cum se determina provenienta mierii

Creat de dragos2006, Iunie 17, 2010, 12:22:43 PM

« precedentul - următorul »

D006

Mai pe inteles, cum se determina daca o miere este de salcam, tei sau poliflora ?

cetin

Dupa culoare, gust, consistenta, iar in laborator dupa concentratia de particole de polen din miere.

D006

Aici deja sa aprobat legislatia care defineste mierea ce poate fi vanduta sub eticheta Miere si am postat-o eu pe undeva parca. Deocamdata 4 state au astfel de legislatie si deja sa auzit de tiruri pline cu butoaie cu miere necorespunzatoare care sunt refuzate sau investigate de autoritati. Desigur ca cele despre care am citit aveau provenienta in China.
Culoarea si gustul nu iti spun la o miere proaspata daca sirop de zahar a fost dat la albine o saptamana dupa terminarea culesului pt a complecta ramele si de aceea se si practica aceasta metoda. Mai dificil e cand sirop de porumb li se da ca fiind fructoza e mai dificil de depistat.
Da, in laborator se poate identifica % de fructoza, glucoza, zaharoza si compara cu % normale culturii respective.