Europa folosirea antibioticelor in apicultura ESTE INTERZISA. Tot in Europa, vanzarea mieri cu reziduuri de antibiotice ESTE INTERZISA. Deci acei 90% din apicultori despre care vorbesti, sau exporta mierea in China, sau o vand ilegal.

danipowsoft

ok, o vind ilegal, este vre-o problema  :D, este treaba lor ce fac cu ea...
eu voiam sa stiu cum se face tratamentu, chiar si ilegal... :razz:,  chiar daca nu o trateaza,, sau cum se trateaza (arderea stupilor nu este solutie)

cristian87

din pacate la LA este singura solutie
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

danipowsoft

ok, eu o sa folosesc preventiv oxitetraciclina chiar daca nu este voie, si o sa va anunt rezultatul  :wink2:
PS: si licenta la windows se poate cumpara dar se pote folosi si ilegal... :offtopic:

Obombo

#80
Cu singura diferenta ca folosind ilegal Windows nu pui in pericol viata nimanui. Nu se poate spune acelasi lucru despre antibiotice.
Si apropo de tratamentul "preventiv", tu ai lua antibiotice tot anul ca sa nu faci pneumonie?
Cat despre vanzarea oxitetraciclinei, aceasta nu este ilegala, este ilegala folosirea in apicultura. Se poate folosi in zootehnie dar exista o mare diferenta intre vertebrate si organismul stup. Primele metabolizeaza si elimina antibioticele, stupul in schimb nu metabolizeaza nimic, tot ce bagi in el ramane acolo.
Vrei sa bagi antibiotice in stupi? Ok, dar mierea foloseste-o tu, nu obliga si pe alti sa o faca, in necunostiinta de cauza pe deasupra.

stupar

Citat din: danipowsoft din Noiembrie 07, 2011, 07:53:58 PM
ok, eu o sa folosesc preventiv oxitetraciclina chiar daca nu este voie, si o sa va anunt rezultatul  :wink2:
PS: si licenta la windows se poate cumpara dar se pote folosi si ilegal... :offtopic:
Prevenirea locii faci in felul urmator:
-desfiinteaza familiile slabe
-nu largii cuibul,exagerat,ca in cazul racirii vremii sa nu ramane puiet descoperit
-asigura temperatura necesara pt.cresterea puietului termoizolant
-nu forta cresterea puietului primavara prematuri
-daca totus se iveste cate una slaba,dai seara cu sulf si arde si uneltele si lada desinfectez  cu acid sulfuric
Cu antibiotice loca nu se poate lichida din stupina,iar mierea nu poti vinde.
In mod normal cine are loca n-are ce cauta in pastoral,automat intra in carantina.Cade in sarcina medicului veterinar sa depisteze boala si sa nu elibereze autorizatii de transport. :hi:

dan motu

singurul tratament  sau reteta pt loca ,oricare ar fi ia este focul,cu cat mai repede cu atat mai bine ,fereasca dumnezeu pe toata lumea de asemenea probleme,nu merita sa va amagiti cu vorbe si sperante aiurea,focul rezolva totul

Kov iulian

#83
Citat din: danipowsoft din Noiembrie 07, 2011, 07:53:58 PM
ok, eu o sa folosesc preventiv oxitetraciclina chiar daca nu este voie, si o sa va anunt rezultatul  :wink2:
PS: si licenta la windows se poate cumpara dar se pote folosi si ilegal... :offtopic:
Sau puteti folosi Linux care e gratuit si legal ,  :D :D :P                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Cit despre loca , cel mai bun tratament preventiv e schimbarea ramelor vechi din stupi , cunosc persoane care au sau au avut loca , acei apicultori sunt de aceia zgirciti care tin o rama in stup 5 ani sau mai mult , nu schimba ramele vechi ca sa nu cheltuie bani pe faguri . apoi baga antibiotic cu kilu .

marinlm64

tratament contra la locă nu există cel mai bun leac este focul,antibioticele nu fac nimic doar te încurajează psihic că i bine.. toace ce le încerci nu dau bun sfîrsit decăt numa focu ...stupi  tari si fară frică eu ma duc în păstoral cu stupi unde sunt sute si sute de albine  de 18 ani si nu tratez cu nimic si nam primit..... salut

Obombo

Citat din: danipowsoft din Noiembrie 07, 2011, 07:53:58 PM
ok, eu o sa folosesc preventiv oxitetraciclina ...
Producatori de antibiotice ar fi foarte fericiti daca ar avea cat mai multi clienti de genul asta. Dupa ce au vandut pastilele lor celor care au nevoie, cui pot sa le mai vanda? Celor care nu au nevoie.
Pericolul folosiri antibioticelor fara nici un criteriu:
http://www.flu.ro/articole/Sanatate_si_Fitness/Abuzul_de_antibiotice_un_pericol_real.html
http://www.ms.ro/antibiotice/factsheet.pdf
http://www.ms.ro/antibiotice/Sintezaeaad.pdf

Kiwi Bee

Citat din: Obombo din Noiembrie 04, 2011, 03:00:36 PM
Nu exist un tratament preventiv cu antibiotice pentru loca americana iar tratamentul cu antibiotice in momentul aparitiei boli are singurul efect de a ascunde simptomele, fara a trata boala iar rezultatul este explozia boli in toata stupina in momnetul sistari tratamentului. .......................

Corect!

Cu decenii in urma primii care au venit cu evidentze clare din proprie experientza au fost argentinienii.
Folosind antibiotice an de an argentinienii au descoperit ca sporii locii americane dezvolta o rezistentza la antibiotic ca urmare infestatia cu loca va fi mai mare ca la inceput cind sar putea tine in friu cu "focul" eliminind loca din stupina astfel ca riscul de raspindire al acesteia se reduce foarte mult.Noi in ziua de azi spunem ca sporii nu pot fi distrusi cu antibiotic, dar cu decenii in urma gindirea era alta.

Totodata cred ca problema e mai mult mondiala decit locala.Fiecare tara se lupta cu aceasta problema si sint tari unde reglemantarile sint mai aspre.

Sint convins ca la tirgurile apicole se pot pune bazele unui program national de prevenire si eliminare a locii americane.
Cum adica???????

Ar fi obligatia organizatorilor sa tina programe dea lungul tirgului unde printre altele se pot tine demonstratii de ardere de stup(fara albina si flacara); stupari mai renumiti al judetului respectiv pot vorbi despre metode de "management" ca loca sa nu se dezvolte in stupina(exemplu:vezi postarea lui "stupar"); raspindirea de caietele despre bolile albinelor si prevenirea si/sau vindecarea acestora cit mai natural (8-10 pagini din hirtie de A4 - nimic scump) puse la dispozitie de catre organizatori prin intermediul celor care isi vind produsele la astfel de tirguri(cumperi o dalta apicola -> primesti si un caietel - ei! interesul nu este ca lumea sa mearga acasa de la un tirg apicol cu 20 de caietele ............ dar minim UNUL).

Din pozele si videourile postate de voi de la tirguri se pot vedea tineri care sint interesati de a deveni apicultori avind ochii si urechile ascutite bine de tot de ar fi in stare sa inghita pe oricare din stuparii cu experienta cu dalta apicolola cu tot.De le arunci la picioare o pastila de oxitetraciclina se vor apleca 10 so ridice, iar daca le dai cite un caietel in mina toti il vor citi sil vor invata ca pe tatal nostru(cel putin cei intreadevar interesati).

Ca sa ramin la prevenirea raspindirii bolilor(in primul rind al locii americane) ar fi bine de stiut daca se pot face reglementari la nivel de judet referitor la pastoral.
Daca vrei sa faci pastoral in judetul "X" trebuie sa respecti regulile referitoare al judetului respectiv chiar daca in toate celelalte judete regulile nu sint asa de aspre.Pe alt topic vorbiti de chipuri la stupi.Cred ca ar fi de folos la o astfel de reglementare la nivel de judet pt pastoral.

Kov iulian

Citat din: Kov iulian din Noiembrie 08, 2011, 10:19:29 PMCit despre loca , cel mai bun tratament preventiv e schimbarea ramelor vechi din stupi , cunosc persoane care au sau au avut loca , acei apicultori sunt de aceia zgirciti care tin o rama in stup 5 ani sau mai mult , nu schimba ramele vechi ca sa nu cheltuie bani pe faguri . apoi baga antibiotic cu kilu .
Pe langa schimbarea ramelor vechi la timp , ar mai fi necesara asigurarea unei hrane pt iarna cit mai naturala , sunt de parere ca toate prostiile astea de apiinverturi slabesc imunitatea albinei ( un om care consuma fructe din belsug si hrana de calitate se va inbolnavi iarna mai greu ca un om ce mananca doar ciorba si crantanele cu e-uri) o alta problema ar mai fi si faguri de ceara , oricite tratamente chimice sau termice ar face ceri cred ca tot mai raman spori in ea iar daca acesti spori gasesc si o familie cu imunitate scazuta am puso de o loca .