BONFEED-Sirop de zahar invertit, produs de Agrana

Creat de dumitriu, Februarie 12, 2014, 05:30:55 PM

« precedentul - următorul »

reformistul

Citat din: dumitriu din Februarie 28, 2014, 08:29:03 PM
Citat din: bucovineanu din Februarie 28, 2014, 08:06:16 PM
Bine, bine si cu analizele cum ramane?
Sunt deja făcute. Luni vor fi postate.
Nu pornim un produs fără analize.Nu ne permite politica firmei.

Si totusi, analizele? Si totusi date clare si corecte? pentru ca e dreptul cumparatorului sa le cunoasca! Faceti la fel cu au facut cei care vand Dulcofruct? Anul trecut, la targul de la Iasi, cei care reprezentau (comercializau) acest sirop aveau si sticlute mostra. Am intrebat persoanele respective (un domn si o doamna) daca pot lua o mostra (ca na...mama naibii de asta e mostra!). Si m-au intrebat, de parca le furasem portofelul din buzunar, dar de ce sa o luati...cati stupi aveti? Halal politica de vanzari. Am luat, pana la urma una, dar pot sa le-o restitui: inca nu am desfacuto. O pot da mai departe! Aceiasi reactie vad ca o are si dl. Dumitriu! Din ce vad ca a postat pe aici senzatia asta o am. Ba testeaza parerea, ba ne arunca praf in ochi, ba vine un buletin de analize, ba se modifica compozitia si tot asa multi de ba, ba... In concluzie, un alt maglavaitz ascuns sub puritatea zaharului din sfecla care este aproape 78% invertit! Sunt multe lucruri ascunse. Asa ca daca sunteti corect insirati totul de la A la Z despre produs. Nu mai umblati cu vrajeala ca si ceilalti. Se cam termina epoca aburelilor ca se mai gasesc si unii care sa reactioneze atunci cand se incearca sa fie luati de fraieri. Acest lucru e valabil pentru toti vanzatorii de apipixuri. Nu am nimic personal cu nimeni, dar unii omoara albinele cu stropirile lor si voi incercati sa le decimati cu asa zisa hrana minune. Daca aveti hrana pentru albine care este intradevar hrana pentru albine, atunci prezentati in mod concret si corect datele, nu pe dupa cires.

bucovineanu

D-le Dumitriu, daca intrati pe forum va rog sa ne lamuriti cum poate fi identificat zaharul din sfecla in functie de datele de pe ambalaj.

joohny

#137
Citat din: bucovineanu din Martie 12, 2014, 06:23:50 PM
D-le Dumitriu, daca intrati pe forum va rog sa ne lamuriti cum poate fi identificat zaharul din sfecla in functie de datele de pe ambalaj.

Va salut.Zaharul de trestie  se mai rafineaza inca o data.Zaharul de trestie sau de Cuba este de culoare rosie -bruna ca aproximatie.Din cite stiu zaharul din trestie  apare combinat cu cel de sfecla pe piata.Cistiga fabrica insa si clientul deoarece scade pretul un pic.Sanatate.

dumitriu

Am ramas dator cu documente pentru Bonfeed.Am preferat sa astept rezultatele de la ICA , ca sa postez analize facute de altii.

dumitriu

Citat din: bucovineanu din Martie 12, 2014, 06:23:50 PM
D-le Dumitriu, daca intrati pe forum va rog sa ne lamuriti cum poate fi identificat zaharul din sfecla in functie de datele de pe ambalaj.
Luni, cand ajung la birou, dupa targul de la Faget, sper sa va raspund la intrebare.Am cam ramas in urma cu postarile pe forum, din pacate am fost destul de aglomerat in ultima perioada.
Cu stima,
Dan

reformistul

Citat din: dumitriu din Martie 14, 2014, 11:59:28 PM
Am ramas dator cu documente pentru Bonfeed.Am preferat sa astept rezultatele de la ICA , ca sa postez analize facute de altii.

Din raport este demn de retinut:

Aceste incercari NU sunt acoperite de acreditarea RENAR !

si

Rezultatele cuprinse in acest document se refera strict la proba incercata.

In plus sunt neconcordante cu ce ati prezentat initial si ce reiese chiar si din rezultatele de la ICA!

Zahar invertit 55,73% ????? OOOOOauuuuuuu. mai sa fie! Parca era spre 78%!!!!!! Nu asa ati spus??

D006

Nu ma asteptam la o firma asa de mare la un asemenea buletin de analize de doua parale ! unde HMF ?  unde FRUCTOZA ? unde acreditare RENAR sau ISO ?
    RUSINOS !

pistol28

Citat din: dragos2006 din Martie 16, 2014, 07:45:47 AM
...........................................................................
unde acreditare RENAR sau ISO ?
    RUSINOS !

Aici, aveti nevoie de
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

D006

Pistoale vezi ca sunt niste stelute pe acolo , citeste cu lupa ce inseamna !

pistol28

M-am uitat cu lupa si am vazut

Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

dumitriu

Citat din: bucovineanu din Martie 12, 2014, 06:23:50 PM
D-le Dumitriu, daca intrati pe forum va rog sa ne lamuriti cum poate fi identificat zaharul din sfecla in functie de datele de pe ambalaj.
Am gasit pe alt site, aceeasi intrebare pusa de un forumist care achizitionase zahar coronita la punga de hartie, la data ambalarii este trecut RO070832RO.
Iata raspunsul meu de la acel moment:
codul de lot se traduce astfel:
R=reprezinta tara in care a fost creeat acest numar de lot
-O=ultima cifra a anului in care a fost ambalat/produs
-07=luna in care a fost produs
-08=ziua in care a fost produs
-3=originea zaharului(de unde provine)-in cazul asta cumparat si fabricat din zahar brut
-2=fabrica producatoare/ambalatoare(in cazul asta fabrica de zahar din Roman)
-RO=tara in care a fost produs/ambalat

Daca aveti nelamuriri va rog sa ma contactati.

Cu stima,
Dan

dumitriu

Citat din: reformistul din Martie 15, 2014, 10:32:56 PM
Aceste incercari NU sunt acoperite de acreditarea RENAR !
Anumite teste(cele marcate cu steluta) nu sunt cuprinse in Renar. Buletinul de analiza e un document standard, care specifica pentru orice produs testat ce este inclus (sau nu) in Renar.
Indiferent ce produs ati testa la ICA, in buletinul de analiza rezultatele vor fi trecute in acelasi format.

dumitriu

Citat din: reformistul din Martie 15, 2014, 10:32:56 PM
Din raport este demn de retinut:
Rezultatele cuprinse in acest document se refera strict la proba incercata.
Intotdeauna rezultatele se refera la proba trimisa spre analiza. Nu am vazut niciodata vreun document care sa specifice altceva, indiferent de produs.

dumitriu

Citat din: reformistul din Martie 15, 2014, 10:32:56 PM
In plus sunt neconcordante cu ce ati prezentat initial si ce reiese chiar si din rezultatele de la ICA!
Zahar invertit 55,73% ????? OOOOOauuuuuuu. mai sa fie! Parca era spre 78%!!!!!! Nu asa ati spus??
Probele pe care le-am facut initial in fabrica, pana la lansarea produsului, au avut un grad de invertire de 78%.
Puteam sa postez un buletin de analiza facuta in faza de inceput al lansarii produsului, dar am preferat sa anexez un buletin final facut de un laborator independent.

dumitriu

Citat din: dragos2006 din Martie 16, 2014, 07:45:47 AM
Nu ma asteptam la o firma asa de mare la un asemenea buletin de analize de doua parale ! unde HMF ?  unde FRUCTOZA ? unde acreditare RENAR sau ISO ?
    RUSINOS !
Nu-mi aduc aminte sa fi vazut vreun buletin de analiza(din care sa reiasa determinarile pe care le solicitati acum) facut de un laborator independent, pentru siropul pe care il promovati drept hrana pentru albine.
Aveti vreo acreditare RENAR pentru indulcitorul pe care il promovati de cativa ani drept hrana pentru albine?Sa inteleg ca aceasta acreditare nu se aplica decat la firmele mari?