Apicultura - Forum discuții Apiardeal

APITERAPIE => ÎNTREBUINŢAREA PRODUSELOR APICOLE ÎN DIVERSE AFECŢIUNI => Subiect creat de: pharaonu75 din Decembrie 07, 2010, 04:09:26 PM

Titlu: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pharaonu75 din Decembrie 07, 2010, 04:09:26 PM
Diuretic preparat din ceapa si miere
Se iau 1-2 cepe (cam 100 g), 50 g miere si 200 ml apa. Ceapa curatata si spalata se taie in citeva bucati (in 4) si se pune la fiert, timp de 15 minute, intr-un vas acoperit, la foc domol. Dupa ce se racoreste putin, ceapa se stoarce, se strecoara, iar in lichidul obtinut se adauga mierea. Se amesteca bine, pina la omogenizare.
Preparatul se bea caldut, toata cantitatea, seara la culcare. Leacul se prepara de cite ori este nevoie.
Actiunea terapeutica: este un preparat diuretic, contraindicat insa bolnavilor de diabet, ulcer gastric sau duodenal, sau celor cu alergie sau intoleranta (la miere, ceapa).
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pharaonu75 din Decembrie 07, 2010, 04:09:51 PM
Tonic din aloe cu miere
Se iau 750 g frunze proaspete de aloe, 1.250 g miere si 500 ml suc de lamiie (se pot reduce cantitatile, proportional). Frunzele se iau de la un aloe de peste 3 ani, care nu s-a udat 5 zile. Se spala bine, se toaca marunt si se pun intr-un vas de sticla sau ceramica smaltuita. Se adauga peste frunze mierea si se omogenizeaza bine, apoi se adauga sucul de lamiie si se amesteca din nou. Vasul se acopera si se lasa la macerat timp de 5 zile, in frigider (sau alt loc uscat, intunecos si rece).
Preparatul este un excelent tonic. Medicina populara din Rusia si celelalte tari vecine recomanda acest leac in boli nervoase, astenii, in tulburari de crestere la copii, in convalescenta dupa boli infectioase, in ulcere gastrice si duodenale sau in astm bronsic.
Se poate pastra cel mult doua saptamini, de aceea este mai bine sa se prepare cit se poate consuma in acest interval. Leacul se administreaza numai copiilor peste 3 ani cite o lingurita dimineata. Copiilor de 6-9 ani li se da cite o lingurita dimineata si seara, de 3 ori pe zi, dupa mese, timp de o luna. Apoi, dupa o luna pauza, se poate repeta cura inca o luna.
Adultii vor lua cite o lingura de 3 ori pe zi, inaintea meselor, in cure de cite o luna intre ele.
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pharaonu75 din Decembrie 07, 2010, 04:10:15 PM
Unt cu miere
Intr-un vas de sticla sau portelan se amesteca 100 g unt cu 100 g miere. Se freaca bine pina se omogenizeaza ca o crema.
Este un leac pentru fixarea calciului, indicat in spasmofilii, crize tetanice, la copiii cu debilitate, cu lipsa a poftei de mincare, slabiciune, pierderi de greutate sub valoarea normala, in convalescenta si in graviditate si lehuzie.
Contraindicat alergicilor la unt si miere, precum si bolnavilor de diabet, celor cu afectiuni renale, colibaciloza, obezitate sau icter si alte boli de ficat.
Copiilor intre 6 luni si 3 ani li se va da cite o lingura pe zi. Copiilor de peste 3 ani si adultilor li se vor administra de la 2 la 6 lingurite zilnic, in functie de virsta si greutate corporala.Se poate pastra cel mult 12 ore la frigider.
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pharaonu75 din Decembrie 07, 2010, 04:10:41 PM
Suc de ceapa cu miere
Se prepara dintr-un kilogram ceapa rosie si 300 g miere de munte (din flora montana). Ceapa se curata, se spala, se taie nu foarte marunt si se zdrobeste (in robot, storcator de fructe si legume sau chiar in masina de tocat). Trebuie sa rezulte 600 ml suc limpede de ceapa (pulpa se stoarce printr-o bucata de pinza). Se transfera sucul intr-o sticla curata, apoi se adauga si cele 300 g miere. Se amesteca bine, se inchide si se pastreaza la frigider.
Zilnic se iau cite 150 ml din acest amestec - cit 50 g inaintea sau in timpul celor trei mese principale. Cura dureaza o luna, cu o saptamina pauza, apoi se poate repeta, la nevoie.
Leacul este recomandat pentru compensarea si disparitia varicelor, caci actioneaza favorabil asupra circulatiei mai ales periferice venoase. Este util si in alte probleme de circulatie, in congestie cerebrala, arterioscleroza cerebrala sau generala, astenii.
Este contraindicat pentru diabetici, pentru cei ce sufera de gastrite, duodenite, ulcere gastrice si duodenale sau pentru alergii la una din componente.
Se poate pastra la frigider timp de o saptamina.
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pharaonu75 din Decembrie 07, 2010, 04:11:09 PM
Valeriana (odolean) cu miere
Din radacina uscata de odolean (valeriana), pisata in piulita, se ia o lingurita care se pune intr-un pahar. Se adauga o lingura de miere si se amesteca bine, pina la omogenizare.
Toata cantitatea preparata se consuma dintr-o data la o singura priza. Este un leac recomandat in crize de nervi, agitatie, dureri de cap, in momentul crizei. Aceeasi doza se poate da seara la culcare, cu o ceasca de ceai de tei, celor ce sufera de insomnie. Este un foarte bun calmant.
Nu se recomanda alergicilor, conducatorilor auto, iar la copii - cu avizul medicului. Este un preparat ce nu poate fi pastrat. Trebuie consumat imediat dupa preparare, caci daca se tine o ora la temperatura camerei devine toxic.
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pharaonu75 din Decembrie 07, 2010, 04:12:24 PM
Siropul de propolis
Acest sirop se prepara din 50 g propolis, 200 ml apa si 50 g miere. Propolisul, bine curatat, se pune intr-o cratita smaltuita cu cele 200 ml apa. Se fierbe acoperit, la foc moale, pina scade la jumatate. Lichidul cald se strecoara prin tifon, se transfera intr-o sticla si se adauga mierea. Se omogenizeaza preparatul cit este caldut.
Preparatul este cu atit mai activ cu cit este mai proaspat. Se pastreaza la frigider cel mult doua saptamini. Siropul acesta are actiune bactericida, bacteriostatica, este usor antibiotic, dezinfectant, antitusic. De aceea, este indicat in toate bolile inflamatorii acute sau cronice ale cailor respiratorii - bronsite, traheobronsite, tuse spastica, bronsite astmatiforme, astm bronsic.
Nu se administreaza copiilor sub 2 ani, de asemenea persoanelor cu hepatite cronice, alergii la propolis sau miere (si la polen), precum si in diabet.
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pharaonu75 din Decembrie 07, 2010, 04:12:57 PM
Baie tonifianta cu plante si miere
La aceasta baie se folosesc frunze de izma (menta), frunze de nuc, miere si apa.
Intr-un recipient se pun 100 g frunze de izma verzi sau uscate si 100 g frunze de nuc. Peste frunze se toarna 3 litri apa clocotita si se lasa sa se raceasca la temperatura miinii. Apoi se adauga 100 g miere si se amesteca bine, pina se topeste toata mierea.
Picioarele sau miinile obosite se spala cu apa calduta si sapun, apoi se introduc in aceasta apa calduta. Se mentin cel putin 30 de minute. Procedura se poate repeta ori de cite ori este nevoie.
Baia aceasta este un remediu faimos in medicina populara impotriva oboselii miinilor si picioarelor. Nu se recomanda persoanelor alergice la una din componente. 
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: Florin-braileanul (FlorinI) din Decembrie 08, 2010, 11:56:24 PM
Băutura apicolă cu polen
Se realizează în borcane de sticlă, prin dizolvarea a 180 g miere în 800 g de apă.
Solubilizarea mierii în apă se face fără încălzire, la temperatura obişnuită, căci altfel multe principii active, în special vitamine şi enzime, se vor pierde şi chiar vor rezulta substanţe toxice.
Când dizolvarea este completă, se adaugă 50 g polen proaspăt sau uscat - sub formă de pulbere (granule măcinate).
Totul se agită, lăsându-se, apoi borcanul astupat, 2 zile la temperatura camerei, timp în care se iniţiază procesele fermentative.
Începând din a treia zi, băutura cu polen poate fi consumată.
Înainte de fiecare administrare, lichidul se omogenizează cât mai bine.
Se recomandă consumul unui pahar (200 ml) imediat după mase.
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pharaonu75 din Ianuarie 08, 2011, 11:09:08 AM
PASTA DE POLEN PROASPAT IN MIERE
Polenul luat imediat din colector se pune intr-un pahar cu miere proaspata,  in cantitati egale.  Se amesteca bine si se serveste imediat.
Pentu adulti :  1-1, 5 lingurite pe zi,  maximum 4 saptamani.  Se  pot face  3-4 cure pe an .   
Indicatiile : anorexia mentala,  astenia nervoasa,  surmenaj,  stress,  slabire,  intarzieri de crestere copii,  tulburari de ciclu menstrual ( fara obezitate),  mastoze( boli ale sanului),  fibrom uterin sau alte expresii ale excesului de foliculina,  osteoporoza,  hipertiroidia;  insuficientele hipofizara,  corticosuprarenala, orhitica,  in tetanie,  in spasmofilie,  gastro-duodenite,  colite,  maladia ulceroasa,  anemii,  denutritie, boli hepatice sau biliare afectiuni andrologice,  prostatite,  prostato-veziculite,  sterilitate,  hipertensiune arteriala,  insuficienta cardiaca,  insuficienta circulatorie periferica,  cardiopatie ischemica, alcoolism si tumori ale tubului digestiv.
Valabilitate:  doza necesara se extrage zilnic.                             
Contraindicatii :  diabet, obezitate,  alergii la produse.Aviz medical obligatoriu.
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pharaonu75 din Ianuarie 08, 2011, 11:11:04 AM
Pasta de polen si capacele de fagure
Se scoate din stup un fagure cu miere,  se scot capacele fagurelui si se pun intru-un pahar de sticla.  Deasupra paharului se lasa fagurele ca sa se scurga mierea.
Se iau cateva borcane de sticla curate si se umplu astfel:  1/3 cu capacele de fagure,  1/3 polen cat mai proaspat si 1/3 miere proaspt extrasa.
Utilizarea :  se servesc imediat,  cate 1 pana la 3 lingurite pe zi,  pentru un adult,  timp de 1 luna( copii peste 3 ani primesc doze mult mai mici,  in functie de varsta).
Indicatii:  anorexia mentala,  astenia nervoasa,  surmenaj,  stress,  slabire,  intarzieri de crestere copii,  tulburari de ciclu menstrual ( fara obezitate),  mastoze( boli ale sanului),  fibrom uterin sau alte expresii ale excesului de foliculina,  osteoporoza,  hipertiroidia;  insuficientele hipofizara,  corticosuprarenala, orhitica,  in tetanie,  in spasmofilie,  gastro-duodenite,  colite,  maladia ulceroasa,  anemii,  denutritie, boli hepatice sau biliare.
Numai cu aviz medical.
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pharaonu75 din Ianuarie 08, 2011, 11:18:47 AM
BOBITE DE PROPOLIS PROASPAT IN MIERE

Se recolteaza propolisul superior,  dar pe masura ce se recolteaza se fac bobite mici de dimensiunea unui sambure de visina.  Se pun bobitele intr-un borcan,  umplut pe jumatate cu miere,  pana se aduna cantitatea necesara pentru ziua respectiva.
Se inchide imediat borcanul cu un capac ermetic.
Administrarea:  se pot administra 1-3 bobite pe zi,  in boli infectioase,  boli respiratorii,  boli digestive,  boli de piele,  in boli genitale,  in adenoame ale tiroidei ( gusa ),  adenoame de prostata,  tumori uterine,  tumori in general.
Se prepara doar cantitatea pentru 3-4 zile,  deoarece eficacitatea scade rapid, odata cu scurgerea timpului.
Contraindicatii:  diabet, alergie la componente.
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pharaonu75 din Ianuarie 08, 2011, 11:20:27 AM
ULEIUL DE PROPOLIS
Se recolteaza propolisul superior,  se fac grauncioare mici si se amesteca in ulei de masline.  Se depoziteaza intr-o sticluta de culoare bruna,  corespunzatoare folosirii pe durata a 3-4 zile ( SE PASTREAZA LA FRIGIDER ) .  Dupa aceasta perioada isi pierde eficacitatea.  Se va reface compozitia pentru alte 3 zile.
Utilizarea:  se recomanda calduros in tratarea arsurilor,  degeraturilor,  ulcerelor varicoase,  plagilor care nu se vindeca.
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pharaonu75 din Ianuarie 08, 2011, 11:23:17 AM
STIMULAREA POFTEI DE MANCARE - copii si adulti

BAUTURA RACORITOARE CU LAMIE
Ingrediente: 1 lingurita miere,  1 lingurita suc de lamaie,  100-200 ml apa.
Preparare:  se amesteca bine mierea cu sucul de lamaie si se diluea cu apa plata sau minerala.
Actiuni:  bautura placuta,  racoritoare ,  revigoreaza dupa expunere la caldura sau oboseala.
Indicatii:  stimularea apetitului si ajuta la ingrasarea copiilor slabiti,  dificili la mancare,  se serveste inaintea sau in timpul meselor.
Contraindicatii:  diabet, gastrite hiperacide,  colite de fermentatie.
Conservare:  cat mai proaspat sau 3-4 zile la figider.
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pharaonu75 din Ianuarie 08, 2011, 11:27:05 AM
BAUTURA APERITIVA - MINULA

Ingrediente: 2 linguri de miere,  1 lingurita suc de lamaie,  100-150 ml infuzie frunze de nuc.
Modul de preparare:  se pune apa la fiert intr-un ibric de 200-250 ml  ;  cand incepe sa clocotesca,  se ia de pe foc,  se adauga o lingura frunze de nuc,  se acopera cu capac si se lasa sa se racoreasca.  Se storc bine frunzele de nuc si toata zeama strecurata se pune intr-un pahar.  Se adauga mierea si sucul de lamaie si se amesteca pana la omogenizare.
Se consuma in timpul meselor principale,  sau imediat inaintea meselor,  cate 100-150 ml.
Indicatii:diskinezie biliara, constipatie, insuficienta tiroidiana, insuficienta ovariana
Actiuni:  cresterea poftei de mancare,  ajuta digestia,  diskineazia biliara,  constipatia rebela la tratament/regim.
Contraindicatii:  nu poate fi luata decat CU AVIZ MEDICAL PENTRU HIPERTIROIDIENI,   diabet, obezitate,  ateroscleroza avansata,  alergie la miere sau frunze de nuc.
Conservare:  se poate pastra 2-6 ore la pemperatura camerei si  maximum 7 zile la frigider.  Se prefera cat mai proaspata.
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pharaonu75 din Ianuarie 08, 2011, 11:30:48 AM
BAUTURA APERITIVA - MIPELA
Ingrediente: 2 linguri de miere,  1 lingurita suc de lamaie,  100-150 ml infuzie de pelin.
Modul de preparare:   se pune apa la fiert intr-un ibric de 200-250 ml  ;  cand incepe sa clocotesca,  se ia de pe foc,  se adauga o lingura frunze de pelin,  se acopera cu capac si se lasa sa se racoreasca.  Se storc bine frunzele si toata zeama strecurata se pune intr-un pahar.  Se adauga mierea si sucul de lamaie si se amesteca pana la omogenizare.
Actiuni:  se recomanda celor suferinzi de oboseala de orice fel si la orice varsta, dar si diskinezie biliara, constipatie, insuficienta tiroidiana, insuficienta ovariana
Contraindicatii:  diabet, alergie la produse,  obezitate avansata.
Conservare:  se poate pastra 2-6 ore la pemperatura camerei si  maximum 7 zile la frigider.  Se prefera cat mai proaspata.
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pharaonu75 din Ianuarie 08, 2011, 11:34:30 AM
BAUTURA EXPECTORANTA - MIPOLA   
Ingrediente: 50 g de miere,  150 ml infuzie de frunze de patlagina,1 lingurita suc de lamaie.
Modul de preparare: se face o infuzie din frunze de patlagina,  se lasa sa se raceasca,  se filtreaza si se amesteca cu miere si suc de lamaie.
Administrare: - sugarii (pana la 4-5 luni ),  primesc 5-6 lingurite pe zi,  timp de 4-5 zile;
                   - copiii de la 6-12 luni,  pot primi o doza dubla tot 4-5 zile;
                   - copiii peste 1 an primesc cate 1 lingura de 3-6 ori/zi;
                   - adultii pot consuma pana la 300 ml/zi,  timp de 2-3 zile.
Adultii pot consuma 50 ml de mipola cu un galbenus de ou proaspat.
Actuinea:  expectoranta,  bacteriostatica,  fluidificanta a  secretiei bronsice,  care va fi eliminata.
Contraindicatii:  diabet, obezitate, alergie la miere.
Se prepara proaspata
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pharaonu75 din Ianuarie 08, 2011, 11:37:41 AM
BAUTURA CALMANTA - MITEEA
Ingrediente: 50 g miere,  150 ml de infuzie de tei si musetel.
Modul de preparare: Se prepara o infuzie din flori de tei si flori de musetel,  se lasa sa se raceasca,  se filtreaza si se amesteca cu miere. 
Administrare:Se bea calduta ,  cate 100-150 ml,  inainte de culcare( copii vor bea cantitati mai mici).
Actiunea terapeutica:  florile de tei si de musetel,  bogate in azulena,  au actiune calmanta si antiseptica,  potentate de aceleasi calitati ale mierii .
Indicatii: actiune calmanta,  induce somnul,  actiune calmanta si antiseptica in gastrite,  duodenite,  colite;  in uz extern,  sub forma de spalaturi si comprese in boli de piele si ale mucoaselor.
Contraindicatii:  diabet,  obezitate.
Nu se conserva.
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pharaonu75 din Ianuarie 08, 2011, 03:33:26 PM
BAUTURA EXCITANTA - MICO

Ingrediente: 1 lingurita de cafea solubila(nes),  1 lingurita de miere.
Modul de preparare:  ingredientele se amesteca bine pana la omogenizare,  se adauga 2-3 picaturi de apa,  apoi se dilueaza cu 100 -200 ml apa sau sifon,  se continua amestecarea.
Actiuni:  stimuleaza sistemul nervos,  sistemul muscular si cel endocrin.  Efectul se instaleaza in 5-15 minute si dureaza 4 ore.
Contraindicatii:  diabet,  obezitate, copii si tineri sub 18 ani.  Nu se depasesc 2-3 cesti pe zi.
Indicatii:  pregateste organismul pentru eforturi intelectuale si fizice,  fara sa aiba efect de doping.
Valabilitate:  1-2 ore la temperatura camerei,  2-3 zile la figider.
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pharaonu75 din Ianuarie 08, 2011, 03:37:13 PM
BAUTURA EXCITANTA - MICOCO

Ingrediente: 1 lingurita cafea solubila,  1 lingurita miere,  1 lingurita cacao,  100-200 ml apa.
Modul de preparare:  ingredientele se amesteca bine pana la omogenizare,  se adauga 2-3 picaturi de apa,  apoi se dilueaza cu 100 -200 ml apa sau sifon,  se continua amestecarea.
Actiuni:  stimuleaza sistemul nervos,  sistemul muscular si cel endocrin.  Efectul se instaleaza in 5-15 minute si dureaza 4 ore
Contraindicatii:  diabet,  obezitate, copii si tineri sub 18 ani.  Nu se depasesc 2-3 cesti pe zi.
Indicatii:  pregateste organismul pentru eforturi intelectuale si fizice,  fara sa aiba efect de doping iar teobromina din cacao corecteaza efectele negative pe care cafeaua le are asupra inimii.
Atentie:  nu se recomanda sub 18 ani si peste 70 ani.
Valabilitate:  1-2 ore la temperatura camerei,  2-3 zile la figider.
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pharaonu75 din Ianuarie 08, 2011, 03:40:56 PM
BAUTURA TONICA - MICOLA

Ingrediente: 1 lingurita de nescafe(cafea solubila),  1 lingurita de lapte praf,  1 lingurita de miere,  100-200 ml apa.
Modul de preparare: ingredientele se pun intr-un vas si se amesteca pana la omogenizare,  apoi se adauga 2-3 picaturi de apa.  Se adauga apa plata sau minerala la temperatura camerei(20 grade) sau rece.  Se amesteca si se lasa 1-2 minute.  Se consuma in inghitituri mici.
Actiuni terapeutice:  are actiune tonica,  stimulenta asupra sistemului nervos,  sistemului muscular si endocrin.  Efectul se instaleaza in 5-15 minute si dureaza aproximativ 4 ore.
Indicatii si contraindicatii:  se consuma o ceasca la 4 ore fara a depasi 2 cesti pe zi pentru a pregati organismul pentru eforturi intelectuale si fizice fara sa aiba efect de doping.
Contraindicatii: diabet, obezitate,  copii si tineri pana in 18 ani sau celor carora le este interzisa cafeaua. Nu se consuma cu cel putin 4 ore inainte de ora de culcare.
Modul de consevare: 2-3 zile la frigider.
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pharaonu75 din Ianuarie 08, 2011, 03:47:57 PM
PICATURI DE USTUROI CU VOTCA SI MIERE

Compozitia:  300 g usturoi,  300 ml votca( alcool rafinat),  300 g miere.
Prepararea:  usturoiul curatat,  tocat marunt,   se piseaza intr-un vas de sticla( faianta/ceramica);  se adauga votca si mierea si se amesteca bine pentru omogenizare.  Se inchide bine borcanasul si se lasa la macerat,  timp de o saptamana,  la loc racoros,  fara umezeala.  Se desface borcanasul,  se stoarce bine continutul printr-o panza deasa,  se trece lichidul intr-o sticluta ce se inchide ermetic.  Se pastreaza la rece.
Administrare:  se iau 1-3 picaturi o data sau de trei ori pe zi,  inaintea meselor principale,  in mod progresiv si apoi regresiv,  timp de 1 luna(  se incepe cu 1 picatura pe zi,  se ajunge la 10 picaturi,  se mentine doza timp de 10 zile,  apoi se scade zilnic pana se ajunge la o picatura).
Actiuni terapeutice:  leacul este un tonic al sistemului nervos si vascular.
Indicatii:  se recomanda in boli de nervi de tip astenic,  in tulburari de circulatie si hipertensiune arteriala.
Actiuni toxice adverse:  este necesara recomandarea medicala deoarece pentru anumite afectiuni alcoolul,  usturoiul si mierea pot sa nu fie tolerate.
Conservarea:  1 luna.
(Este un tratament natural pentru ejaculare precoce)


Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pharaonu75 din Ianuarie 08, 2011, 03:50:35 PM
CEAI DE HREAN CU MIERE

Compozitia:  50 g frunze si flori de hrean proaspete sau 25 g uscate,  50 g miere,  200 ml apa.
Preparare:  frunzele si florile de hrean se spala si se zvanta( cele uscate se iau ca atare) ;  se fierb intr-un vas curat,  acoperit cu capac,  5 minute.  Se lasa sa se raceasca,  se storc bine,  se strecoara zeama limpede,  se amesteca cu miere( 40 g la 100 ml zeama) si se pune intr-un vas de sticla curat,  inchis ermetic la rece.
Administrarea:  3 linguri pe zi,  cate una dupa mesele principale,  doua saptamani pe luna,  timp de 3 luni.
Actiuni terapeutice:  este un reputat tonic cardiac( intaritor al inimii),  stimulent al sistemului nervos,  al sistemului endocrin,  mai ales sexual.
Indicatii:  recomandat calduros in boli de inima,  boli de nervi(de tip astenic),  impotenta, ejaculare precoce,  frigiditate.
Actiuni toxice adverse:  dupa 2-3 ore la temperatura camerei,  sau 2-3 zile la frigider,  devine toxic si trebuie aruncat!
Contraindicatii:  SE IA NUMAI CU AVIZ MEDICAL!
Consevare:  nu poate fi pastrat.
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pharaonu75 din Ianuarie 08, 2011, 03:53:19 PM
SUC DE RIDICHI CU MIERE

Compozitia:  500 g ridichi negre si 100 g miere.
Prepararea:  ridichea se curata,  se spala si se stoarce prin storcatorul de fructe.  Sucul se pune intr-un vas de sticla si se amesteca cu mierea pana la omogenizare  si se tine la rece.
Administrarea:  se consuma 3-6 linguri de suc pe zi ,  intre mese ,  numai de catre adultii peste 18 ani.
Actiuni terapeutice:  colagog,  coleretic,  afrodisiac(stimulent sexual).
(tratament natural pentru potenta)
Indicatii:  leac popular renumit pentru vindecarea dischineziei biliare in special la femei;  de asemenea este tratament pentru impotenta si frigiditate.
Actiuni toxice adverse:  preparatul tinut mai mult de 2-3 zile la temperatura camerei sau 7 zile la figider ,  devine toxic si trebuie aruncat  !
Contraindicatii:  diabet,  colita de fermentatie,  sau la agitatii psihici sau sexuali.  Este contraindicat la copii si adolescenti.
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pharaonu75 din Ianuarie 08, 2011, 03:55:25 PM
PASTA DE SUNATOARE CU MIERE
Compozitia:  100 g flori de sunatoare,  100 g miere,  100 g ulei de masline.
Prepararea:  ingredientele se amesteca bine intr-un vas de sticla sau ceramica smaltuita si se pastreaza la frigider.
Administrare:  se consuma 1-3 lingurite pe zi pentru copii sau pana la 2 linguri pe zi pentru adulti,  intre mese.
Actiuni terapeutice:  ajuta la evacuarea bilei( colagog),  este coleretic( stimuleaza secretia biliara a ficatului),  hepato-protector,  bactericid si calmant pentru mucoasa tubului digestiv.
Indicatii:  este in leac popular stravechi,  folosit in boli de ficat ,  biliare si gastroduodenale.
( tratament natural pentru potenta)
Actiuni toxice adverse: preparatul tinut peste 2 zile la temperatura camerei si peste o saptamana la figider devine toxic si trebuie aruncat.
Contraindicatii:  diabet
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: D006 din Ianuarie 08, 2011, 04:40:31 PM
  Un text interesant gasit pe un site islamic :

http://www.islamulazi.ro/index.php/multimedia/emisiuni-islamulazi/item/268-mierea-antibioticul-viitorului.html
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pistol28 din Ianuarie 09, 2011, 10:36:53 AM
Citat din: dragos2006 din Ianuarie 08, 2011, 04:40:31 PM
  Un text interesant gasit pe un site islamic :

http://www.islamulazi.ro/index.php/multimedia/emisiuni-islamulazi/item/268-mierea-antibioticul-viitorului.html

Foarte interesant articolul, atige esenta lucrurilor stiute si nestiute   :thanks:
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: Kiwi Bee din Februarie 01, 2011, 03:01:08 PM
De citeva zile am primit un email si cred ca in acest topic se potriveste cel mai bine sal postez


Remediu natural contra CANCERULUI !
Dragi prieteni : ceea ce veti citi in continuare , a fost publicat in ziarul  " Listin diario " , in Santo Domingo , cu o luna in urma . Citind acest articol , nu credeam in ceea ce scria acolo. Acest remediu este a unui calugar franciscan , din Belén ( Brazilia ) , pe nume Fray ( calugarul ) Romano, de origine braziliana . Actualmente , este profesor la Seminariul din Belén. El zicea :  "  Eu tratez Cancerul si fiecare persoana poate sa o faca , fara sa faca miracole , doar aplicand produsele pe care le produce Natura . Inainte de a va da reteta , vreau sa va spun despre experienta mea personala asupra Binecuvantatei Retete . Stiu diverse persoane care s-au vindecat , dupa ce au baut remediul ( persoane carora li s-a dat doar 1 luna de trait , avand diverse tipuri de cancere terminale ) .
Dupa cunoasterea virtutilor acestui remediu total natural, mi-am propus sa fac sa circule, prin Internet, ptr. ca fiecare persoana care are un prieten, parinte, ruda cu aceasta teribila boala, sa-si poata prepara singur remediul si apoi sa il bea. O sa vedeti rezultatul chiar in saptamana in care ati inceput sa il luati, este ceva ce lucreaza rapid .

  Reteta pentru curarea CANCERULUI:

  1.   1/2   sau 1 kg de miere de albine
  2.   2 frunze mari sau 3 frunze mai mici de Aloe Sábila ( Vera )
  3.   3 linguri de Cognac, Whisky sau Tuica ( ca dilatator ) .

Se sterge praful de pe frunze si spinii se indeparteaza . Apoi , planta se taie in bucati mici.  Astfel taiata  planta, se introduc toate elementele intr-un mixer si se mixeaza, pana se face o pasta vascoasa. Astfel se poate deja intrebuinta.
Se poate pune in frigider sau lasa afara, dupa dorinta fiecaruia.
NU TREBUIE SA SE SCOATA PARTEA EXTERIOARA A FRUNZEI SI NICI SA NU SE TREACA PRIN SITA ACEST REMEDIU !!!

Calugarul Romano ne da sfatul ca trebuie luata 1 lingura mare de 3 ori pe zi , cu 15 minute inainte de fiecare masa. Aceasta cura trebuie sa dureze cel putin 10 zile si numai daca analizele arata ca nu ati avut rezultatul scontat, se mai poate repeta inca de 4 ori, pana la remiterea totala. Pot apare abcese ale pielii, dar acest fapt este un simptom bun si nu trebuie sa ne ingrijoram.
Daca dupa prima parte a tratamentului (10 zile) nu se vad rezultatele dorite, sa repetam tratamentul, dupa ce s-au facut examenele respective ca sa vedem daca tumoarea nu a cedat, sa mai facem inca pana la 4 tratamente (a cate 10 zile), pana la vindecarea totala.

De 6 ani, calugarul a folosit acest remediu, gratuit, cu rezultate optime. A tratat zeci de persoane in Belén si imprejurimi. El zice ca nu doar trateaza Cancerul, ci si il previne.
Trateaza cancerul de piele, de creier,  de plamani, de prostata, leucemia.
De asemenea, povesteste ca a tratat o calugarita tanara, de numai 29 ani bolnava de  scleroza.  Cel ce doreste o marturie a unei persoane care s-a vindecat de cancer pulmonar, il poate contacta pe dl. Fausto Pimentel, in Santo Domingo , la telefonul :  ( 809 ) 247-2316 . Acest domn a publicat ceea ce a scris mai sus, ca o multumire pentru viata, desi i se dadusera doar cateva zile de trait .
As vrea sa mentionez (nu eu, ci cel ce scrie articolul), ca nu se trateaza doar cancerul, ci este si un restaurator al celulelor naturale si intareste sistemul nostru imunitar .

TE ROG SA DAI MAI DEPARTE LA TOTI CUNOSCUTII.
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: Florin-braileanul (FlorinI) din Februarie 01, 2011, 07:34:35 PM
super tare
am toate ingredientele
am sa incerc si eu sa vad cum arta organoleptic rezultanta
nu stiu cat de daunatoare sau nu e consumarea de aloe vera, dar verific
va comunic
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: Kiwi Bee din Februarie 02, 2011, 01:28:18 PM
Florine,
am trimis emailul mai departe si la prietenii mei.Un fost coleg de liceu mia raspuns imediat ziua urmatoare.El scria ca tatal sau a decedat anul tecut, avea cancer(dar nu stiu de care).In ultima instanta au folosit aloe vera(nu stiu sub ce forma) si fostul meu coleg de liceui este convins ca datorita aloei vera viata tatalui sau sa mai prelungit.El scrie ca este 100% sigur de asta.
Eu unul cred ca aloe vera nu dauneaza......binentzeles nu trebuie consumat zi si noapte.

Acum vreo 3 ani un fost coleg de lucru mia adus 1 aloe vera cu radacina de la el din gradina spunind ca are prea mult(a adus pt. toti colegii).El zicea ca de ai o rana proaspata trebuie sa rupi o frunza ca sai curga citziva stropi de lichid si acel lichid sal pui direct pe rana.Va ajuta ca rana sa fie dezinfectata si sa se faca o coaja cit mai repede.Asa o folosesc neo zeelandezi de mult timp.Vasa-zica daca o putem fune direct pe o rana si astfel aloe vera intra direct in singe si tot nu patzim nimic atunci pe cale digestiva este si mai putin daunatoare................. dar fara sa exageram dozele.
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: Florin-braileanul (FlorinI) din Februarie 02, 2011, 02:50:31 PM
de chestia cu aloe vera la rani, m-am convins si personal, in plus, am avut un herpes (sau naiba stie ce) la buza, si am dat cu zeama de aloe vera (am in casa in glastra, ca floare ornamentala de apartament) si in 2-3 zile a prins coaja, s-a uscat si a trecut de la sine
eu nu stiu despre mancarea acestrei frunze, despre asta vorbeam
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: stefan1 din Februarie 03, 2011, 01:12:57 AM
  O reteta asemanatoare se cunoaste si la noi de mult. Atentie, sunt multe varietati de aloe. Stiam ca trebuie sa fie folosite frunze de minim 3 ani. Nu oricine suporta tratamentul. Anii trecuti a venit o cunostinta sa-i dau miere pt tratament cu aloe. A venit dupa cateva ore speriata si umflata pe o parte din fata si pe dosul palmelor. Mi-a spus ca a folosit o singura frunza de aloe care avea nu mai stiu, 0,5 sau 1 kg. a tocat-o prin masina de tocat, dar s-a imflamat foarte urat la maini dar si la fata unde a pus mana uda cu acel suc. Ma intreba daca poate sa foloseasca leacul sau sa-l arunce. I-am spus sa il lase sa se macereze si cand incepe sa ia initial foarte putin si sa vada daca are efecte adverse. Mi-a spus mai tarziu, ca ia medicamentul fara probleme, in schimb o prietena cu care a preparat leacul si cu care l-a impartit (careia voia sa i-l lase tot atunci cand a vazut ce a patit la preparare), nu poate sa suporte leacul. Deci sunt oameni alergici, Sau acea aloe foarte mare era prea puternicain doza folosita).
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: Kiwi Bee din Februarie 03, 2011, 01:56:45 AM
Stefan , persoana de care povestesti a folosit ceva alcoolic in amestec???????Cred ca are rol de dezinfectare, in cazul in care avem prea multe toxine de aloe vera in amestec.
In plus retzeta incepe cu............ 0.5 kg mire........sau 1kg mire.
Pai asta cred ca nu este totuna.Pui o lingura de piper la 1 kg de carne pt cirnatz sau pui o lingura de piper la 2 kg de carne pt cirnatz.
Eu unul as face un amestec mai slab(mai multa miere) ca nu vreau sa vad efectul amestecului in 10 minute.

Pai Florine incerci si daca nu te mai vede nimeni in pastoral in 2011 inseamna ca nai avut noroc ...............hehehe.
Am glumit.
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pistol28 din Februarie 03, 2011, 06:00:06 AM
Citat din: stefan1 din Februarie 03, 2011, 01:12:57 AM
  O reteta asemanatoare se cunoaste si la noi de mult. Atentie, sunt multe varietati de aloe. Stiam ca trebuie sa fie folosite frunze de minim 3 ani. Nu oricine suporta tratamentul. Anii trecuti a venit o cunostinta sa-i dau miere pt tratament cu aloe. A venit dupa cateva ore speriata si umflata pe o parte din fata si pe dosul palmelor. Mi-a spus ca a folosit o singura frunza de aloe care avea nu mai stiu, 0,5 sau 1 kg. a tocat-o prin masina de tocat, dar [b]s-a imflamat foarte urat la maini dar si la fata unde a pus mana uda cu acel suc[/b]. Ma intreba daca poate sa foloseasca leacul sau sa-l arunce. I-am spus sa il lase sa se macereze si cand incepe sa ia initial foarte putin si sa vada daca are efecte adverse. Mi-a spus mai tarziu, ca ia medicamentul fara probleme, in schimb o prietena cu care a preparat leacul si cu care l-a impartit (careia voia sa i-l lase tot atunci cand a vazut ce a patit la preparare), nu poate sa suporte leacul. Deci sunt oameni alergici, Sau acea aloe foarte mare era prea puternicain doza folosita).

Persoana cu pricina a facut ALERGIE la aloe.

Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: stefan1 din Februarie 04, 2011, 01:01:43 AM
  Pot sa o intreb daca a folosit si alcool in reteta. Reactia alergica s-a produs la preparare, cand nu a consimat, doar a venit in contact cu sucul. Reactia a fost asa de puternica incat nu numai pe mana care a fost mai mult in contact cu sucul, ci si pe fata, unde doar s-a sters cu mana, s-a inflamat foarte puternic. Ce am vrut sa spun, e ca totusi a putut folosi intern preparatul, dar alta persoana nu l-a suportat, desi era din aceeasi productie.
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: Florin-braileanul (FlorinI) din Februarie 12, 2011, 11:37:47 PM
:new: :new: :new:

Era in iarna anului 1898, intr-o seara friguroasa de februarie, cand inginerul german Wolfgang Schulze a ramas mult dupa lasarea intunericului in laboratoarele fabricii de bere in care lucra.


Cand si-a terminat munca, a stins lumina de la biroul sau, apoi a pasit prin intuneric spre iesire, cand, deodata, a vazut un fenomen uluitor: vasele in care se afla drojdia de bere iradiau o lumina fluorescenta. A fost ca un semn: din momentul acela, inginerul german a inceput sa studieze fara incetare ceea ce era considerat un simplu reziduu - drojdia. Surprizele nu au intarziat sa apara. La scurta vreme, Schulze a descoperit ca substanta aceea pastoasa si maronie avea o multime de insusiri legate de sanatate: aplicata pe piele, drojdia de bere vindeca foarte rapid ranile, iar administrata intern scurta convalescenta dupa diferite boli. Chiar si animalele slabite se inzdraveneau ca prin farmec atunci cand erau tratate cu ea. Incurajat de aceste rezultate, inginerul si-a tratat cu drojdie si sotia bolnava de cancer si - minune! - boala nu a mai progresat. Din nefericire, la vremea aceea era probabil mult prea devreme pentru asemenea descoperiri, asa ca observatiile si cercetarile lui Schulze au fost trecute sub tacere de catre comunitatea medicala, pentru ca apoi sa cada in uitare. Abia pe la mijlocul secolului al Xx-lea, cercetarile inginerului german aveau sa fie luate in serios de catre medici si biochimisti, un demers care a revolutionat stiinta in general si medicina in special.

Ce este drojdia de bere?

Este o aglomerare de ciuperci inferioare (Saccharomyces cerevisiae), de dimensiuni microscopice, dar care se comporta ca niste adevarate uzine de medicamente, ce produc aproape intreaga gama de aminoacizi esentiali, toate vitaminele din complexul B, enzime, minerale in forma asimilabila (calciu, magneziu, fosfor) si anumite oligoelemente indispensabile vietii (in special seleniu). Sute de studii facute in ultimele decenii arata faptul ca substantele secretate de drojdia de bere joaca un rol esential in intretinerea sanatatii si in vindecarea unor boli, de la cele mai usoare la cele mai grave.
Poate cea mai importanta calitate a acestui supliment nutritiv este faptul ca acopera carentele de vitamine din complexul B, care, mai ales acum, la sfarsit de iarna si inceput de primavara, afecteaza majoritatea oamenilor. Aceasta, in conditiile in care cele noua vitamine din acest complex sunt indispensabile pentru functionarea oricarui organ sau sistem din corp. Vitamina B1 este necesara pentru sistemul nervos si cardiovascular, fiind folosita contra bolilor de inima, contra depresiei si a asteniei. Vitamina B2 este esentiala pentru piele, fiind indicata in toate afectiunile dermatologice. Vitamina B3 este implicata in procese ce tin de echilibrarea sistemului nervos, in timp ce vitamina B5 este un stimulent natural al glandelor cortico-suprarenale, marind rezistenta la infectii si la stres. Vitaminele B7 si B8 sunt implicate in metabolismul colesterolului si al proteinelor, fiind importante si pentru mentinerea sanatatii si rezistentei parului. Vitamina B9 este un elixir contra anemiei si pentru mentinerea echilibrului hormonal, in timp ce vitamina B12, care actioneaza asupra sistemului nervos, mareste puterea de concentrare, favorizeaza eliminarea unor simptome specifice stresului psihic. In fine, vitamina B15 - ultima descoperita - favorizeaza schimburile de oxigen la nivelul tesuturilor si este un remediu minune contra imbatranirii, contra infertilitatii si a bolilor hepatice. Numai din aceasta scurta enumerare si ne putem da seama de extraordinarele aplicatii terapeutice ale drojdiei de bere. Insa, inainte de a le cunoaste, va trebui sa aflam cate ceva despre modul de administrare a acesteia.

Cum se administreaza drojdia de bere

Drojdia proaspata
Este vorba de aparent banalul ingredient pentru cresterea aluatului, care se vinde in magazinele alimentare la calup, avand o culoare bruna si un miros de... bere. Se consuma in combinatie cu miere: la o lingurita de drojdie se adauga doua lingurite de miere de albine, frecandu-se pana cand se obtine o pasta omogena. Doza zilnica pentru un adult este de 3 lingurite de drojdie de bere, care se administreaza pe stomacul gol, dimineata, la pranz si seara.

Drojdia uscata
O gasim ambalata sub forma de pliculete, fiind in ultima vreme preferata de catre comercianti in fata drojdiei proaspete, care este mult mai greu de conservat si are un termen de valabilitate mai scurt. Inainte de a administra drojdia uscata, asigurati-va ca nu este aditivata sintetic, caz in care nu este recomandata in tratament. Este mai putin activa din punct de vedere terapeutic, dar in lipsa celei proaspete, poate fi folosita si ea cu succes. Mod de administrare: in jumatate de litru de suc de morcovi (obtinut casnic cu ajutorul storcatorului electric) se pun 2 lingurite de praf de drojdie uscata, se amesteca bine si se pastreaza la frigider. Se bea intreaga cantitate de preparat intr-o zi, fractionata in 3 reprize.

Tabletele de drojdie
Le gasim in farmacii si in magazinele naturiste, fiind extracte atomizate de drojdie, conditionate sub forma de comprimate.... Sunt de regula foarte eficiente in terapie, fiind obtinute din culturi de drojdie selectionate asa incat sa aiba o concentratie ridicata de vitamine din complexul B si de seleniu. Se administreaza conform prospectului.
O cura cu drojdie dureaza minimum 10 zile si maximum 30 de zile (pentru a nu afecta flora intestinala), urmate de o saptamana de pauza, dupa care tratamentul se poate relua.

Drojdia de bere in prevenirea bolilor

La copii: administrarea de drojdie de bere este foarte importanta pentru stimularea proceselor de crestere (ajuta la consolidarea oaselor), pentru dezvoltarea psihica si mentala armonioasa. Mai ales copiii bolnaviciosi, anemici, cu o slaba capacitate de concentrare sau cu un grad ridicat de nervozitate ar trebui sa consume drojdie de bere. Doza pentru copiii intre 4 si 8 ani este, de regula, o treime din cea pentru adulti, iar pentru copiii intre 8 si 14 ani este o jumatate din doza pentru adulti.
La adolescenti: vitaminele si aminoacizii din drojdie ajuta la reglarea proceselor hormonale, impiedicand aparitia unor fenomene neplacute la nivel fizic, cum ar: maturizarea intarziata a organelor genitale, aparitia eruptiilor puternice de acnee, hirsutismul la fete.. De asemenea, curele cu drojdie de bere (se administreaza in aceleasi doze ca la adulti) de 10 zile pe luna ajuta la dezvoltarea intelectului si la tinerea sub control a fenomenelor din sfera emotionala.
La adulti: acest produs natural este un excelent sustinator de efort, care ajuta la imbunatatirea performantelor fizice si intelectuale. Un alt element important este faptul ca drojdia de bere este un excelent remediu antistres, diminuand efectele nefaste ale acestuia asupra corpului si asupra psihicului.
La persoanele de varsta a treia: drojdia de bere, prin continutul sau de vitamine, aminoacizi si oligoelemente, este un excelent medicament pentru prelungirea tineretii biologice. La schimbarea anotimpurilor este utila o cura de 3 saptamani cu acest produs natural, care impiedica aparitia bolilor degenerative, sustine activitatea hormonala, mentine sanatatea sistemului nervos si a celui cardiac.

Drojdia de bere in tratamentul bolilor

Anemia, tulburarile de asimilare a mineralelor (in special a calciului si a magneziului) - se face o cura de 21 de zile cu drojdie de bere. Este un remediu nu doar foarte bogat in minerale si vitamine, dar care si ajuta la metabolizarea corecta a acestora. Mai mult, s-a demonstrat faptul ca administrarea de drojdie de bere stimuleaza producerea de catre organism a elementelor figurate ale sangelui, ceea ce deschide noi perspective in tratarea anemiei, dar si a tulburarilor de coagulare, precum si a altor boli ale sangelui.

Hepatita virala A, B si C - doctorul german A. Schrauzer a studiat vreme de 18 ani felul in care organismul uman se apara in fata infectiilor cu virusuri hepatice. El a observat in studiile pe animale de laborator ca rezistenta in fata acestor virusuri creste foarte mult atunci cand se administreaza drojdie de bere. "De vina" pentru aceasta imunitate sporita sunt niste compusi pe baza de seleniu, care ajuta activitatea unor celule ale sistemului imunitar.

Raceli si boli infectioase in general, deficiente imunitare - se administreaza vreme de 2-3 saptamani cate trei lingurite de drojdie proaspata pe zi. Seleniul, precum si anumite vitamine continute de acest produs natural, maresc foarte mult rezistenta organismului la orice gen de infectie.

Supragreutate, obezitate - studii americane arata ca tratamentele de 20 de zile cu drojdie de bere, repetate de mai multe ori la rand, ajuta la scaderea in greutate. Aceasta remarcabila proprietate se datoreaza cromului continut din belsug de drojdia de bere, oligoelement important si intr-o alta maladie in care acelasi remediu ajuta foarte mult, si anume diabetul.

Boli cardiovasculare cronice - consumul de drojdie de bere regleaza nivelul colesterolului in sange, aduce la valorile normale tensiunea si favorizeaza activitatea miocardului. Studii comparative efectuate au aratat ca persoanele cu boli cardiace care consuma sistematic acest supliment alimentar au cu 30% mai putine probleme decat cardiacii din loturile martor.

Paralizie, Parkinson, Alzheimer - se face in fiecare luna o cura de cate doua saptamani, in care se consuma zilnic 3-4 lingurite de drojdie de bere. Este un tratament cu o puternica actiune reintineritoare, cu efecte tonice asupra intregului sistem nervos. Acelasi tratament este valabil si in depresie, precum si in tulburarile psihice generate de stres.

Psoriazis, sclerodermie, afectiuni dermatologice in general - se fac cure de o luna cu drojdie de bere (4 lingurite pe zi), cu o saptamana de pauza. Complexul de vitamina B, precum si anti-oxidantii continuti de drojdie sunt de un real ajutor pentru imbunatatirea metabolismului celular la nivelul pielii.

Acneea - se face tratamentul intern descris mai sus, la care se adauga masti obtinute din: 2 lingurite de drojdie de bere, 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de miere lichida. Amestecul se omogenizeaza si apoi se intinde pe ten, unde se lasa vreme de 30 de minute, dupa care se spala cu apa calduta.

Precautii la tratamentul cu drojdie
Cu exceptia persoanelor alergice la acest produs, nu se cunosc contraindicatii la tratamentul cu drojdie. Uneori, administrarea interna a drojdiei de bere poate da o usoara balonare, caz in care se va administra un carminativ usor, cum ar fi praful de chimen sau de anason, din care se ia cate o jumatate de lingurita de 3 ori pe zi.

Drojdia de bere si cancerul
Ciupercile Saccharomyces cerevisiae vazute la microscop

Studiile facute in Occident, mai ales in Germania , au aratat fara dubiu ca asemenea altor remedii naturale, drojdia de bere este foarte utila in tratamentul bolilor tumorale maligne. Mai mult, daca armurariul (prezentat in numarul trecut al revistei) era un excelent antidot pentru efectele adverse ale citostaticelor, drojdia de bere este un extraordinar ajutor pentru bolnavii de cancer care au recurs sau recurg la iradiere (cobaltoterapie). Iata mai multe elemente in acest sens:
Iradierea are mai putine efecte adverse atunci cand este asociata cu consumul zilnic de drojdie de bere (minimum 6 lingurite pe zi). Aceasta este concluzia unei echipe de medici din Munchen, care a studiat vreme de 15 ani evolutia bolnavilor de cancer, carora li s-a administrat acest produs. La pacientii tratati prin iradiere care au primit simultan drojdie de bere s-a observat o stare de sanatate mult mai buna fata de pacientii tratati numai prin iradieri. Drojdia de bere stimuleaza apetitul, ajuta somnul si peristaltismul intestinal. De asemenea, protejeaza mucoasele - aspect important, mai ales in cancerul de gat si esofag. Efectele negative ale radioterapiei sunt indepartate si in ceea ce priveste manifestarile externe: formarea de ragade cu infectii, deformarea unghiilor si inflamarea lor, hipercheratozele, atrofiile pielii. Profesorul doctor Ries, de la Bayerische Krebsgesellschaft (Asociatia Oncologica Bavareza), a stabilit, in urma studiilor realizate la departamentul de oncologie de la Munchen, ca "Afectarea datorata iradierii a scazut in proportie considerabila, inflamatiile au disparut, la fel si atrofiile pielii, care au fost inlocuite de epiteliu normal. Pana astazi nici una dintre metodele clasice de tratament nu a dat astfel de rezultate benefice ca administrarea de drojdie de bere". Asociatia Oncologica Bavareza mentioneaza in scris, pentru suferinzii de cancer, recomandarea de a utiliza drojdia de bere impotriva acestei boli.
Efectele directe ale tratamentului cu drojdie in boala canceroasa sunt in curs de cercetare, existand indicii serioase ca in cazul majoritatii formelor de cancer, consumul de drojdie de bere determina stagnarea si apoi remisia formatiunilor tumorale maligne. Prof. dr. Gottschalk observa la animalele de experienta tratate cu drojdie de bere faptul ca, in mai putin de trei luni, cancerul de prostata, de piele sau al ficatului era oprit de ingerarea zilnica a acestui produs natural.

Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: sanduandi din Februarie 24, 2011, 08:40:33 PM
Citat din: pharaonu75 din Decembrie 07, 2010, 04:12:24 PM
Siropul de propolis
Acest sirop se prepara din 50 g propolis, 200 ml apa si 50 g miere. Propolisul, bine curatat, se pune intr-o cratita smaltuita cu cele 200 ml apa. Se fierbe acoperit, la foc moale, pina scade la jumatate. Lichidul cald se strecoara prin tifon, se transfera intr-o sticla si se adauga mierea.                                           PROPOLISUL NU SE FIERBE  :nono: :nono: :hi:
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: sanduandi din Februarie 24, 2011, 08:44:56 PM
Propolisul fiert devine otrava :redcard:
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: emil.oltean din Februarie 24, 2011, 09:11:52 PM
Daca propolisul fiert devine otrava atunci ce ne facem cu reteta cu propolis fiert in 200 ml apa pina scade la jumatate......
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pharaonu75 din Februarie 24, 2011, 09:15:41 PM
http://www.evenimentul.ro/articol/sirop-de-propolis.html
http://lialorena.blogspot.com/2009/05/sirop-de-propolis.html
http://www.havanacafe.ro/siropul-de-propolis/
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: Kiwi Bee din Iunie 16, 2012, 05:23:02 AM
Scortisoara, prietena regimurilor     
 
Scortisoara este un condiment folosit din cele mai vechi timpuri. Tratate chineze vorbesc despre anul 2800 i.Hr. S-a remarcat foarte rapid, datorita virtutilor sale. Este respectata pentru ca amelioreaza digestiile dificile si limiteaza flatulatiile. De asemenea, are o reputatie tonica si antigripala.

Un studiu intreprins pe persoane diabetice tocmai a dovedit ca scortisoara macinata, consumata timp de 40 de zile, stabilizeaza nivelul glicemiei si reduce colesterolul, potrivit Femmes d'aujourd'hui

In bucatarie, este utilizata inca din perioada medievala. Sub forma de baton sau pudra, indulceste prajiturile, compoturile, tajinele (mancaruri traditionale marocane) si alte deserturi. In Franta ca si in tarile nordice, se poate adauga in vinul fiert, folosit impotriva inghetului si in compozitia curry.

O picatura de ulei esential (maximum) introdusa in filtrul de cafea permite obtinerea unei bauturi originale, benefica sanatatii (se pune 1/2 lingurita pentru 4 persoane).

In Europa Centrala, Italia, Spania, Canada, scortisoara asezoneaza supele, fripturile, sosul de tomate, legumele. Iar in Africa de Nord, se regaseste in cuscus, tajine, dar si in deserturi.



Mierea de albine si scortisoara, leac impotriva imbatranirii     
 
Calitatile exceptionale ale mierii de albine, ca medicament si aliment, sunt cunoscute inca din antichitate. Mierea este unul din cele mai complete alimente, se asimileaza usor ajutand astfel, la reglarea functiilor organismului.

Scortisoara, unul din cele mai vandute condimente din lume, este folosita, datorita proprietatilor sale terapeutice, de mai bine de 4.000 de ani ca remediu impotriva frigului, a crampelor musculare, a disconfortului creat de gripa si raceli, a indigestiei, inapetentei, durerilor de articulatii.

Combinatia de miere de albine si scortisoara poate fi folosita in tratarea multor afectiuni fara efecte secundare ori dependenta asa cum se intampla in cazul medicamentelor de sinteza. Asociate, cele doua produse naturale, mierea de albine si scortisoara, isi sporesc eficienta, completandu-se.

Experientele pe diferiti pacienti au aratat ca mierea in combinatie cu scortisoara imbunatateste circulatia sanguina. De asemenea, micsoreaza colesterolul din artere si salveaza pacientul de riscul unui atac de cord. Se face un amestec din miere si scortisoara pudra care se unge pe paine sau pe clatite si se mananca dimineata. S-a constatat ca acest amestec consumat cu regularitate reduce dispneea si intereste ritmul cardiac.

Consumul zilnic de miere si scortisoara pulbere intareste sistemul imunitar si-l protejeaza impotriva bacteriilor si atacurilor virale. Persoanelor racite li se recomanda sa ia trei zile la rand, cate o lingura de miere si un sfert de lingurita de scortisoara pudra. Acest remediu vindeca tusea cronica, raceala si curata sinusurile.

Cercetarile au aratat ca mierea combinata cu scortisoara vindeca durerile de stomac si indeparteaza balonarile. Scortisoara pudra presarata peste doua linguri de miere, luate inainte de masa, inlatura aciditatea si ajuta si la digestia celor mai grele mancaruri.

In caz de artrita, se poate apela la tratamentul cu miere si scortisoara, atat intern cat si extern. Bolnavii de artrita isi pot prepara o bautura din doua linguri de miere dizolvate in apa calda si o lingurita de scortisoara pudra. Daca se administreaza zilnic, cu regularitate, se poate vindeva si artrita cronica. Pentru tratament extern, Se amesteca o parte de miere cu doua parti apa calduta la care se adauga o lingurita de scortisoara pudra. Se face o pasta cu care se maseaza usor partea dureroasa. Durerea ar trebui sa cedeze in cel mult 15 minute.

In cura de slabire se recomanda ca dimineata, inainte cu o jumatate de ora de micul dejun, si seara, inainte de culcare, sa se bea un amestec de scortisoara pudra fiarta intr-o cana de apa la care se adauga o lingurita de miere de albine. S-a constatat ca administrarea regulate a acestui remediu reduce greutatea peroanelor supraponderale sau obeze si previne depunerea de grasimi in organism.

Ceaiul cu miere si scortisoara, consumat cu regularitate, incetineste imbatranirea, pastreaza pielea sanatoasa si fina, creste speranta de viata. Se pune la fiert o cana de apa cu o jumatate de lingurita de scortisoara pudra, se strecoara si se adauga o lingura de miere cand ceaiul este cald, sub 40 de grade.

Toate tipurile de infectii ale pielii se pot vindeca daca partile afectate vor fi unse cu combinatie de miere si scortisoara pudra.

De retinut ca, daca mierea de albine este cristalizata, folositi jumatate din doza recomandata, in loc de doua linguri, o lingura.


Scortisoara, condimentul care te ajuta sa slabesti
     
 
Pentru un simplu condiment, scortisoara are nenumarate proprietati si beneficii in ceea ce priveste sanatatea. Nu numai ca te ajuta sa slabesti, ceea ce se rasfrange intr-un mod pozitiv asupra starii generale a sanatatii, dar ajuta la prevenirea diabetului de tip 2 si a bolilor cardiovasculare.

De multi ani acest condiment se afla sub lupa specialistilor. Studiile au aratat ca e de ajuns sa adaugi jumatate de lingurita zilnic in mancare, pentru a te bucura de un metabolism accelerat si nu numai, conform Suite.101.com.

Conform unui studiu publicat in iunie 2007 de Journal of Clinical Nutrition, subiectii care au presarat mai bine de o lingurita de scortisoara in mancare s-au ales cu un nivel mai mic al zaharului in sange. Scortisoara stimuleaza eliberarea insulinei, functioneaza ca un puternic antioxidant, micsorand si depunerile de pe artere.

Acelasi condiment previne degradarea la nivel celular, instalarea oboselii in muschi, dar si vulnerabilitatea la bolile cronice. Scortisoara are si capacitatea de a reduce senzatia de foame, facand ca alimentele sa zaboveasca mai mult in stomac. Astfel, condimentul este excelent daca se doreste reducerea in greutate.

Poate fi presarata atat dimineata, in bolul cu cereale, cat si in cafea, ceai sau cacao fierbinte, dar si peste un fruct proaspat taiat. Cand marinezi peste sau carne de pui, poti adauga si scortisoara. Peste inghetata poate fi adaugata, de asemenea, la fel ca si peste placinta de dovleac.


Scortisoara scade colesterolul si "ascute" creierul     

 
Un izvor de nutrienti, banala scortisoara este un antiseptic natural, avand nenumarate proprietati, inclusiv terapeutice, cum ar fi scaderea colesterolului, a tensiunii si imbunatatirea functionarii creierului.

Originara din Asia, scortisoara este cunoscuta pentru proprietatile sale medicinale din cele mai vechi timpuri. Se crede ca era folosita de vindecatorii si vracii din Roma pana in China, inca din 2700, i. Hr. Indienii i-au recunoscut valoarea terapeutica in secolul al VIII-lea. Scortisoara este mentionata chiar si in Biblie, conform Suite101.com.

Ca si nutrienti, scortisoara contine carbohidrati, proteine, grasimi si fibre, vitamine precum A si C, tiamina, niacina, riboflavin. Este o excelenta sursa de mangan, continand si fier, sodiu, potasiu, calciu si fosfor. In plus, contine un antioxidant numit glutation.

In ceea ce priveste intrebuintarile sale, pe langa bucatarie, scortisoara se foloseste in industria farmaceutica, de beneficiile ei bucurandu-se si cei care lucreaza in stomatologie. Datorita proprietatile sale antimicrobiene, poate fi folosita ca si conservant. Scortisoara este un bun remediu pentru durerile de cap si acnee, improspatand si respiratia. Se foloseste, de asemenea, si in industria parfumului.

Ca si alte condimente, scortisoara este multe beneficii in ceea ce priveste sanatatea, fiind antimicrobiana, antibacteriana si avand proprietati antioxidante.

Calitati terapeutice

Scortisoara se foloseste in medicina traditionala chineza pentru imbunatatirea circulatiei si tratarea hipertensiunii.

Este eficienta in coborarea colesterolului si trigliceridelor, dar si in stabilizarea nivelului de zahar din sange. Este, de asemenea, stimulent, prevenind tensiunea nervoasa si imbunatatind memoria. Chiar si numai mirosirea acestui condiment "ascute" creierul.

In combinatie cu piperul si mierea, scortisoara este eficienta in tratarea durerilor de gat, gripei, malariei si racelii, gratie proprietatilor antiseptice. Scortisoara te scapa si de flatulenta, greata, diaree si indigestie.

Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: Kiwi Bee din Iunie 16, 2012, 05:24:39 AM
Extractul de scortisoara ar putea preveni Alzheimerul     
 
Extractul de scortisoara ar putea ajuta la prevenirea sau chiar la vindecarea bolii Alzheimer.

Un studiu realizat la universitatea din Tel Aviv a aratat ca extractul de scortisoara a reusit sa inhibe crearea unor substante toxice care au un efect nefast asupra neuronilor, arata FoodConsumer.

Bolnavii de Alzheimer, tratati cu succes cu intelegere si ciocolata

Cercetatorii israelieni sustin ca extractul de scortisoara ar putea corecta chiar si defecte locomotorii si ar putea imbunatati starea pacientilor bolnavi de Alzheimer. Studiile pe soareci au aratat ca extractul de scortisoara ajuta si in cazul exemplarelor agresive, ducand la un comportament mai docil.

In prezent nu exista niciun remediu pentru aceasta boala a batranetii, care provoaca pierderi de memorie, modificari comportamentale si reducerea functiilor congnitive.


Farmacia din casa: Scortisoara calmeaza tusea      
 
Copacul de scortisoara este o planta vesnic verde, originara din Sri Lanka si din sudul Indiei. Scortisoara alimentara poate fi gasita sub forma de betisoare, provenite din scoarta uscata a copacului omonim sau sub forme de pudra obtinuta din macinarea scoartei.

Scortisoara este cunoscuta inca din antichitate. Vechii egipteni o foloseau la imbalsamare. In Biblie, insusi Moise recomanda folosirea sa. O aminteste si Herodot in scrierile sale, iar Nero a utilizat-o la funerariile sotiei sale, Poppaea.

In Evul Mediu, scortisoara era deja cunoscuta ca unul dintre cele mai populare condimente, pentru gustul si aroma foarte pretuite la acea vreme.

La noi in tara, pulberea de scortisoara este unul dintre cele mai populare condimente, folosit in patiserie la aromatizarea placintelor, strudelelor, cozonacului si a altor deserturi. Putini insa cunosc virtutile terapeutice ale scortisoarei.

Cunoscatorii au folosit-o dintotdeauna ca remediu impotriva frigului. Scortisoara trateaza extremitatile reci, crampele musculare, durerile cauzate de raceala sau gripa, durerile reumatice, indigestia, lipsa poftei de mancare. Condimentul nu are contraindicatii si poate fi adaugat in orice fel de ceai si are proprietatea de a raspandi in tot corpul o puternica senzatie de caldura.

Se pare, studiile inca nu sunt finalizate si nu exista niste concluzii ferme, ca o anumita componenta a scortisoarei actioneaza asupra celulelor din corpul uman ajutand la controlul cantitatii de zahar din sange, ceea ce-i determina pe cercetatori sa creada ca, pe viitor, scortisoara va fi folosita ca tratament impotriva diabetului.

Ca s-o folositi ca mirodenie, in diferite preparate casnice, cumparati pulbere de scortisoara. In scopuri terapeutice, optati pentru betisoare.

Iata un remediu eficient contra racelii, care calmeaza tusea si curata sinusurile. Puneti un betisor de scortisoara intr-un vas in care clocotesc 300 de ml de apa si lasati sa fiarba la foc moderat, timp de doua minute, dupa care opriti focul si scoateti scortisoara. Adaugati un plic de ceai verde si lasati sa se infuzeze cateva minute. Ceaiul rezultat se bea cald, in doua reprize.

Retineti

- tratamentul naturist nu suplineste o vizita la medicul de familie sau la medicul specialist

- tratamentul naturist nu are efecte secundare si nu da dependenta

- efectele tratamantului naturist nu sunt imediate, ca in cazul unui tratament medicamentos, de aceea pacientilor li se recomanda multa rabdare

- un produs - mar, usturoi, cartof etc - trecut printr-un proces de fabricatie, nu mai este natural pentru ca nu mai are aceleasi proprietati si efecte ca atunci cand este cules, adunat din gradina sau copac.

- daca nu credeti in produsele naturiste si efectele lor benefice asupra organismului uman, inutil sa apelati la tratamentele naturiste. Increderea ca va vor ajuta, ca va vor face bine inseamna 50% ajutor, vindecare.


Exagerezi cu scortisoara? Vezi care sunt riscurile     
 
Efectele benefice ale acestui condiment sunt binecunoscute. Insa consumat in exces, apar si efectele negative, putand surveni starile de greata, roseata fetei si chiar umflarea buzelor ori senzatia de arsura la nivelul plamanilor si pieptului.

In plus, conform QualityHealth, persoanele care iau medicamente pentru subtierea sangelui ar trebui sa o consume cu atentie, scortisoara continand un ingredient care are acelasi efect.

Persoanele sanatoase si care nu iau medicamente ar trebui sa nu depaseasca 0,1 miligrame de scortisoara pe fiecare kilogram din greutatea lor totala, au avertizat recent specialistii germani. De vina este un component din scortisoara care poate fi toxic pentru rinichi si ficat, atunci cand este consumat in exces.

Daca se tine cont de aceste precautii, scortisoara este benefica, fiind bogata in antioxidanti care lupta cu radicalii liberi ce afecteaza celulele, putand duce chiar la aparitia bolilor de inima, a cancerului si a imbatranirii premature.

Tot scortisoara are proprietati antimicrobiene, antiseptice, antifungice, antibiotice, de stimulant si astringent. Toate acestea fac din scortisoara un medicament, eficient in tratarea unor infectii, unii experti fiind chiar de parere ca imbunatateste si procesul gandirii.

Scortisoara previne bolile de inima si diabetul      
 
Un studiu realizat in SUA a scos la iveala faptul ca un simplu condiment reduce considerabil riscul instalarii bolilor de inima si diabetului.

Mai precis, dupa cum au descoperit cercetatorii americani, o solutie de 250 de ml de apa si scortisoara, consumata in fiecare zi, scade riscul instalarii acestor boli cu 23%, dupa cum a aratat studiu realizat de Departamentul american al Agriculturii, relateaza Daily Mail.

Practic, scortisoara actioneaza in primul rand asupra glucozei din sange, reducand si cresterea in greutate, prevenind obezitatea si, implicit, riscul bolilor de inima si de diabet, se mentioneaza in cercetarea publicata in Journal of the American College of Nutrition.
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: Kiwi Bee din Iunie 16, 2012, 05:26:16 AM
Scortisoara - cat de buna este in casa ta      
 
Scortisoara poate ajuta in cazul racelilor, infectiilor cavitatii bucale si mirosului neplacut al respiratiei, mainilor si picioarelor reci.

Te-ai intrebat vreodata cum ajunge scortisoara in rafturile de la magazin, de unde o cumperi tu? Ei bine, pentru inceput trebuie sa afli ca arborele de scortisoara poate ajunge si la 18 metri inaltime, iar ramurile cele mai tinere se culeg o data la doi ani, dupa care se lasa la uscat.

Dupa uscare se evidentiaza doua straturi de coaja: primul se indeparteaza, iar al doilea strat se pastreaza, el fiind purtatorul aromei irezistibile, arata Cancan.

Decoctul de scortisoara si ghimbir combate racelile, infectiile cavitatii bucale si mirosul neplacut al respiratiei, mainile si picioarele reci. Amesteci o lingurita si jumatate de betisoare de scortisoara pisate, cu 2,5 cm radacina proaspata de ghimbir feliata subtire, 350 ml apa clocotita si, optional, o lingurita de miere. Acest amestec trebuie sa il bei cel putin o data pe zi, o cana.

Daca o persoana sufera de guturai poate apela la socrtisoara. Iei o cana de lapte fierbinte, doua lingurite de scortisoara pudra, o lingura de miere si un pahar mic de coniac si le amesteci. Aceasta bautura trebuie sa o consumi seara, eventual dupa o frectie cu spirt.

Daca cel mic nu vrea in ruptul capului sa manance ceva, il poti ademeni cu un desert cu scortisoara. Amesteca trei linguri de unt cu trei linguri de zahar brun si o lingurita si jumatate de scortisoara. Apoi, unge felii subtiri de paine integrala cu pasta de unt rezultata. Acopera feliile unse cu restul de felii si da-le la cuptor pentru cinci minute sau pune-le in toaster cateva minute.

Scortisoara este buna si pentru adulti, fiind un bun afrodiziac. Doua betisoare de scortisoara pisate, o lingura de cimbru proaspat sau uscat si maruntit, o lingurita seminte de coriandru pisate, coaja de la o lamaie mica si 600 ml vodca. Acest amestec se pune la macerat, timp de 15 zile, apoi se strecoara. Separat, se dizolva 225 grame de miere de salcam in 300 ml apa plata, la foc mic, apoi se lasa la racit.

Ceea ce ai pus la macerat se amesteca in apa indulcita si se lasa la racit. Afrodiziacul rezultat se pastreaza intr-o sticla inchisa ermetic si etichetata. Se bea un pahar mic inainte de culcare.

Trateaza-te simplu si natural la tine acasa cu ajutorul mierii     

Nimeni nu stie cand a fost descoperita comoara ascunsa din stupi, insa unele picturi facute de cativa apicultori intr-o pestera din Spania dovedesc ca folosirea mierii dateaza de cel putin 7.000 de ani.

In acele vremuri, mierea era naturala 100%, insa ceea ce gasim noi pe piata nu este tocmai la fel. Daca vrei sa urmezi o cura pe baza de miere, ai grija sa alegi una de buna calitate.

Pentru obezitate, tensiune arteriala ridicata sau nivel ridicat de colesterol, bea dimineata o ceasca de apa fiarta cu o lingurita de miere si cu 5-10 picaturi de otet de cidru de mere.

Pentru ameliorarea simptomelor artritei reumatoide, ia in fiecare zi o lingurita de miere cu 200 mg de guggulu sub forma de praf.

Daca suferi de ulcer oral, aplica o lingurita de miere si putin sofran de India direct pe ulceratiile bucale sau pe ranile de pe limba. Acest amestec va genera saliva si va scoate toxinele, scuip-o pentru a accelera procesul de vindecare. Pentru ulcere interne, se amesteca o cana de lapte cald cu o lingurita de miere si se bea de doua ori pe zi.

Pentru a vindeca o rana, pune ziua pe aceasta un tampon sterilizat cu putina miere, iar seara scoate-l.

Ai racit si te-ai saturat de toate medicamentele de la doctor? Atunci amesteca o jumatate de lingurita de scortisoara cu o lingurita de miere si mananca continutul de doua ori pe zi.

Pentru sinusuri, ia un amestec de o lingurita de suc de ghimbir si miere de doua-trei ori pe zi.

Amestecul dintre o jumatete de lingurita de frunze de dafin facute pulbere, un sfert de lingurita de pippali si o lingurita de miere este recomadat a se consuma de doua-trei ori pe zi pentru astm.

Pentru greata, varsaturi sau indigestie se amesteca o parte de suc de lamaie cu o parte de miere. Baga-ti degetul aratator in acest amestec si linge-l. Repeta acest procedeu de doua ori pe zi.

Daca suferi de anxietatete, este recomandat sa bei de doua ori pe zi un pahar de suc de portocale cu o lingurita de miere si putina nucsoara.

Esti fumator, insa vrei sa scapi de acest viciu? Inainte de a-ti aprinde o tigara, mestecata cateva bucati mici de ananas cu o jumatate de lingurita de miere. Acest amestec iti va reduce pofta de tigari.
Pentru febra cronica, fa un ceai de busuioc si adauga un sfert de lingurita de piper negru si o lingurita de miere. Repeta procedeul de doua-trei ori pe zi.
Sughiti incontinuu si nu te poti opri? Amesteca o lingurita de miere cu una de ulei de ricin. Baga degetul in amestec si linge-l. Repeta procedeul din zece in zece minute pana te opresti.

Remedii naturale pentru a scapa de oboseala si de cearcane      

Alimentatia necorespunzatoare, stresul zilnic, fumatul, alcoolul si orele neregulate de masa creeaza probleme organismului. Tratamentul medicamentos in astfel de cazuri nu este intotdeauna eficient si este mai indicat sa optam pentru remediile naturale.
Fructele si legumele contin vitaminele si mineralele de care organismul are nevoie zilnic pentru a fi viguros si sanatos. Natural-homeremedies.com ofera cateva alternative naturale pentru recapatarea frumusetii naturale si intretinerea ei.

Oboseala

Dezhidratarea organismului, stresul, starea de sanatate precara, alimentatia saraca in vitamine sau lipsa somnului sunt doar cateva dintre cauzele oboselii.
Pentru a evita aceste probleme, va trebui sa respectam un regim strict de ore de somn si sa echilibram alimentatia zilnica. Atunci cand suntem obositi, va trebui sa consumam foarte multe lichide si nu numai atunci cand ne este sete.
Sucurile naturale, de portocale, lamaie sau grapefruit sunt cele mai indicate in astfel de cazuri, iar efectul este imediat. Ceaiurile ajuta de asemenea la revitalizarea organismului, in special cel de ghimbir, scortisoara si lamaie.

Cearcanele

Cele mai eficiente remedii pentru ochii rosii, umflati sau cearcane sunt cele naturale. Masajul cu ulei de nuca de cocos in jurul ochilor, realizat seara, inainte de culcare, va avea rezultate imediate.
O alta metoda naturala pentru combaterea cearcanelor este tamponarea cu o compresa cu lapte rece in zona ochilor. Cartoful indeparteaza si el roseata ochilor, umflaturile si cearcanele.
Un cartof ras, asezat intr-o batista de bumbac si mentinut, timp de 15 minute pe ochii obositi, este un remediu eficient in aceste cazuri. Acelasi efect il au si castravetii, doar ca acestia actioneaza dupa 30 de minute.

Petele negre de pe dinti

O dantura frumoasa asigura un zambet stralucitor si seducator. Tutunul, cafeaua si alcoolul ingalbenesc dintii si, consumate in exces, acestea formeaza pe dinti mici pete negre suparatoare si inestetice.
Periatul danturii de doua ori pe zi este absolut necesar si, ca remediu natural, usturoiul este ideal. Periajul zilnic cu usturoi indeparteaza bacteriile danturii, iar tratamentul regulat va reda stralucirea dintilor.
Pentru un rezultat optim, amestecati usturoiul pasta cu putina sare si piper in pasta de dinti. Folositi aceasta combinatie dimineata, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Constipatia

Alimentatia necorespunzatoare si lipsa vitaminelor din dieta zilnica produc constipatii suparatoare si balonari. Miscarea este cea mai buna arma impotriva constipatiei.
Rosiile, salata sau varza sunt alimentele indicate in astfel de cazuri. Mai mult, un pahar de apa calda, dimineata, pe stomacul gol, va va scapa de balonarea suparatoare.
Seara, inainte de culcare, beti un pahar de lapte cald, indulcit cu miere. Rezultatele vor aparea dimineata, cand problemele de constipatie vor disparea. Evitati sa beti apa dupa ce mancati fructe. Nu numai ca veti fi constipati, dar pot aparea chiar si dureri stomacale.

Mirosul picioarelor

Cauza mirosului suparator al picioarelor este, de cele mai multe ori, igiena precara. Spalarea frecventa a picioarelor si folosirea sosetelor din bumbac, precum si a incaltarilor din piele sunt cele mai indicate in astfel de cazuri.
Pentru indepartarea mirosului picioarelor, se recomanda spalari dese cu vin de mere. Apa in care a fiert orezul este si ea recomandata in astfel de cazuri. Spalati bine picioarele, acordand importanta zonei dintre degete.

Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: antiopa din ardeal din Noiembrie 05, 2012, 04:11:41 PM
 Aseara dupa ora 21 a fost o emisiune interesanta pe antena 3 (reportaj) avand ca realizator pe Carmen Avram. Poate il gaseste cineva si-l pune pe forum (Pharaonu 75 de exemplu :hi:). Vorbea la un anumit moment de vindecari miraculoase cu produse apicole si a prezentat sumar activitatea d-lui ing. Victor Bogdan din Bucuresti. Detalii multe despre activitatea dansului le ofera gugalul. Se vorbeste si de ,,mierea vie" si calitatile ei.
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pharaonu75 din Noiembrie 05, 2012, 05:06:11 PM
Am vazut si eu promo-ul acelui reportaj!
Voi cauta inregistrarea si o voi pune aici!
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: adi-m din Noiembrie 17, 2012, 12:37:40 PM
De acesta cred ca e vorba
http://inpremiera.antena3.ro/reportaje/intre-miracol-si-stiinta-169.html (http://inpremiera.antena3.ro/reportaje/intre-miracol-si-stiinta-169.html)
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pharaonu75 din Noiembrie 19, 2012, 09:02:59 PM
Da! Despre asta este vorba!
:thanks:
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: Kov iulian din Noiembrie 19, 2012, 10:03:10 PM
Se pot inregistra cu ajutorul pluginului video downlood helper .
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: dincaadrian2000 din Decembrie 29, 2012, 10:31:14 PM
Postez o carte pentru cei interesati de leacuri si retete naturiste
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: stefan1 din August 11, 2019, 12:27:12 PM
Mana Maicii Domnului cu miere – Beneficii pentru sanatate

Proprietățile ce i-au fost atribuite sunt comune mai degrabă florilor sălbatice, decât soiurilor ornamentale. Florile de Mana Maicii Domnului au efect antimicrobian împotriva salmonelei, stafilococului și streptococolui. Chinezii au recunoscut caprifoiul ca fiind o plantă cu efecte antibiotice in caz de răceala, gripa și febră. Dureri de gât, conjunctivita, inflamații ale intestinului, ale tractului urinar și ale organelor de reproducere au fost tratate cu această plantă.

Ajuta impotriva petelor pe piele.

Datorita proprietatilor antiinflamatorii si antiseptice, caprifoiul este considerat de mare ajutor in tratarea arsurilor provocate de soare, dar si a arsurilor minore ale pielii.
Ajuta la mentinerea unui nivel optim de zahar in sange. Nivelul ridicat de zahar poate provoca o serie de probleme de sanatate. In stadiile incipiente, simptomele unui nivel crescut al zaharului este de obicei ignorat, insa aceasta planta te poate ajuta sa scapi de medicamentele si injectiile care sunt necesare pentru mentinerea nivelului de zahar sub control.

Mana Maicii Domnului ajuta la mentinerea unui sistem respirator sanatos si lupta impotriva infectiilor vezicii urinare. Aceasta planta poate fi utilizata pentru a trata astmul bronsic si infectii ale tractului respirator superior. (Lonicera japonica) este o plantă înzestrată cu un parfum sublim, aproape dumnezeiesc, care are flori albe, cu tente galben-portocalii, foarte răspândită la noi în țară. Cei mai mulți dintre noi o cunoaștem sub numele de "Mâna Maicii Domnului". Această floare înmiresmată de-a dreptul fermecătoare are și proprietăți tămăduitoare pe care vă invităm să le descoperiți.


Caprifoi – Proprietăți

Caprifoiul este o plantă cățărătoare, originară din țările asiatice precum China, Japonia și Coreea. Deși florile sau răspândesc un miros îmbătător, fructele sale sunt otrăvitoare și nu trebuie consumate.


Mâna Maicii Domnului – o denumire deloc întâmplătoare, este o plantă vindecătoare. Florile sale puternic aromate au proprietăți antibacteriene, antivirale și antiinflamatorii. Medicii chinezi antici foloseau florile caprifoiului cu scop medicinal, îndeosebi pentru eliminarea substanțelor toxice din corp, tratarea febrei și combaterea epidemiilor de gripă. Caprifoiul conține doze mici de calciu, magneziu, potasiu, Vitamina C și quercetină. de flori de Mana Maicii Domnului cu miere de albine
O alta modalitate de consum este aceea de a macera florile de Mana Maicii Domnului in miere de albine. Se culeg suficiente flori pentru a umple un borcan, peste care se adauga miere de albine. Se lasa la macerat 6 saptamani sau chiar 2 luni de zile (in functie de rabdarea fiecaruia). Mierea de Mana Maicii Domnului se strecoara si se consuma atunci cand este cazul. Elixirul astfel obtinut poate fi folosit in diverse afectiuni, dar si ca simplu aliment sau pentru mastile faciale de infrumusetare. Mierea de flori de Mâna Maicii Domnului se poate consuma si cu tot cu flori.

Reteta cu miere este un foarte bun antibiotic natural. Se recomanda pentru afectiuni la nivelul gatului, pentru afectiunile digestive, pentru intarirea sistemului imunitar. De asemenea, ajuta in cazul afectiunilor la nivelul plamanilor.

Exista cateva soiuri de Mana Maicii Domnului – caprifoi Honeyberry (Lonicera kamtschatica), Caprifoi Velikan, Kalinka, Morena, a caror fructe sunt comestibile, avand gustul asemanator cu cel al afinelor.

Contraindicații

Ceaiul de caprifoi nu este recomandat pe perioada sarcinii sau alăptării. Se recomandă de asemenea precauție în cazul persoanelor alergice.
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: MirceaCalin din August 11, 2019, 11:29:33 PM
Am şi eu în curtea părinţilor trei tufe de caprifoi, foarte vizitate de albine şi pentru polen şi pentru nectar.
Cea mai mare tufă e aproape ca un copac pentru că planta s-a căţărat pe un stâlp de beton de 3m
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: stefan1 din August 12, 2019, 09:51:06 AM
  Cu suport poate ajunge la 5-6 m. Ii place locurile insorite, dar daca se poate radacinile sa-i fie umbrite. E sensibil la seceta. Ar prefera soluri mai calcaroase.
  Sunt varietati mai bune pentru albine, cum ar fi Lonicera xylosteum (Rote Heckenkirsche), Lonicera alpigena (Alpen-Heckenkirsche) sau Lonicera nigra (Schwarze-Hecknkirsche), la alte varietati mai mult fluturii de noapte le consuma nectarul.
  Interesant, in articol spune ca exista soiuri de caprifoi ale caror fructe sunt comestibile, ca afinele. In mod nosrmal fructele de caprifoi sunt usor toxice.
Titlu: Re: Retete diverse, pe baza de produse apicole
Scris de: pistol28 din Septembrie 02, 2020, 02:55:38 PM
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/studiu-veninul-albinelor-europene-poate-distruge-celulele-celei-mai-grave-forme-de-cancer-la-san-1361866

Studiu: Veninul albinelor europene poate distruge celulele celei mai grave forme de cancer la sân