Ce copac e?

Creat de dragos2006, Octombrie 18, 2008, 11:44:21 PM

« precedentul - următorul »

D006

Stie cineva?

D006

Alta

D006

p3

D006

p4

D006

Nu are legatura cu celalte fotografii.

D006


D006

Initial..dupa cautarea pe google si  eu am fost tentat sa cred ca este calin.Chiar m-am speriat deoarece eu gustasem cateva fructe, calinul avand fructele otravitoare.
Mai dau cateva indicii despre copacul din fotografie:
-fructele seamana foarte mult cu cele de paducel,
-inalimea trece de 20 m,
-nu l-am mai intalnit in nici-o padure.

D006


balasbebe

Eu as zice ca este artar. In acest an, asa a inflorit, dar num-am dus in padure sa-i vad si fructele. Intr-o bucata de padure, in mod organizat, au fost plantati astfel de pomi. Liviu poate sa confirme.

stefan1

Si eu ma gandeam la artar, dar fructul artarului este o aripa, cu totul diferit de ce e in poza.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

andrei_salaj

Aspectul: Artarul este un arbore viguros, insa rareori depaseste 20 m in inaltime. El formeaza o coroana arcuita simetric, pe un trunchi mai degraba scurt. Scoarta neteda, cenusie, se desprinde de trunchi sub forma unor solzi alungiti. Frunzele sunt lobate, avand practic aceeasi culoare si acelasi luciu pe ambele fete. Lobii sunt ascutiti si putin zimtati pe margini. In lunile de primavara, artarul poarta flori alb-galbui, dispuse in inflorescente umbeliforme. Fructele sunt prevazute cu doua aripioare imbinate, astfel incat descriu un unghi obtuz. Intre ele, in varful acestui unghi, se gaseste samanta, o mica nuca turtita. Fructele verzi pot fi vazute inca din mai, atarnand in ciorchini grei pe crengi. Mai tarziu, isi schimba culoarea in maroniu si se lasa duse de vant, rotindu-se prin aer ca niste elice. Toamna, frunzele artarului se coloreaza in nuante stralucitoare de rosu si galben.
deci artar nu e.. :limba:

andrei_salaj

poate alea din poza...nu mai au aripioarele :rotfl:

gudas valentin

Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011

stefan1

Nu poate fi cedru, ca acela are frunzele aciforme, ca bradul. Si fructele ii sunt tulei, ca la conifere. Iarasi foarte curios la cedru, are inflorirea in septembrie-octombrie, polenizarea in timpu iernii si fecundarea doar primavara. Fructul ajunge la maturare dupa doi ani la cedrul himalaian si 2-3 ani la cedrul atlantic (Maroc si nordul Africii).
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

balasbebe

Cel despre care voi vorbiti, are floarea mai spre verde, infloreste ca si salcamul.
Cel despre care vorbesc, seamana si floarea, mult mai bine. Fructele acestui pom, trebuie sa fie deosebit de dulci, deoarece in Canada, exista sirop de artar.