gard viu melifer din gladita,protectie impotriva vantului,animalelor,hotilor.

Creat de mirela, Ianuarie 27, 2012, 11:53:53 PM

« precedentul - următorul »

mirela

GARD VIU din gladita. Vand seminte(samanta )de gladita (un fel de salcam cu spinii mari )pentru persoanele care vor sa imprejmuiasca suprafete mari de teren. Gardul din gladita este ieftin, nu vi- l fura nimeni pentru fier vechi , nu va taie plasele din sarma, nu intra oile, caprele , iepurii ,porcii mistreti, oamenii sa va strice recolta sau pomii fructiferi, este bun ca perdea de protectie impotriva vantului in jurul culturilor de cereale, imprejmuiri in jurul iazurilor,lacurilor impotriva braconierilor ,puneti gardul cat mai des si scapati de ""grija"" paznicilor, gard eficient si melifer pentru stupine, etc.Asteptarea e mai grea , pana creste 1- 2 ani, dupa care. . . . nici picior de vietate nu va va calca proprietatea. 50 lei/ kg (in jur la 4600 buc de seminte , aproximativ 200 metri liniari) . tel 0748117363

D006

..stiu ca vb odata cu cineva si-mi spunea ca ar rasarii greu in conditii casnice..

ar necesita un tratament mai deosebit semintele de gladita sa germineze ..



adi-m

Poate d-ul Constantin (Gheco), ne poate da niste detalii in privinta culturii de gladita ....

gheco

Am incercat, nu am reusit si nu pot sa dau sfaturi decat din experientele proprii.
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

D006

Citat din: gheco din Ianuarie 28, 2012, 01:58:17 PM
Am incercat, nu am reusit si nu pot sa dau sfaturi decat din experientele proprii.

Sa inteleg ca a-ti semanat  GLADITZA si nu a rasarit .??>..

gheco

Trebuie sa detaliez.
Nu am reusit pentru ca nu m-am ocupat de ce am semanat. Si gladita tebuie udata, curatata de buruieni si fertilizat terenul in primii ani de viata.
Nu am renuntat. Voi relua in aceasta primavara.
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

D006

....am auzit de multe ori ca nu au germinat semintele de gladitza din primul an.

..am auzit ca cei de la pepiniere ar baga samintza de gladitza intr-o betoniera cu clibrura--pietrish din ala cu multe margini, care se imprashtie vara pe sosele-- .. Se baga cu clibrura in betoniera si se invirte pentru ca sa ii juleasca la seminte coaja dupa ele sa poata rasarii din primul an cum suntt semanate.

..sau se tin semintele o perioada de timp in apa calda 40-50 grade pentru a se inmuia coaja semintelor sa poata germina din primul an cum sunt semanate.

stefan1

  La topicul "Gladita" am scris despre asta.
  Repet aici:
   
Citat din: stefan1 din Februarie 13, 2010, 03:16:17 AM
Inmultirea
Se poate face prin seminte si vegetativ.
  Inmultirea prin seminte
Datorita invelisului rezistent al semintelor, pentru o buna incoltire este necesara o degradare a acestuia, deci un proces de scarificare prin mijloace mecanice, termice sau chimice.
  In stare naturala raspandirea se face de multe ori prin semintele eliminate de animalele mari care consuma pastaile. In tubul digestiv semintele nu se digera, insa sucurile gastrice degradeaza partial invelisul semintei, usurand germinarea.
  Scarificarea chimica se poate face cu acid sulfuric concentrat in care se scufunda semintele, apoi se spala si se mai tin o perioada in apa.
  Semintele se pot trata si termic, prin inmuierea in apa la 88 grade celsius (fiarta si lasata doar putin sa se raceasca) dupa care se lasa inmuiate pana apa se raceste sau pana semintele se umfla. Se indica semanarea imediat dupa aceste tratamente.
  O metoda interesanta este ingroparea semintelor de toamna in gunoi de grajd si recuperarea lor primavara, dupa care se seamana.
  S-au facut experiente cu mai multe specii in diferite conditii de germinare. Gladita s-a constatat ca are germinarea influentata mai mult de umiditate si mai putin (decat speciile martor) de temperatura.
  Se recomanda soluri de turba si nisip pentru incoltire, de asemenea s-a constatat ca in solurile argiloase dezvoltarea este mai buna decat in loess sau sol aluvionar.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Alutus

Metoda casnica . Se umple o ladita din lemn sau plastc cu rumegus . Se introduc semintele. Se uda abundent in fiecare zi (cateva saptamani, chiar luni) pana la rasarire.  Dureaza f. mult.
Sa nu uiti Darie!

TianapBiz

Buna ziua
V-ati gandit si la varianta folosirii puietilor de gladita ? Din experienta noastra va putem spune ca este nevoie de multa munca pentru a ridica puietii in primul an (pregatire teren, erbicidare, 2-3 prasile, ingrasamant, irigare).
Noi va putem ajuta cu un material, daca sunteti interesati, cu cateva variante de plantare puieti, care am observat ca a fost apreciat de clientii nostri.
Ca sa nu fie interpretat ca si reclama directa pe forum o putem trimite celor interesati pe PM.

romikele

Nu se va interpreta ca reclama, asa ca puteti detalia aici.
Multumim!  :hi:


4nissan

Cel mai bun gard viu este cel facut cu paliur(paliurus spina-christi) nu trece decat pasarea.

stefan1

Citat din: 4nissan din Ianuarie 15, 2014, 12:15:17 PM
Cel mai bun gard viu este cel facut cu paliur(paliurus spina-christi) nu trece decat pasarea.

  Cine din forumisti are paliur? Este un arbust care ofera nectar si in alte parti este raspandit si de stupari.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

pistol28

Paliurus spina-christi

Este o planta aparținând de cătină (Rhamnaceae).
Florile sunt numeroase  ca o sursa de hrana pentru insecte. Perioada de înflorire este din iunie-august .
Este cultivată de către apicultori pentru nectar.


Fructele sunt comestibile, cu o aromă de mere uscate. Fructele prăjită sunt un înlocuitor de cafea. O infuzie de fructe oferă un ceai de plante diuretic pentru a elimina acidul uric cu proprietăți hipoglicemiante. Din frunzele veți obține un preparat cosmetic împotriva tenul gras. Din florile sale albinele produc miere. Frunzele plantei sunt hrana larvelor de Bucculatrix albella . Planta a fost folosit în trecut pentru a face garduri vii de intruziune și gard pentru a proteja domenii de pășunatul animalelor.


Planta creste bine pe nisip, soluri argiloase, de asemenea, dar a preferat acesta din urmă. Chiar față de pH-ul solului este tolerant, chiar și în foarte alcalin sol să prospere. Important pentru ei este un site deschis, prin urmare, creste pe zonele libere sau ușor umbrite. Secetă și îngheț până la -15 ° C, îndură bine planta. În cazul în care este vorba de daune deasupra solului, acestea pot germina de la baza din nou.

Este originar din regiunea mediteraneană și sud-vestul și centrul Asiei , din Maroc și Spania est la Iran și Tadjikistan .
Denumirea spina-Christi reamintește legenda veche a fost folosit pentru a face coroana de spini pus pe capul lui Hristos , înainte de răstignirea.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi