asta nu stiam

Creat de albinasebes, Octombrie 26, 2010, 04:17:04 PM

« precedentul - următorul »

albinasebes

Albinele, mai deştepte decât oamenii


Albinele rezolvă o problemă de matematică pentru care oamenii se folosesc de computere să-i dea de cap. Descoperirea cercetătorilor de la Universitatea din Londra poate face însă viaţa mai bună pentru oameni, în ceea ce priveşte traficul auto sau livrările ultrarapide.
Ceea ce rezolvă albinele doar după o scurtă evaluare a reperelor este aşa numita ,,problemă a comis-voiajorului", acestea învăţând foarte repede cea mai scurtă rută între florile descoperite în ordine aleatorie, afirmă cercetătorii de la Royal Holloway, Universitatea din Londra. Computerele rezolvă această problemă comparând lungimea tuturor drumurilor posibile între destinaţii, cu toate acestea albinele o rezolvă instinctiv, cu creierul lor cât o sămânţă, scrie guradian.co.uk. Profesorul de biologie dr. Nigel Raine afirmă că albinele rezolvă problema astfel încât să utilizeze cât mai puţină energie de zbor.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

Florin-braileanul (FlorinI)

deci...
creierul mare , ingreuneaza judecata

sa facem transplant de creier la toti cei ce se ocupa de distribuit

:rotfl:
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

pharaonu75

Taximetristii cred ca sunt exact opusul albinelor la orientare... astia gasesc drumul cel mai lung! :rotfl:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

albinasebes

Albinele sunt insecte zburatoare, care alaturi de viespi si furnici, fac parte din familia Apoidea. Numarul speciilor de albine cunoscute este de aproximativ 20.000. Albinele sunt adaptate la hranirea cu nectar si polen, primul ca sursa de energie (din cauza continutului de zaharuri), al doilea ca sursa de proteine (folosit mai mult la hranirea larvelor). Nectarul este obtinut din florile plantelor melifere cu ajutorul trompei. Cea mai cunoscuta specie de albine este albina europeana (Apis mellifera), cea mai mica albina este cea pitica (Trigona minima) cu lungimea de circa 2.1 mm (5/64"). Cea mai mare albina din lume este Megachile pluto, care poate atinge lungimea de 39 mm (1.5").
Curiozitati despre albine. Fara albine nu ar mai fi flori sau recolte. Desi pasarile, alte insecte ori vintul polenizeaza si ele plantele, albinele au cea mai mare contributie. Albinele nu vad culoarea rosie, in schimb pot vedea razele ultraviolete, invizibile pentru ochii nostri.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)