BONFEED-Sirop de zahar invertit, produs de Agrana

Creat de dumitriu, Februarie 12, 2014, 05:30:55 PM

« precedentul - următorul »

dumitriu

Citat din: pharaonu75 din Februarie 27, 2014, 01:29:18 PM
De ce dulcofructul combate varroa si zaharul nu? Ca ma duceam la Kaufland, cumparam 300 kg de zahar si il inverteam la mine in ograda, dupa care ceream decontare prin PNA!! Dar.....
Vad tot mai frecvent intentia apicultorilor de a-si face sirop din zahar, in detrimentul indulcitorilor din porumb.Acum 2 saptamani, la targul de la Campina, unul din cei care importa si comercializeaza un astfel de sirop, mi s-a plans ca tot mai multi apicultori merg pe zahar.Motivul este pretul din ce in ce mai mic al acestui produs, raportat la siropurile din porumb.Exista si o explicatie logica, la bursa pretul zaharului scade sau in cel mai rau caz stagneaza, pe cand pretul porumbului incepe sa creasca.Acest aspect se va vedea nu peste mult timp si in pretul de vanzare al acestor indulcitori din porumb.
Parerea mea este ca pana anul viitor, evolutia pretului la zahar nu va fi una deosebita.Cred ca pana prin iunie pretul va mai scade usor, apoi va incepe sa creasca lent, fara a ajunge la niste valori deosebite.O sa vedem daca m-am inselat sau nu!

dumitriu

Citat din: pharaonu75 din Februarie 27, 2014, 01:43:29 PM
Eu nu fac reclama niciunui produs, nu am niciun castig material de pe urma promovarii/comercializarii niciunui produs, am spus ca va voi incerca si Bonfeed-ul, dar nu imi cereti sa fac pe magicianul si sa "evapor" din acest topic postarile care nu va convin, atat timp cat acestea sunt in spiritul regulamentului forumului si au legatura cu subiectul topicului.
Am inteles ideea, nu ma deranjeaza comparatia cu alte produse, dar cred ca e mult mai simplu sa caut informatii despre un anumit produs pe topicul dedicat acelui produs.
Nu ma deranjeaza ca forumistii imi combat produsul, au tot dreptul sa o faca, iar discutiile ma pun in postura sa aflu punctele slabe ale siropului pe care incerc sa-l vand.
Multumesc pentru franchete.

D006

Citat din: dumitriu din Februarie 27, 2014, 01:32:38 PM
Stimate Domn,
am rugamintea de a muta postarile referitoare la alte produse pe topicul care se adreseaza acelui sirop.
Cu stima,
Dan Dumitriu

Domnule Dumitru nu ai dori ca acest topic sa fie mutat asa cum a fost mutat de pe forumul stuparitul ?

sorinma

Citat din: Bătrânul din Februarie 24, 2014, 11:50:43 AM
Parca a spuneati ca se face la rece !? Ce fel de enzima folositi ????????   Adevarul cam asta e : http://www.culinar.ro/articole/sfaturi-practice/ce-este-zaharul-invertit-/198/2543/


D-le Dumitru astept de cateva zile sa comentati postarea asta dar se pare ca nu cititi la fel ca si profu Ursu dar tacerea uneori spune totul.
Dorea-ti sa vorbiti despre produsul dumneavoastra,aveti ocazia sa dezvoltati subiectul sau a respirat enzima?
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

bio

Citat din: dumitriu din Februarie 27, 2014, 01:45:38 PM
......

Parerea mea este ca pana anul viitor, evolutia pretului la zahar nu va fi una deosebita.Cred ca pana prin iunie pretul va mai scade usor, apoi va incepe sa creasca lent, fara a ajunge la niste valori deosebite.O sa vedem daca m-am inselat sau nu!

...un lucru bun ieftinirea zaharului.


dumitriu

Citat din: sorinma din Februarie 27, 2014, 10:17:42 PM
D-le Dumitru astept de cateva zile sa comentati postarea asta dar se pare ca nu cititi la fel ca si profu Ursu dar tacerea uneori spune totul.
Dorea-ti sa vorbiti despre produsul dumneavoastra,aveti ocazia sa dezvoltati subiectul sau a respirat enzima?
incercati sa cititi in paginile anterioare raspunsul.Daca nu-l gasiti il mai postez inca o data.

dumitriu

Maine, 1 Martie va fi prezent siropul Bonfeed în cadrul târgului apicol de la Cluj-Napoca.
Ambalajul va avea 35 kg, iar prețul va fi unul promotional cu ocazia lansării.
De săptămâna viitoare va fi produsul disponibil și în rețeaua distribuitorilor autorizați.

bucovineanu


dumitriu

Citat din: bucovineanu din Februarie 28, 2014, 08:06:16 PM
Bine, bine si cu analizele cum ramane?
Sunt deja făcute. Luni vor fi postate.
Nu pornim un produs fără analize.Nu ne permite politica firmei.

apivasmob

Ca sa iesi pe piata cu un produs indiferent el cum se numeste mai ales alimentar (in cazul de fata hrana pentru albine) se testeaza si se urmareste evolutia pozitiva sau neativa cativa  ani ,si dupa aceea se incepe producerea pe scara larga si comercializarea acestora.

Albina tot cei dulce duce in familie dar cum se comporta acesta in cresterea puietului, deci in dezvoltarea familiei.

Am cumparat si eu pentru a testa la inceputul unei toamne 20 de bidoane de sirop de acest gen si mi-au mai ramas 5 din care 1 a ramas limpede ca mierea de salcam, 2 s-au cristalizat pana la jumatate si celelalte au cristalizat 100%, mentionez ca au stat toate in aceeasi incapere si aceleasi conditii ,al dumneavoasta cum se comporta revine in stare solida daca nu se administreaza intr-o anumita perioada.

In legatura cu analiza , ce nu stiti ca suntem ROMANI si deci orice se poate face ca sa fie bine in hartii sa dea bine.

Sanatate tuturor apicultorilor

dumitriu

Citat din: apivasmob din Martie 01, 2014, 06:31:30 AM
Ca sa iesi pe piata cu un produs indiferent el cum se numeste mai ales alimentar (in cazul de fata hrana pentru albine) se testeaza si se urmareste evolutia pozitiva sau neativa cativa  ani ,si dupa aceea se incepe producerea pe scara larga si comercializarea acestora.
In afara de Apiinvert, nu stiu nici un sirop comercializat in Romania, care sa fi fost testat cativa ani, inainte sa fie pus in circulatie.
Din punctul meu de vedere, a testa un produs inseamna a urmari evolutia unui numar suficient de mare de familii, pe cel putin 3 ani.Si asta comparativ cu alte tipuri de hrana.
Am vazut cazuri, chiar aici pe forum, unde diversi apicultori promovau diverse siropuri drept "superbe" pentru hranirea albinelor.Chiar se jurau cu mana inima, ca produsele respective au fost testate in stupina proprie cu efecte miraculoase.Culmea este, ca acele siropuri, chipurile au fost testate de prin anul 2010.Dar daca se da o simpla cautare pe "google" si se ajunge pe site-ul de marci inregistrate, denumirile respective de siropuri au fost "inventate" abia 2 ani mai tarziu.Apoi, descoperi ca cei care promoveaza siropurile respective sunt ori actionari, ori distribuitori al respectivului produs.
Dar trec cu vederea situatiile in care produsul respectiv a dus la decimarea populatiei de albine sau la returnarea siropului in magazinele de unde a fost achizitionat.

dumitriu

Citat din: apivasmob din Martie 01, 2014, 06:31:30 AM
Am cumparat si eu pentru a testa la inceputul unei toamne 20 de bidoane de sirop de acest gen si mi-au mai ramas 5 din care 1 a ramas limpede ca mierea de salcam, 2 s-au cristalizat pana la jumatate si celelalte au cristalizat 100%, mentionez ca au stat toate in aceeasi incapere si aceleasi conditii ,al dumneavoasta cum se comporta revine in stare solida daca nu se administreaza intr-o anumita perioada.
Asta se intampla in special ca reteta nu este constanta, adica ori ingredientele provin din mai multe loturi, ori de la furnizori diferiti.In general, siropurile din porumb au un termen de valabilitate de 6 luni.E posibil ca bidoanele achizitionate de D-voastra, sa fie produse din materii prime asemanatoare, dar nu identice.
Pentru orice sirop, conteaza si temperatura de depozitare,care influenteaza timpul in care produsul incepe sa cristalizeze.

dumitriu

Citat din: apivasmob din Martie 01, 2014, 06:31:30 AM
In legatura cu analiza , ce nu stiti ca suntem ROMANI si deci orice se poate face ca sa fie bine in hartii sa dea bine.
Corect, suntem romani, dar unii nu-si permit sa se joace cu hartiile ca sa dea bine.Mai ales daca firma e austriaca si au reguli si proceduri stabilite la nivel de detaliu.

XXL

Citat din: XXL din Februarie 24, 2014, 06:26:58 PM
Zahărul rafinat (sucroza) este format dintr-o moleculă de glucoză şi o moleculă de fructoză, amestecul fiind astfel 50%-50%.
...cum se poate sa rezulte din zaharul rafinat o ciorba formata din:
- fructoza 47%; glucoza 28%; maltoza 2%; alte zaharuri 23%.
In mod sigur ceea ce vinde dl dumitriu este un cupaj format din zahar rafinat invertit si hidrolizat de porumb..deoarece maltoza se gaseste doar in cereale,iar termenul de ,,alte zaharuri,, dovedeste cupajul cu alte produse :qp:
...d-le  Dumitriu pe cand un raspuns?...este sau nu Bonfeed un cupaj de sirop de zahar invertit cu hidrolizat de porumb?...daca nu este, cum explicati prezenta maltozei in acest produs?

bucovineanu

Probabil intre timp o sa "dispara " maltoza din analize si totul va fi in regula.  :smile: